TV raidījums "Zebra" pastāsta par jauno Jūrmalas brīnumluksoforu (+ VIDEO) 27

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 26.decembris 2021 18:36

Ja Rīgai bija stabiņu eksperiments, tad Jūrmala ir gājusi tālāk. Tur ir luksoforu eksperiments!

Īsajā filmēšanas laikā izdodas piefiksēt vairākus rupjus satiksmes noteikumu pārkāpumus un bīstamas situācijas gājēju drošībai.

Satiksmes eksperta Oskara Irbītša kometārs iAuto:

"Šī situācija izskatās pēc tā, ka kāds ir ticis pie ļoti modernas lietas (jauna un moderna luksofora), bet lietošanas instrukciju līdz galam nav izlasījis un aparātu savest kārtībā nav mācējis. Tad nu objekts ir ieziemots tāds, kāds nu ir mācēts sataisīt, bet instrukcijas lasīšanai ir atvēlēta visa ziema. Laika daudz un ir cerība, ka atbildīgie būs kārtīgi izstudējuši, kā tad īsti luksofors ir jāregulē, kā arī kādas zīmes ir jāuzliek, un pavasarī viss darbosies teicami, vai pat perfekti pieskaņoti cilvēku un transporta plūsmai. Bet ja nopietni, tad kārtējais brāķis un neizdarība. Es ļoti šaubos, vai luksofora programmēšana ir tas darbs, kas nav izdarāms ari ziemas periodā. Nav jau ar lāpstu sasalusi zeme jārok, bet gan dators jāpieslēdz luksoforā vadības blokam. Cilvēki ar laiku, protams, iemācīsies ari šādu krustojumu izbraukt, un ari pavasarī pārprogrammēto luksoforu apgūs, bet diemžēl šajā procesā ari daudzi punus uzsitīs… Bet vai tad reiz nevar saņemties un visu izdarīt pareizi jau tūlīt un ar pirmo reizi? Kur ir tā problēma?"

 

iAuto ir publicējis vairākus rakstus par gājēju pārejām:

Diemžēl šādas neizdarības noved pie ļoti bēdīgām sekām:

NORMATĪEVIE AKTI

Iesākumā informācija, kas autovadītājiem nav jāzina, bet šajā tēma ir obligāta. Proti, Ministru kabineta noteikumi Nr.421 "Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem":

1. Vispārīgie jautājumi

  1. Noteikumi nosaka, ar kādiem tehniskajiem līdzekļiem aprīko darba vietas uz ceļiem (turpmāk – darba vietas). (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  2. Darba vietas aprīkošanu ar tehniskajiem līdzekļiem nodrošina persona, kas veic ceļu būvniecības, remonta, kā arī citus darbus uz ceļiem (turpmāk – darbu veicējs), to saskaņojot ar ceļa pārvaldītāju un valsts akciju sabiedrību “Latvijas Valsts ceļi” (turpmāk – Latvijas Valsts ceļi). (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  3. Noteikumu izpildi kontrolē ceļa pārvaldītājs un Latvijas Valsts ceļi. (MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)
  4. Par noteikumu prasību neizpildīšanu darbu veicējs atbild likumā noteiktajā kārtībā.

LATVIJAS VALSTS CEĻU atbilde 7.12.2021 no Komunikācijas daļas vadītājas Annas Kononovas:

"Objekts Zigfrīda Meierovica prospektā Jūrmalā nav nodots ekspluatācija un darbi pašlaik objektā nenotiek. Iespējams sakarā ar laika apstākļiem ir būvdarbu pārtraukums. Precīzāku informāciju jāprasa pasūtītājam Jūrmalas pašvaldībai un būvdarbu veicējam.

Par to, ka objektā nav pabeigti būvdarbi brīdina plakāti objekta sākumā.

Tā kā darbi objektā nenotiek un MK noteikumu Nr. 421 prasības netiek pārkāptas, LVC nav komentāru sakarā ar šiem noteikumiem.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka: 131. Ja luksofors ir izslēgts vai darbojas mirgojošas dzeltenās gaismas režīmā, transportlīdzekļa vadītājam jāievēro neregulējamu krustojumu šķērsošanas noteikumi un pirms krustojuma uzstādīto priekšrocības ceļa zīmju prasības.

Par veco gājēju pāreju. Ja luksofors nedarbojas, jāvadās pēc ceļazīmēm.

Pamatojoties uz likuma Par autoceļiem 1. panta otro daļu: Pilsētu ielas ir attiecīgo pašvaldību iestāžu pārziņā, un to uzturēšanas un lietošanas kārtību nosaka šīs iestādes. Nosūtīsim Jūsu sūdzību Jūrmalas pašvaldībai izvērtēšanai un lēmumu pieņemšanai.

Ceļu satiksmes likuma 6. pants nosaka, ka Ceļa pārvaldītāja pienākumi ir:

  • nodrošināt, lai ceļš pastāvīgi tiktu uzturēts satiksmei drošā stāvoklī atbilstoši normatīvajiem aktiem un standartiem ceļu satiksmes drošības jomā;
  • nodrošināt, lai nekavējoties tiktu novērsti šķēršļi, kas traucē satiksmi un apdraud tās drošību, bet, ja tas nav iespējams, nodrošināt bīstamo vietu aprīkošanu ar atbilstošiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem līdz šo šķēršļu likvidēšanai;
  • un kontrolēt ceļa darbu veikšanas kārtību."

iAuto redakcijas viedoklis

Portāla iAuto redakcija atgādina, ka Jūrmalas pilsētais jau vairākus gadus ir nopietnas problēmas ar drošas infrastruktūras izveidi pat jaunās vietās. Lūk, piemērs:

Te rodas jautājums, kāpēc šāda situācija, kas apdraud satiksmes drošību no jauna plānotā krustojumā varēja notikt un kāpēc iAuto portāla redakcijai ir jāvēršas ar iesniegumiem atbildīgajās institucijās!

Jā, tas deva rezultātu, bet pareizi būtu beidzot izvērtēt atbildīgo ierēdņu kvakifikāciju Jūrmalas attīstības pārvaldē, būvobjektu iepirkumu procedūras reglamentu un līgumā paredzēto atbildību no būvprojekta autoriem un uzraudzītājiem.

Dubultu satiksmes mezgls:

  • pasūtītājs Jūrmalas dome 
  • būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošina SIA “JLD”
  • būvuzraudzību nodrošina SIA “Semita” (5 439 EUR)
  • būvdarbus veic personu apvienība “Igate-Liktenis” (898 793,97 EUR)
 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nja 27.decembris 2021 12:05
9 0 Atbildēt

Nu umņik, pārej pāri Raiņa būvlārim un nospied uzreiz atkal pogu, nebūs vairs nekādas 10 sekundes tev! Pārkāpumus es tavos video redzu, bet ja cilvēki ir neaudzināti un mauc pie sarkanā, ko tu luksoforam piesējies! Cilvēki lido ar mašīnu pa ielu, tā nav problēma, redz gaismiņas ne tā slēdzas. Lai kādu notriektu, kādam ir jāpārkāpj CSN, punkts! gribi dzīvot, PĀRLIECINIES par drošību!

Jūrmalnieks 27.decembris 2021 12:15
9 2 Atbildēt

Māris neko nav sapratis, bet es jau pēc otrās reizes sapratu, ka luksaforam ir ātruma kamera. Ja brauc ātrāk par 60, ieslēdzas sarkanā gaisma, lai atgādinātu šoferim, ka jāsamazina ātrums.

Luksafors 27.decembris 2021 12:17
8 1 Atbildēt

Tieši tām, un to pašu dara arī luksafors pie dzelzceļa stacijas! Ja Māris brauks ar 50, būs zaļais!

Sanāk ka māris ir rūdīts ātrumpārkāpējs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 1

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti