Visā Kurzemē un Zemgalē, vietām Vidzemē slideno ceļu dēļ apgrūtināti braukšana apstākļi

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.decembris 2022 10:31

Slideno autoceļu dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Kurzemē un Zemgalē, kā arī vietām Vidzemē, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

Pēc LVC jaunākās informācijas, visapgrūtinātākā satiksme otrdienas rītā ir Talsu apkaimē, tostarp uz Ventspils šosejas (A10) neilgi pēc pagrieziena uz Kandavu līdz Ventspilij, kā arī uz autoceļa Talsi-Stende-Kuldīga (P120) no Talsiem līdz Rendai.

LVC pārstāve Anna Kononova Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja, ka, ņemot vērā laika prognozi, var arī iestāties bīstami braukšanas apstākļi, kad kompānija aicinās neobligātos braucienus pārcelt.

Viņa arī norādīja, ka autoceļu posmos, kuros ir īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi, autobraucējiem obligāti ir jārēķinās ar papildu laiku ceļā, kā ar jārēķinās, ka braukšanas ātrums attiecīgajos autoceļu posmos būs krietni mazāks.

Šonakt vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos ir bijis sasalstošais lietus, vietām līst joprojām, savukārt pa dienu, atbilstoši prognozei, sasalstošais lietus var skart jau lielāko daļu Latvijas, brīdina LVC. 

Ceļi būs ļoti slideni, pārvietošanās pa autoceļiem var būt īpaši apgrūtināta.

Patlaban uz galvenajiem valsts autoceļiem apgrūtināta braukšana ir pa Bauskas (A7), Jelgavas (A8), Liepājas (A9), Ventspils (A10) un Rucavas (A11) šosejām, kā arī mazākas nozīmes reģionālajiem (P) ceļiem Kurzemē un Zemgalē.

Vidzemē apgrūtināta braukšana pa galvenajiem autoceļiem ir pa Rīgas apvedceļu (A5) Daugavas kreisajā krastā, Daugavpils (A6) un Kokneses šosejām (P80) līdz pagriezieniem uz Skrīveriem, kā arī pa ceļu no Ainažiem līdz Matīšiem (P15).

LVC gan atgādina, ka šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laika apstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Pa vietējajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

LVC brīdina, ka vietējās nozīmes grants ceļi, kurus ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, būs ļoti grūti izbraucami – ceļus klās ledus un ūdens kārta, savukārt uzturēšanas darbi šādos laika apstākļos ir neefektīvi. 

Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem un transportlīdzeklim jābūt atbilstoši aprīkotam, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

LVC atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem automobiļiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti