Jūrmalas dome ar jaunajām Ziemassvētku gaismu dekorācijām apdraud satiksmes drošību (+ VIDEO) 17

 
iAuto | 9.janvāris 2020 14:52

Domā par skaistumu, taču nepadomā par drošību - Jūrmalas dome pie laternu stabiem Strēlnieku prospektā piestiprinājusi Ziemassvētku dekorus, kas pēc iAuto vērtējuma spīd pārāk spoži un apgrūtina braucēju redzamību.

iAuto.lv pievērš šim faktam uzmanību tādēļ, ka Jūrmalā šis ir jau otrais ielu posms, kas aprīkots ar apžilbinošajiem gaismu dekoriem.

Pirmais posms bija Rīgas ielā Jūrmalā (starp Lielupes tiltu un Dzintaru gaisa pārvadu), kur uzstādītie Ziemassvētku dekori sākumā arī esot bijuši pārāk spilgti, bet vēlāk tie tika noregulēti uz mazāku spožumu un tagad nerada sarežģījumus! 

iAuto.lv redaktors Māris Ozoliņš nosūtīja šo video materiālu arī policijai un Latvijas Valsts ceļiem izvērtēšanai.

Citi raksti par šo tēmu:

 
Visi komentāri
 
WALA 9.janvāris 2020 15:03
12 1 Atbildēt

vai nu kamera nespēj nodot problēmas būtību vai kā, bet man pat izskatas ka redzamība ir pat labāka!

iAuto 9.janvāris 2020 15:43
2 2 Atbildēt

Apžilbina tās gaismas. Interesanti, ko atbildēs attiecīgās institūcijas.

gunbox 9.janvāris 2020 16:24
6 6 Atbildēt

Visam pie vainas, ka kāds dzīvo Jūrmalā. ;) Citādi to sūnu ciemu visi jau gadus 20 būtu kā aizmirsuši.

reku 9.janvāris 2020 17:58
6 0 Atbildēt

Nav nekādu problēmu tur.Ceļš labāk redzams ,malas.Jāmāk ir padeizi skatīties,nav jālūr uz tām gaismām bet zemāk.Ja kas ir tāda fīča kā saulessargs.Pie "spices"krāšņā reklāma toties ir totāli bīstama.Kam tie uzraksti domāti ja ne autovadītājiem,kur skatās policija.

Jo_bans 9.janvāris 2020 15:26
7 3 Atbildēt

Šis gan ir incanti- jo "apdraud" jau nedēļas trīs, drīz jau tos ņems nost.Bet tur ir atbilde skaidra- autobraucēju portāla delegācija tiks kārtējoreiz no domes telpām izraidīta un ieteikums būs sazināties ar dubultu poliklīniku un vismaz reizi pusgadā apmeklēt personālo Okulistu.

Tieši tāpat kā ar jaunāko modeskliedzienu par nekontrolēto un sabiedrībai klaji uzspļaujošo Led un oLed ekrānu novietošanu pāris metru no brauktuves- braucēju tiešā acugalā.Ākstu konsīlijs kādas 3x jau publiski pompozi sprieda par viņu kaitīgumu novietošanā uz ēku sienām un jumtiem- bet,kamēr Lohi spriež un tusnīdami kko spiež, tamēr izmanīgi darboņi jau pa trešo riņķi uzDarbojas....

? 9.janvāris 2020 19:04
5 0 Atbildēt

Ikdienā braucu pa to posmu. Ir spilgti, bet man netraucē. Manuprāt, redzamība ir labāka. Vairāk traucē KOOL uzstādītais LED ekrāns pie radara uz Jūrmalas šosejas. Kad rāda burgerus vai kafiju un ir slapjš asfalts, vakaros, kad acis pēc darba dienas ir nogurušas un jūtīgas, tad nu gan ar redzamību ir slikti. Tumšajā laikā gaismas stiprums būtu jāsamazina.

Jo_bans 9.janvāris 2020 19:40
4 0 Atbildēt

Tas ekrāns tur braši mirgoja vēl tobrīd, kad nebija ieslēgtas apgaismojuma laternas sadalošajā joslā! Pilnīgā Tumsā, kad tur vispār nekas cits nebija saskatāms!Tieši pie fotoradara (kur notiek visāda bakstīšanās) un tieši pirms svarīgās izbrauktuves no Imantas virziena!

Un runa ir tieši par TO, ka (izrādās...)mums "NAV" šajā jomā itin nekādu ne noteikumu ne normu- katrs var darīt pilnīgi jebko, tajā skaitā atklātā tekstā apkārtējai sabiedrībai atklāti uzspļaujošas darbības.Ierindas braucējiem "ir" komentāri, abet speciālistiem un uzraugošajām Personām viss ir vienkārši pie d...

"Kāds" ir atradis ienesīgu nišu- kamēr vadošie uzraugi xperti muļļājas un savas (bez)darbības redzamībai rīko reklāmas seminārus, tamēr ir "pļaujas laiks" un tie ekrāni netraucēti radīsies vēl un vēl, pag, šis ir tikai sākums...

Paskatāmies vēl arī to, kādā stāvoklī turpat ap to Babītes rajonu šobrīd ir tās ar ūdenskrāsām uzvilktās dzeltenās joslu dalījuma līnijas.Ir viens fragments, kur viņu nav vairs vispār!Un tur, kur vēl ir, tās būtībā nav pienācīgi saskatāmas vairs ne dienā ne naktī, ne slapjā ne pat sausā laikā!

Un visGlobālākā Problēma mums ir tas, ka jebkurš t.s."trauksmes cēlājs" momentā tiks nolikts muļķa un loha un trula čīkstētāja lomā.

msh 10.janvāris 2020 23:35
0 0 Atbildēt

Ko lai saka - ja tik šausmīgi traucē - sarūpē kādu mednieku, iesēdini to sava astotnieka pasažiera sēdeklī un dažas reizes nobrauc gar to ekrānu, katru reizi viņam no abiem stobriem uzdodot pa to ekrānu ar skrotīm - gan jau bruņustikls priekšā nav

Ja nopietni - man patīk te redzamās sūdzības par to kūlu, kurš atrodas pie jūrmalenes, bet laikam neviens nav pamanījis ka tāds pats sūds atrodas kuiļa rūciena attālumā pie apvedceļa.

Jo_bans 11.janvāris 2020 13:25
0 0 Atbildēt

Msh, nu pacenties iebraukt "pareizi".Mēs ar tevi teju pusgadsimtu visur diskutējam- vai esi redzējis, ka es kādureiz kkur teiktu, ka tieši aka "man" kāds īpaši traucē vai ka es piestādītu uz cik "es" braucu bvai hvz vēl ko tādu tml?? Es te vnk saskatu uzspļaušanu- lūk TAS man nepatīk.Pats tas fakts mani Kaitina.Gluži kā/ja tev būtu iebraucamais ceļš kopā ar 3 kaimiņiem, abet tieši Tavas nogrieztuves "vēlamajā trajektorijā" tevis rūpīgi nopļautajā/uzgrābtajā grāvmalā kāds no viņiem noliktu "savu" smirdīgu 2metrīgu miskasti bez vāka vai izvērstu kādu tml "savu" saimniecisko darbību ar 100m rādiusā piekakātu koplietojamo apkārtni.

Štrunts, ja tas Suuds tur vnk kādus zaļus nomierinošus ciparus rādītu- aber viņš ik pa laikam ieslēdzas pa visu platību spilgti balts/gaišs! Reku plet vienudien "brieža burgeru" kāreiz rādīja- uzreiz 50m apkārt viss gaišs kā dienā!

Ko nozīmē no drošības viedokļa- kad tu ar savu "ceturto" aci vēro bremžugunis,pārkārtošanos, ātruma samazināšanu, seko iespējamajiem negaidītajiem pavērsieniem trīs joslās, bet pēkšņi tev iesip pa smadzenām šāds te kairinātājs? Tad KO lai tur saka tie, kuriem ir grūtības ar koordināciju un orientāciju jau pat itin nevainīgos apstākļos?? Pariezi- viņi nesaka NEKO- jo viņi vienkārši NEKO no tā nesaprot- kam būt/jābūt, kur jābūt, kā vajadzētu, kādi noteikumi, kāda ētika, kur/kas/kāpēc..

reku 9.janvāris 2020 20:56
0 0 Atbildēt

Piekrītu ka kool ekrāns ir izdaiļojams ar drobj16,tāpat kā spices reklāmas plakāts.Jūrmalas gaismiņas nekaitīgas.

ezis71 9.janvāris 2020 19:42
0 0 Atbildēt

Ticu kad tie baltie ledi dod pa acīm bet tas tak ir lētāk nekā neons kas ir daudz tīkamāks acīm.

Dīvāna komentāri 9.janvāris 2020 21:41
1 0 Atbildēt

Toties man māja nav jāslēdz gaisma, tie dekori visu izgaismo.

Krokodils 10.janvāris 2020 11:21
0 0 Atbildēt

Pagājušo gadu bij taspats posmā starp lielupes un dzintara tiltu.

Tumšajā laikā tu brauc un vienkārši spiež acīs. Ja ir sliktāki laikapstākļi(putenis vai stiprs lietus) viss baltajā gaismā atstarojas un brauci, kā pa miglu.

Šogad spožums ir ievērojami mazāks un braucot uz Kauguriem pirms Ziemassvētkiem nobrīnijos, ka uzlikti tādi paši dekori un atkal uz max spilgtumu. (laikam grib padižoties ar jaunajām instalācijām, lai 'redz' kur jūrmalnieku nauda aiztek)

Vopš kā parasti... Viss čerez ž....

Vispirms uzliek un tikai tad domā...

Jo_bans 10.janvāris 2020 12:00
1 0 Atbildēt

PamatJautājums ir viens un tas pats- Cik tas izmaksāja un Kurš par to samaksāja.Atbilde arīdzan ir/būs vienmēr viena un tā pati.Ja eksistē kāda ārpuszemes civilizācija, tad 99,96% skaidrs, ka Lohi ir arī tur.Bez viņiem nevar- jo ir vajadzīgs kāds, kurš visu "skaisto" apmaksā.

ps; labā ziņa ir,ka nav akurāt jābrauc tik tālu- jo autoportāla apmeklētājus ar savu neona p-žu arī šodien turpina žilbināt neatvairāmā Emma.

Krotow 11.janvāris 2020 0:59
0 0 Atbildēt

Jāskatās uz ceļu un nav jālūr stabos. Ar tām gaismām stabos ceļš pat labāk pārskatāms.

Kas samaksāja? Jūrmalnieki (ar nodokļiem).

Jo_bans 12.janvāris 2020 0:19
0 0 Atbildēt

Pareizi te WALA sākumā teica- (c)..kamera nespēj nodot problēmas būtību... izrādās,ka to šedevru pat īsti nevar nofotografēt- neviens režīms tādu suudu negrib ņemt pretī..

Naktī ,mežā, gaišs kā p-žā....

Dīvāna komentāri 7.novembris 2020 19:22
0 0 Atbildēt

Rudens klāt, dekoracijasbjaubiealegtas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti