Valdība apstiprina jauna tilta pār Salacu būvniecības ieceri 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

SM | 5.decembris 2023 15:44

Valdība 5. decembra Ministru kabineta sēdē, pamatojoties uz Informatīvo ziņojumu, apstiprināja Satiksmes ministrijas piedāvātos risinājumus tilta pār Salacu pārbūvei Salacgrīvā.

“Esmu gandarīts, ka tilta būvniecības iecere virzās uz priekšu ar konkrētiem soļiem - projekta pieteikumu EISI Militārās mobilitātes projektu konkursā finansējuma piesaistei, būvniecības iepirkuma dokumentācijas sagatavošanu, pēc iespējas ātrāku izsludināšanu un vairākiem citiem. Šis ir valsts mēroga jautājums, kuru nedrīkst atlikt un atstāt tikai uz Limbažu novada pleciem un mums kopā ar pašvaldību jāpanāk, ka tilts tiek uzbūvēts pēc iespējas ātrāk”, savu nostāju pauž satiksmes ministrs Kaspars Briškens.   

Lai nodrošinātu gan vietējo un starpvalstu satiksmi, gan militāro mobilitāti pār Salacas tiltu, steidzami jāīsteno tilta pārbūve, kuras realizācijai pēc būvprojekta  nepieciešami 18 miljoni eiro. Būvdarbus ir iespējams veikt divu būvsezonu laikā, ja tiek veiktas nekavējošas darbības un Limbažu pašvaldībai sniegts valsts atbalsts, kā arī nodrošināta iespēja piesaistīt finansējumu.

Raita un savlaicīga tilta pārbūves procesa īstenošanai, Satiksmes ministrija ierosina Limbažu pašvaldībai sadarbībā ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi” pēc iespējas ātrāk sagatavot tilta pārbūves iepirkuma dokumentāciju un izsludināt iepirkumu. Gadījumā, ja EISI finansējums tilta pārbūvei nebūs pieejams, Satiksmes ministrija sagatavos priekšlikumu par tilta pārņemšanu valsts īpašumā, lai tādējādi efektīvāk turpinātu šī satiksmei svarīgā objekta būvniecību.

Iecerēts, ka jauna tilta būvniecības laikā nepārtrauktas satiksmes nodrošināšanai apbraucamajā ceļā tiks izbūvēts pagaidu tilts, kuru plāno izbūvēt esošā tilta augšteces pusē.

 
Visi komentāri
 
650 5.decembris 2023 17:10
1 0 Atbildēt

Priekš kam jābūvē jauns pagaidu tilts.Kā pēc. Augš tecē (netālu no notikumu epicentra,nieka pāris km attālajā Vecsalacā) taču jau ir šāds (lieks) tilts. Vismaz vienvirziena kustībai stilistiski un funkcionāli itin piemērots.

topinamburs 6.decembris 2023 5:29
0 0 Atbildēt

iespējams, tam nestspēja ir mazāka, kā nekā vecākais dzelzbetona tilts.

es 6.decembris 2023 7:16
0 0 Atbildēt

A nevar vienkārši slēgt tiltu tranzītam? Lai brauc tikai vietējie un abos virzienos uzreiz.

Mārtiņš 6.decembris 2023 17:31
0 0 Atbildēt

Vai mums tev mēģināt izskaidrot šosejas konceptu, vai arī lol nau verc?

BMW 7.decembris 2023 9:17
0 0 Atbildēt

Slēgt VIA Baltica šoseju? Tu esi negudrs, vai izliecies?

BMW 7.decembris 2023 9:16
0 0 Atbildēt

Tā kā Salcgrīva veco tiltu nolaida līdz kliņķim, tad lai Salacgrīvieši maksā par jaunā tilta šķērsošanu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 1

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti