4.martā bīstami braukšanas apstākļi; daudz avāriju (+ VIDEO) 26

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.marts 2023 9:03

Vakar, 4.martā, vinnēja tie, kas palika mājās, savukārt tie, kas tomēr devās ceļā, sastapās ar slideniem ceļiem un bīstamiem braukšanas apstākļiem.

Tur pat tālāk jau pirmā avārija pretī t/c Spice.

Ļoti bīstami apstākļi bija arī uz Dienvidu tilta.

Vidzemes šoseja A3 bija daudz labākā stāvoklī, vai nu mazāk nokrišņu, vai nu labāk uztur.

 
Visi komentāri
 
0pis 5.marts 2023 12:17
4 1 Atbildēt

Cilvēki jau kļūst kā aitas - redz, ka sasnidzis, ka slīd - bet brauc kā pa sausu asfaltu. Paļaujas ar tehnaloķijām un super riepu supergumijas supersastāvu. A vot skuju!

Nja 5.marts 2023 13:17
1 3 Atbildēt

Kāpec cilvēki brauc kā lohi? Dažiem vajadzētu palikt mājas ja nespēj pabraukt. Trakākais ir ātrumu starpība starp tiem kas brauc un mīkstajiem kas pat uz 50-60 velkas tur kur citi mierīgi 80-90 spēj pabraukt bez problēmām.

0pis 5.marts 2023 13:34
11 1 Atbildēt

Jā, ir tādi džigiti kas ierauga kādu piesardzīgāku braucēju (kuram ir savi iemesli nebraukt ar maksimālo atļauto) un sāk laist tvaiku ūzās, līst pakaļā un zaudē sajēgas pēdējās paliekas, beigās saņemas apdzīšanai un ar lielu joni ieslīd grāvī jo ir spējīgi apdzīt tikai ideālos apstākļos.

Kad bikses piedirstas, protams ka vajag vainot kādu citu - brauca par lēnu, ne tā brauca, ne tur brauca, nepalika mājās. Karoč, lohs vienmēr meklē vainu citos, nevis sevī.

msh 6.marts 2023 17:35
0 0 Atbildēt

Mūsdienās mašīnas ir ar noslieci izolēt pie stūres esošo indivīdu no realitātes. Piemēram, es biju pārsteigts izlasot ka BMW jau pirms laba laika ir ieviesis tādu fīču kā adaptīvā pretslīde - proti, ABS bloks pēc novērojumiem sarēķina cik lielu griezes momentu riepas spēj noturēt, un aizliedz motoram attīstīt vairāk - un līdz ar to pie stūres sēdošais indivīds var pat nepamanīt ka saķere nav sevišķi laba, jo mašīna vienkārši sūdīgāk iet, nevis pēkšņi pagurst motors vienlaicīgi pretslīdes lampiņai mirgojot...

Kanibaals 6.marts 2023 20:33
0 0 Atbildēt

>nevis pēkšņi pagurst motors

Mazdai bija šitāda fīča, pagurdināja motoru neļaujot nemaz izslīdēt līdz noslāpst. Stulba fīča.

Viedoklis 5.marts 2023 15:40
0 3 Atbildēt

Fiziku pamācies, dalbajob, pirms gudri muldēt.

Viedoklis 5.marts 2023 15:41
0 1 Atbildēt

Tas nebija domāts Opim.

Nja 5.marts 2023 19:27
3 0 Atbildēt

Lai fiziku mācās tie kad pa grāvjiem dzīvo, man ar to problēma nav! Jeb tu par to ka sudi var sanākt jebkurā brīdī? Tad jau vasarā arī nevar braukt ātri, ja nu lidmašīna uz cena uzkrīt.

. 5.marts 2023 13:40
7 0 Atbildēt

Jā, lohiem vakar bija lielas problēmas, šodien vēl lielākas. Bet īstam loham vislielāko problēmu sagādā sniega notīrīšana no auto.

HE 5.marts 2023 19:09
1 1 Atbildēt

Dažam labam no 1.marta jau vasaras riepas

650 5.marts 2023 19:29
0 2 Atbildēt

Braukt pa 11cm biezu sniegu ar paceltu slūpi- te jau ir saskatāmas apzinātas ļaunprātības pazīmes.

Dmžēl, Lohiem nav ne mazāko iespēju šo procesu ietekmēt vai apzināt tā NanoOnano Zinātniskos izstrādātājus.Tāpat, kā noskaidrot "šodien" lietojamā (knapi reaģējošā) "reaģenta" patieso cenu un/vai ķīmisko sasstāvu.

Nāksies vien salāgot savas lohu iemaņas ar to ieziepēti bezsaturīgo zampu.Mainīt savu loha psiholoģiju- ka vizuāli mazākslidens var izrādīties neprognozējams un pat slidenāks par acīmredzami slidenu.

Slinkais 5.marts 2023 21:17
0 1 Atbildēt

kārtējā diena, kad pierādija pareizu rudens izvēli, nopērkot radzes. šodien tas pats. vairums ceļu ir vnk slidotava

WALA 6.marts 2023 6:34
1 0 Atbildēt

Nez pieRīgā nekādu tādu baigi problemu nesajutu - no Mārupes līdz Carnikavai un Ādažiem un atpakaļ nekas tāds jau nu nebija, braycu praktiski "kā parasti", moš tālākos LV sturos bija trakāk ... t.i. par šipiem pat neiedomājos ...

650 5.marts 2023 21:55
1 1 Atbildēt

Ā,jā, nu ar radzēm pa 10cm dziļu ieziepētu pļuru turās lieliski.Sevišķi, ja nu kādam iegadās vajadzība pārkārtoties,vēlams vel ar vienlaicīgu bremzēšanu.

Bet kamēr LOHI savā starpā noskaidros Uzvarētāju, tamēr pirms gada iepirktie pāris vilciena sastāvi mazsālītās sāls drošvien būs veiksmīgi izkaisīti un visigali/ūdenī.

Cerēsim, ka nākošais iepirkums būs vēl nanonanizētāks un pēc tā suuda uzkaisīšanas slidenā zampa uzglabāsies uz brauktuves vismaz vēl otru diennakti.

Kanibaals 6.marts 2023 20:34
1 0 Atbildēt

Braukšanas ātrums jāizvēlas atbilstoši braukšanas apstākļiem. Tieciet vienreiz skaidrībā vajag kaisīt sāli vai nē. Citādi lohi izlaidušies galīgi.

650 6.marts 2023 22:47
0 0 Atbildēt

Bieži vien sāls uzkaisīšana uz biezas uzsnigušā sniega kārtas rada ilgstošu apdraudējumu.Krietni lielāku, ja vienlaikus būtu arī nošķūrēts.Ja nenošķūrēt 6cm, pēc stundas tur būs jau visi 11.Un tie lohi tur jaasies visu to dienu.

Jo tā "šodienas" sāls ir suuds,ko neviens nav pienācīgi izpētījis.Ieskaitot pašu to kaisīšanas algoritmu.Pavēro, cik atšķirīgi tā darbojas tur, kur to uzber 2x vai vnk "pienācīgā" koncentrācijā.

Lohs kad reāli redz "slidenu",viņš tad arī brauc kā pa slidenu.Sliktāk ir, kad viņš NESAPROT, kā vispār tā zampa uzvedās.Un ko viņam darīt, ja gadīsies tajā iebraukt.

Ja Lohs lepni sludina delfos, ka braucis uz 50 līdz kkādai tur pusrēzeknei 5st,var iedomāties, cik bīstamu situāciju pa ceļam radās,kad citi lohi mēģināja viņam tikt garām.Simtpunkt, ka tādu bija daudz.Labāk viņš to braucienu būtu atcēlis.

Ābols 6.marts 2023 9:17
3 0 Atbildēt

Ziemā nav bīstamu ceļu ir tikai tupu autovadītāju, kas pieradusi, ka viņiem zem pakaļas ir awd u.c. gudrās sistēmas, bet priekšā visur ceļi ir izsķūrēti un nobērta sāls kārta!

Un tad kad saslīd kad auto kurš pats vairs nespēj savākties, šāda tupa blīve viss ko dara ir bļauj aiztaisot acis.

Mūdienās liela procentuālā daļa vairs nemak braukt normālas ziemas apstākļos!

Tiesi tapēc eksamenā vajadzētu papildus sadaļu - ekstrēmā braukšana, kur pāris stundas poligonā instruktors padzenā un tad tev ir jānoliek veiksmīgi kāds pamat praktiskais auto savaldīšanas eksāmens. Ja nenoliec tad uz csdd eksi netiec tālak...

Krotow 6.marts 2023 9:27
2 0 Atbildēt

Principā piekrītu. Taču ja eksāmens vasarā, kur ņemsi sniegu? Liesi eļļu uz brauktuves?

imzz 6.marts 2023 10:20
0 0 Atbildēt

arī eļļa nelīdzētu. Jo nebūtu pilna imitācija. Ir taču sniega valnīši, šļura, iebraukto trīs risu ceļi utt. Vai nu vajadzētu sevišķi dārgu poligonu ar slidenu segumu un plastmasas granulām 10 cm kārtā, vai ierīkot CSDD filiāli Skandināvijas Ziemeļos. Tikai, cik tas nemaksātu ;)

CSDD 6.marts 2023 10:56
0 0 Atbildēt

Nekas taču netraucētu sadalīt braukšanas eksāmenu 2 daļās, noliec vasaras daļu, tad ziemas daļu. Nav taču mērķis saražot maksimāli daudz auto vadītāju maksimāli ātri.

vietējais 6.marts 2023 11:51
0 0 Atbildēt

Un cik gadus piedāvā gaidīt rindā uz "ziemas" eksāmenu, ņemot vērā mūsu "zaļās" ziemas?

Slinkais 6.marts 2023 12:43
0 0 Atbildēt

vnk jābūt NFS 18 līmenim.

Kanibaals 6.marts 2023 20:35
1 0 Atbildēt

Pačukstēšu, bet cerams CSDD nesadzirdēs - nodarbības DBS vajadzētu kā obligātu prasību.

650 6.marts 2023 22:50
0 0 Atbildēt

Varbūt (iespējams) vajadzētu papildus sodīt/par sānslīdes pieļaušanu jebkuru to grāvī nonākušo.

Ābols 7.marts 2023 14:51
0 0 Atbildēt

Da ladna! No kuras alas izlīdi?

Jau gadus 20 vismaz poligonos pasaulē vasarā cilvēki mierīgi imitē uz slīdošās virsmas(balta gluda virsma kas konstanti kontrolēti nolieta ar ūdeni), ziemas/ledus apstakļu imitācijai un ko darīt, kad saslīd... Un saslīd labi.

Iedomājies tajā paša 333 trasē šāda fīča ir! Ja būtu obligats pasakums, tad jau noteikti parādītos vēl poligoni vai csdd vai būtu līgums ar csdd par tādu poligona izmantošanu. Tagad jau daudz tukšu stāvlaukumu poligonu kopš ekāmena parkings ir uz ielas...

asd 6.marts 2023 13:32
0 0 Atbildēt

Nesatraucies! Vēl tikai divas dienas un pie tevis nāks ar ziediem. Iespraudīs gan ziedus, gan vafefeli! Viss pēc tavām ierastajām vēlmēm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti