Rīgā sasnidzis šomēnes otrs lielākais sniega apjoms, satiksme apgrūtināta 7

 

Foto: Ekrānbilde no balticlivecam.com

Nozare.lv | 22.decembris 2021 7:51

Rīgā bez apstājis snidzis vairāk nekā desmit stundu garumā, kopumā sedzot ielas ar 15 - 20 centimetru biezu sniega kārtu, kas ir otrais lielākais piesnigušā sniega daudzums šajā mēnesī, aģentūru LETA informēja galvaspilsētas pašvaldībā.

Ielas minētajā laika posmā attīrītas sešas reizes, vairāk nekā 6000 kilometru garumā. Tīrīšanas tehnika secīgi strādā ar pilnu jaudu uz maģistrālajām ielām un tiltiem, neskatoties uz to, ka snigšana turpinās un iztīrītās ielas ātri pārklājas ar jaunu un biezu sniega kārtu, apgalvo pašvaldībā. Tiek izmantots maksimālais pieļaujamais pretslīdes materiāla apjoms.

Rīgā šodien izsludināts oranžais brīdinājums par snigšanu, kas turpināsies visas dienas garumā, redzamība pasliktināsies un ceļi būs slideni. Pašvaldība aicina pilsētas iedzīvotājus strādāt attālināti, ieplānot lielāku laiku ierastā maršruta veikšanai, kā arī rūpīgi pārdomāt transportlīdzekļu novietošanu, lai sniega tīrīšana ielās notiktu bez ierobežojumiem.

Lai satiksme noritētu droši, šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Snigšanas laikā jāizvēlas braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošs ātrums, neveicot straujus manevrus.

Rīgas ielu, tiltu, velojoslu un pieturvietu tīrīšanu veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi - AS "Ceļu Pārvalde", SIA "Roadeks", SIA "Rīgas Tilti" un SIA "Pilsētas Eko Serviss".

Kopējais attīrāmo kilometru garums ir līdz 1021 kilometrs. Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās. Prioritāri pilsētā notiek maģistrālo ielu, tiltu un pārvadu, kā arī ielu, kurās kursē sabiedriskais transports, un veloinfrastruktūras tīrīšana, kam seko mazākas nozīmes jeb apkaimes ielas.

Snigšanas laikā ielu tīrīšanas un kaisīšanas galvenais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu. Jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas apstākļos ievērojams sniega daudzums uz ielām var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī neilgi pēc brauktuves tīrīšanas. Tāpat putināšanas laikā uz brauktuvēm var veidoties sniega sanesumi.

Savukārt, kad snigšana ir beigusies, sniegam no maģistrālajām ielām, tiltiem, pārvadiem, veloinfrastruktūras un sabiedriskā transporta maršrutu līnijām ir jābūt notīrītam trīs stundu laikā, no otrās kategorijas ielām - četru stundu laikā.

Par jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji var vērsties Rīgas domes Satiksmesvadības centrā pa tālruni 8 000 36 00 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8 000 08 00.

Pašvaldības mājaslapā izveidota sadaļa "Sniega tīrīšana", kurā iedzīvotāji var uzzināt aktualitātes un informāciju par ielu, ietvju un jumtu tīrīšanu, kā arī aizpildīt e-pieteikumu, ziņojot par vietām, kas sakopjamas. Aizpildot e-pieteikumu, jānorāda vietas adrese un jāpievieno fotogrāfijas, kas palīdzēs operatīvāk uzrunāt namīpašniekus vai ielu uzturēšanas uzņēmējus. Nesakoptu ietvju foto fiksāciju var sūtīt arī Rīgas Pašvaldības policijas mobilajā aplikācijā.

Ikdienas tīrīšanas darbu Rīgas ielās nodrošināšana 67 transporta vienības, pieejams 5500 tonnas sāls un 3000 tonnas sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildinātas atkarībā no laikapstākļiem.

 
Visi komentāri
 
nja 22.decembris 2021 8:30
1 2 Atbildēt

Nu gaidām gaudotājus, cik viss ir slikti. Bet cilvēki, ārā ir ziema, ko jūs gaidījāt? Sniegs snigs visur citur, tikai ne uz ceļiem un ietvēm?

to Nja 22.decembris 2021 10:03
1 1 Atbildēt

Klasiski - tos, kuri iestājas pret neloģisku pilsētas pārvaldību saukt par "gaudotājiem". Jā, ir ziema. Puse Latvijas izbraukta pēdējo pāris dienu laikā un nekur, pat dziļākajos laukos, ar ceļu tīrīšanu nav tik slikti, kā Rīgā. Daugavpils, Jēkabpils, Ventspils, visur ielas ir tīras, sliktākajā gadījumā ar nelieliem šļuras sanesumiem malās un starp joslām, tai skaitā mazās ieliņas, kas nav maģistrālas. Rīgā nejēdz pat tiltus laicīgi notīrīt, kur nu vēl mazās ielas. Viss ir "nooptimizēts" tā, ka trūkst gan tehnikas, gan materiālu, tāpēc tiek veikta "tīrīšana uz papīra" - datos viss skaisti, naudiņa iztērēta un publiski ziņojumi nu tik pašglaimojoši, ka šķērmi metas, taču pēc fakta viss slikti - rajoni neizbraucami, maģistrālās ielas izskatās pēc ziemas autotrases, nemaz nerunājot par trotuāriem, uz kuriem kaulus lauž, jo nekas netiek darīts lietas labā.

nja 22.decembris 2021 10:10
1 1 Atbildēt

Salīdzinu kopēju ielu garumu, skaitļus neapmānīsi, Rīga ir lielākā pilsēta, nemaz nerunājot ka citur šorīt nav snidzis.

MS2 22.decembris 2021 9:17
3 1 Atbildēt

Vai Eiropā ir vēl kāds mērs, kurš izpilda ASV vēstniecības darbinieka pavēles?

Un kāpēc mums visiem ir jāmaksā par kravu apjomu kritumu, dārgāku elektrību un žogu uz Baltkrievijas robežas tikai tāpēc ka divas družkas nodarbojas ar huligānismu?

650 22.decembris 2021 12:37
0 0 Atbildēt

Jā.Prottams.Sniega tīrīšanas un ceļa uzturēšanass bizness ir ļoti ienesīgs.Ar 1nu/galveno nosacījumu.Ja ziemā nesnieg.

Par tām 5500 tonnām dimantsāls samaisījuma šeit ir ticis rakstīts katru gadu.Vairāku gadu garumā.Tas ir apm 90 dzelzceļa vagoni.Divi kravas vilciena sastāvi,ik gadu,ik.Hik..Jā.

Ir jāizdara izvēle.Jā.Vai būvēt bērnu/dārzu pa 3 milj, vai nebūvēt un/vai varbūt tomēr tīrīt ielu pa 0,3..Vai tu gribi ēst vai drirst.Vienlaicīgi, vai tomēr kādā (zinātnieku) apstiprinātā secībā.Čurāt pret vēju nav ērti,pirksti salst.Cita lieta, ja laist pa taisno biksēs vai saujā.Uzreiz sajutīsi patīkamu siltumu.Jā.

Piem, citkārt runīgais dižais europislētu vides plānotājs Jāniss Gēls nav sen neko izteicies.Zin kā, tagd viss ragā sassalis- neko nekur vairs nevar ne iespraust, ne izrakt/izcelt.Jā.

arī izvēle 22.decembris 2021 20:28
0 0 Atbildēt

vismaz nemuldēt.

glābiņš 22.decembris 2021 20:27
0 0 Atbildēt

Katram auto pa priekšu skrien divi ar lāpstām.Atrisināts kāzuss-vienlaikus snieg,tīra un brauc.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti