Braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem uzlabojas, tomēr joprojām ir daudz slidenu posmu 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.decembris 2023 10:29

Trešdienas rītā braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir labāki nekā šīs nedēļas iepriekšējās dienās, tomēr joprojām ir daudz slidenu posmu, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Dobeles apkārtnē. Tomēr jāņem vērā, ka ceļa seguma stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Slidenie posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 63 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem ikviens var ziņot LVC pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

 
Visi komentāri
 
Jūrmalnieks 6.decembris 2023 10:35
1 0 Atbildēt

LOL...  IR ZIEMA! Nevar gribēt vasaras apstākļus!!!!! 😂🙈

Iesalnieks 6.decembris 2023 10:47
0 0 Atbildēt

Nevar gribēt gan, bet - ļoti senos laikos (neminēšu cik senos, lai nekaisītu sāli brūcēs) arī mazākas nozīmes ceļus kaisīja - tagad po, iztiekat kā varat, braucat 50 km/h vai nositaties - kā kuram labāk patīk.

es 6.decembris 2023 10:52
0 0 Atbildēt

Tajos senajos laikos ziemas riepas bija deficīts, par radžotajām vispār varēja sapņot. Tāpat kā par ABS un citiem asistentiem. Bet, neskatoties uz to visu, apdzīvotās vietās limits bija 60 km/h.

Iesalnieks 6.decembris 2023 10:57
0 0 Atbildēt

Es ne par riepām runāju, bet par ceļu uzturēšanu - sniegs ir jau nedēļas trīs, bet kaisīts nav - tik tiešām tāda nabadzība?, jeb tie trulie likumi, kad un, kur drīkst kaisīt.

:-) 6.decembris 2023 10:54
0 0 Atbildēt

Nu nezinu viss, šoziem, un visas iepriekšējās, laika apstāķli un brauktuves stāvoklis mani nav apgrūtinājuši, ja neskaita bedres. Apgrūtina tie kas, ar 50 km/h pārvietojas, jeb vienkārši nebrauc.

650 6.decembris 2023 13:33
0 0 Atbildēt

Kā tad.Nujanujā.Grūti ir.Kam tagad viegli.Viss var mainīties.Viss mainās.Viss ir Mainīgs..Oh Mein Gott. 

Posmi ir slideni.Jau 3šo dienu kā nesnieg,taču posmi arvien vēl ira slideni.Nu tu paskat ko.Re kā.Zin kā.Jā.

LVēCē majas lapa liecina, ka akurāt šo brīd (šo dien) Siguldas apkārtnē uz Vidzems šossejas esot APGRŪTINĀTI braukšanas apstākļi.Nu jā, vajadzēt kaut/ko tur Uzkaisīt, vane,ko, ļ.cien.L...?

Jobo 6.decembris 2023 13:54
3 0 Atbildēt

Cik man ir sanācis pēdējā laikā pabraukāt pa Rīgu vai pierīgu, tad man nekādu pretenziju par braukšanas apstākļiem nav. Kautkur ir slidenāks, kautkur nē. Tā ir ziema.  

Bet nu Rīgas iekšpagalmi gan ir galīgā pakaļā.  Man netraucē tās mašīnas, kas ir ieputinātas un nenotīrītas. Bet besī tie autovadītāji, kas noparko auto metru no apmales un atstāj mašīnu pa pusei uz brauktuves, ka citas mašīnas garām netiek,  jo tur atrodas no auto notīrītas sniega kupenas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 6

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 3

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti