"Rail Baltica" projekta centrālā koordinatora "RB Rail" zaudējumu apmērs pērn samazinājies 23,5 reizes 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.aprīlis 2021 13:17

"Rail Baltica" projekta centrālā koordinatora, Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" zaudējumi 2020.gadā sasniedza 60 063 eiro, kas 23,5 reizes mazāki nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā norādīts kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā, pērn "RB Rail" veica pasākumus, lai stiprinātu kompānijas pārvaldību. Tostarp, apstiprināta uzņēmuma korporatīva stratēģija 2021. līdz 2026.gadam, ieviesta plānošanas un ziņošanas programmatūra, kā arī apstiprināta kompānijas valde ar trīs gadu pilnvaru termiņu.

"RB Rail" darbinieku skaits pērn pieaudzis par 43 - no 89 uz 132 darbiniekiem, darbā pieņemti 54 cilvēki, bet 11 darbu atstāja. Rīgā pērn gada beigās strādāja 83 darbinieki, Tallinā - 28 un Viļņā - 21. Papildus darbā pieņemti speciālisti Tehniskajā departamentā, Programmu vadības departamentā, Finanšu departamentā, kā arī Iepirkumu departamentā un administrācijā.

Pagājušajā gadā "Rail Baltica" būvniecības darbus sāka visās trīs Baltijas valstīs, tāpat visā pamata trasē sākti arī projektēšanas darbi. Vienlaikus pērn pieņemts lēmums par reģionālo pieturu projektēšanu "Rail Baltica" maršrutā - kopumā maršrutā plānotas 12 reģionālās stacijas Igaunijā. 16 reģionālās stacijas Latvijā un 11 - Lietuvā.

Uzņēmuma vadība vēsta, ka 2020.gadā "RB Rail" noslēdza kārtējos 20 iepirkumu līgumus par kopējo summu 39,8 miljoni eiro. Izsludinātās iepirkumu procedūras bijušas efektīvas - apstrīdētas tikai trīs iepirkumu procedūras, visos gadījumos lemts par labu "RB Rail". Saskaņā ar pērn veiktu aptauju, gandrīz 70% no visiem piegādātājiem kompānijas iepirkumu kvalitāti novērtējuši kā augstu vai ļoti augstu.

Šajā gadā "RB Rail" vadība projekta plānošanas un attīstības jomā noteikusi mērķi nodrošināt ievērojamu progresu trases projektēšanā. Paredzēts turpināt darbu pie enerģijas apgādes un vilcienu vadības, un signalizācijas sistēmām, tāpat plānots izsludināt šo sistēmu projektēšanas un būvniecības iepirkumus.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "RB Rail" 2019.gadā strādāja ar 1,409 miljonu eiro zaudējumiem, bet 2018.gadā - ar 1,462 miljonu eiro zaudējumiem.

"RB Rail" ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopuzņēmums, kas izveidots, lai koordinētu "Rail Baltica" projekta īstenošanu. "RB Rail" ir atbildīgs par dzelzceļa projekta izstrādi, būvniecību un mārketinga aktivitātēm. Kompānijas akcionāri ir Latvijas "Eiropas dzelzceļa līnijas", Igaunijas "Rail Baltic Estonia" un Lietuvas "Rail Baltica Statyba".

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.
 

 
Visi komentāri
 
ezis71 30.aprīlis 2021 18:25
0 0 Atbildēt

Rīgā 83 darbinieki bet igauņiem 28,letiņi pie medus poda tikuši.

Jumu 30.aprīlis 2021 23:22
0 0 Atbildēt

LDZ Infrastruktūru klapē ciet, bet tur daudz speciālistu, kas spētu to RB būvēt. Ātrāk pieņemiet darbā, kamēt nav aizmukuši prom.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti