Riepas, akumulators, logu slotiņas - kā sagatavot savu auto tumšajam laikam

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 19.oktobris 2019 9:16

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) apkopojusi 7 vienkāršus, bet ļoti svarīgus ieteikumus, kas palīdzēs sagatavot auto gada tumšajam un aukstajam laikam.

Iestājoties rudenim, ir svarīgi sagatavot savu auto braukšanai tumšā, lietainā un aukstā laikā. Laba redzamība uz ceļa šajā gadalaikā ir īpaši svarīga, jo slikti notīrīts vai aizsvīdis logs, kā arī nedegošs lukturis var apdraudēt satiksmes drošību.

Tāpēc pārliecinies, ka auto lukturi ir noregulēti un tie neapžilbina pretimbraucējus. Rūpējies, lai automašīnas lukturi ir notīrīti un darbotos, savukārt miglas lukturus lieto tikai nepietiekamas redzamības gadījumos.

Vējstikla slotiņas ir automobiļa elements, kuru bieži vien nepamatoti atstājam novārtā. Ja slotiņas uz vējstikla atstāj švīkas vai ierobežo redzamību, nomaini tās.

Logu šķidrums. Lieto ziemai paredzēto logu mazgājamo šķidrumu un seko līdzi, lai tas vienmēr būtu pietiekamā līmenī.

Salona gaisa filtrs ir viens no visvairāk novārtā atstātajiem priekšmetiem, kas bieži vien ir par iemeslu logu aizsvīšanai. Ja tavā spēkratā aizsvīst logi, sāc ar salona gaisa filtra nomaiņu.

Riepas ir vienīgā automobiļa daļa, kas ir tiešā saskarsmē ar ceļa virsmu. Tāpēc rūpīgi apskati, vai tās ir atbilstošas braukšanai – pārbaudi riepu protektora dziļumu un gaisa spiedienu tajās. Atceries, veca riepa – slikta riepa! Tāpēc neiesakām izmantot riepas, kas ir vecākas par 5-6 gadiem, jo laika gaitā riepu gumija zaudē savas īpašības. Un nevilcinies ar ziemas riepu “pāraušanu”, jo ziemas riepas nekad nevar uzlikt par agru.

Laiks, kad temperatūras atzīme arvien biežāk noslīd zem nulles, ir brīdis, kad autovadītājam ir jāpievērš pastiprināta uzmanība akumulatoru baterijai. Seko līdzi, kā vēsākos rītos iedarbinās motors – ja jūti, ka tas “negrib pielekt”, iespējams, ir laiks nomainīt akumulatoru.

Sals ik gadu daudzus autobraucējus pārsteidz nesagatavotus. Automobiļu durvju un logu gumiju piesalšana izpaliks, ja laicīgi apstrādāsi tās ar speciālu pretaizsalšanas silikonu.

CSDD novēl - drošu un patīkamu braukšanu!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti