Policija satiksmes uzraudzību pastiprināti veiks jau no 20.jūnija 8

 
19.jūnijs 2008 14:09

Valsts policijas darbinieki sākot no šā gada 20.jūnija līdz 24. jūnijam ceļu satiksmes uzraudzību visā Latvijā veiks pastiprinātā darba režīmā, izmantojot gan slēptās uzraudzības metodes, gan arī vietām pilnībā nobloķējot satiksmi un pārbaudot katru garāmbraucošo autovadītāju.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, vai autovadītāji ievēro ātruma ierobežojumus un vai nav sēdušies pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas Sabiedriskās drošības pārvaldes Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš aicina ceļu satiksmes dalībniekus būt saprotošiem un iecietīgiem pret ceļu policijas inspektoriem, jo vietām tiks pārbaudīts katrs garāmbraucošais autovadītājs un, ja policijas inspektoram radīsies aizdomas, tad autovadītāja izelpojamajā gaisā tiks pārbaudīta iespējamā alkohola koncentrācija.

Ceļu policijas biroja priekšnieks jau iepriekš atvainojas, ka šādas pārbaudes var radīt īslaicīgas neērtības autovadītājiem, tomēr tas viss tiek veikts ar mērķi paaugstināt visu ceļu satiksmes dalībnieku kopējo drošību, un tiem, kuri godprātīgi ievērojuši visus ceļu satiksmes noteikumus, nav iemesla uztraukumam. E. Zivtiņš arī aicina visus laikus izbraukt no mājām, lai, pavadot laiku sastrēgumos un ceļu policijas pārbaudēs, nebūtu jākavē ieplānotie svētku pasākumi.

Policijas amatpersonas uzsvēra, ka autovadītājiem, kas būs sēdušies pie stūres reibumā, nekavējoties tiks konfiscēti transportlīdzekļi, bet paši pārkāpēji tiks nogādāti īslaicīgās aizturēšanas vietās. „Iespēja, ka dzēris šoferis netiks aizturēts, ir minimāla,” uzsvēra V.Voins, aicinot nesēsties pie stūres reibumā.

Apkopotā statistiska par pēdējiem pieciem gadiem (2003. – 2007.) liecina, ka laika posmā no 22. līdz 25. jūnijam ceļu satiksmes negadījumos katru gadu gājuši bojā vidēji 6 cilvēki, savukārt cietuši 90 cilvēki. Tādēļ Valsts policija vēlreiz aicina visus autovadītājus būt apdomīgiem, nesēsties pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, ievērot visus ātruma ierobežojumus, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Tomēr jāuzsver, ka Valsts policijas spēkos nav pārbaudīt visus Latvijas autovadītājus, tādēļ ceļu satiksmes noteikumu ievērošana ir katra iedzīvotāja pienākums un atbildība. Atcerēsimies, ka arī katra blakussēdētāja un līdzbraucēja iespējās ir izglābt savu un savu draugu dzīvības!

Valsts policija vēl visiem drošus un līksmus Jāņus!
 
Visi komentāri
 
258537. viesis 19.jūnijs 2008 16:05
0 0 Atbildēt

Interesanti cik kilometrus nobraukšu 24 jūnijā kamēr vispār ieraudzīšu kādu policistu. 25 pastāstīšu ,domāju būs ~600km.

258544. viesis 19.jūnijs 2008 23:37
0 0 Atbildēt

Interesanti cik kilometrus nobraukšu 24 jūnijā kamēr vispār ieraudzīšu kādu policistu. 25 pastāstīšu, domāju būs ~600km.

Jā!Ar tādām uzrunām mūs priecēja pērn un aizpērn,bet neredzēju nevienu zaļo,nekādi reidi!Tākā viņi kontrolēšot masu pasākumus,tad pālī var braukt tajos reģionos,kuros nenotiek masovkas!

258545. viesis 20.jūnijs 2008 0:25
0 0 Atbildēt

Šodien pārsteigums - atbraucu no liepājas, tuvojos sava ciema robežai,a tur vairāki pretīmbraucošie met ar uguņiem :O - menti vizinās :O

258547. viesis 20.jūnijs 2008 7:48
0 0 Atbildēt

AKCIJA !!!

KURŠ PA LĪGO SAVĀKS VISVAIRĀK ALKOMETRU TRUBIŅAS NO CP !!!

258550. viesis 20.jūnijs 2008 8:29
0 0 Atbildēt

Cik saprotu tad esot parādījušies alkometri, kur trubiņas vairs neizsniedz :)

Domājams, ka man vajadzētu sastapt vismaz 1 vietu kur bloķētu satiksmi, pārbaudot katru (atradīšos netālo no masu pasākuma).

Visvairāk man iepriecināja teksts "izmantojot gan slēptās uzraudzības metodes" un "Īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, vai autovadītāji ievēro ātruma ierobežojumus". Izskatās ka uz Jāņiem nekas nemainīsies - CP slēpsies krūmos ar radariem ? :D

258593. viesis 20.jūnijs 2008 21:16
0 0 Atbildēt

stulbeņu bars - pakazuhas iemiesotāji ! Padomlaiku paliekas ! Teatris gatavais ! Vot, rauts riktigais notiks deglavtilta garažās.

258609. viesis 21.jūnijs 2008 13:02
0 0 Atbildēt

Vakar - apmērām pēc 150km...

Šodien pēc 60 km....

258829. viesis 30.jūnijs 2008 19:38
0 0 Atbildēt

Labi čaļi jūs visi esat diezgan gudri, bet kas būs ja tos pašus CP noņems no ceļa nost? Kas tas pa trulumu nodirst viens otru, kādēļ jānoliek cilvēkus, kas iet strādāt CP, varbūt tā ir viņa sirdslieta, tāpat kā kādam iet strādāt par elektriķi vai analītiķi, protams, ir CP retardi, kurus vajag pāraudzināt, bet vai pārējie normālie CP ir pelnījuši to, ka viņus dēvē par "CPistiem"? Varu pastāstīt gadījumu iz dzīves, vienu džeki apstādina, brauc ar 7. sērijas bembi, čalis pārkāpj ātrumu +50km/h.

Tas tādā neapmierinātā balsī inspektoram:

-"Ko vajag? Problēmas? Davai 50Ls i rashodimsja!"

- CP saka: "Tūlīt sastādīšu protoklu."

- Čalis: "Labi, pēc tam pašam būs problēmas."

-CP: "Nosauciet adresi?"

- Čalis: "Kanalizācijas lūkā dzīvoju"

- CP: "Tā arī pierakstīja"

- Čalis bija izbrīnīts, bet pats vainīgs. Vot tādi klauni ļoti bieži gadās uz ceļa. Vai vēl bija ka vēns draudēja policistam, ja nepalaidīs vaļā, tad šo CP darbinieku izmetīs pēc maiņas no darba. CP darbinieks pateica šim kungam, lai tas jau stājas rindā, jo jau nav pirmais draudētājs. Tādi uz ceļa ļoti bieži gadās.

Es pats esmu CP un nesaprotu kādēļ visus ceļu policistus jāliek zem vienas segas, ar tiem kukuļiem arī kuriozi, ja jau visi tik pareizi, tad priekš kam jūs piedāvājat tos "piecīšus"? Ja jau iedevi to kukuli, tad klusē, tu taču pretīm nesaņēmi protokolu un soda punktus, labums jau ir tev, neviens jau nespiež dod to naudu! Padomājiet pirms kakājiet visiem CP darbiniekiem virsū, mēs esam tādi paši kā jūs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti