Rāvējslēdzēja princips - kurš to "lietu nesaprot"? (+ VIDEO) 25

 
iAuto | 14.jūlijs 2024 17:06

Video autors lūdz komentētājus izspriest, kurš no autovadītājiem neizprot rāvējslēdzēja principu ceļu satiksmē.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 14.jūlijs 2024 17:38
6 2 Atbildēt

Man precīzi šāda situācija PL trāpījās, tik kreisā josla labajā pārgāja. Un KĀDI 200m tur neviens nebrauca? Vietējie bebri noteikti to situāciju jau zināja 😂 Kad tiku pie šķēršļa, domā kāds kurwa palaida? Nē! Demonstratīvi skatījās citur, aču kontakts nelīdzēja 🙈 Es tomēr iebraucējus vai tūristus cienu 2x vairāk kā vietējos, cilvēks citā, svešā vidē. Var kļūdīties...Bet viņš padomās kāds tas citizēns labs cilvis👌

650 15.jūlijs 2024 2:03
4 0 Atbildēt

-nu taču šodienas Vadītāju paaudzei cilvēcīgas manieres diezko neinteresē. Polijā šodien gandrīz vislabākie euroceļi, bet lohu joprojām gandrīz tikpat, cik iepriekš.

John 14.jūlijs 2024 17:39
6 0 Atbildēt

Normāla parādība arī Rīgā. Pārsvarā tie ir bembisti, kas domā ka ir svarīgāki nekā citi autovadītāji.

darklight 14.jūlijs 2024 21:17
18 0 Atbildēt

Principā Rīgā rāvējslēdzēju visi saprot. Gadās jau pa mudakam kādreiz arī... Tos, kas bezkaunīgi apbrauc sastrēgumus, tos gan nelaiž. Es arī nelaižu.

Jobo 14.jūlijs 2024 17:49
13 2 Atbildēt

Jūrmalas gatvē, kur krustojums ar Dzirciema ielu, lai nogriestos pa labi uz āgenskalnu ir sastrēgumi katru dienu. Un katru reizi uzrodas kādi steidzīgie kuri visu to rindu apbrauc. Nostājas pirms luksofora un gaida kad viņus ielaidīs malējā labajā joslā un ir ļoti dusmīgi un agresīvi,  ja kāds viņus uzreiz neielaiž.

Krotow 15.jūlijs 2024 0:16
0 0 Atbildēt

Ir ir tur tādi. Un kad viņus nelaiž - mauc garām krustā iekšā pa labi jau pa sarkano 😄

atrabotka 15.jūlijs 2024 6:54
2 0 Atbildēt

Uzreiz neielaiž? Tādus pajolus vispār nevajag laist! Braukāju tur un tādi jampampi ir redzēti, kas nobloķē joslu kura iet taisni un rada avārijas situāciju tur vnk stāvot.

Ir rāvējslēdzēja princips, bet eksistē arī rindas kārtība!

0pis 15.jūlijs 2024 10:35
30 0 Atbildēt

Rāvējslēdzējs darbojas tur, kur tam ir vieta - iet divas joslas un vienā notiek remonts, tad visi pa rāvējslēdzēju salien iekšā vienā brīvajā joslā.

Rāvējslēdzējs jau nav domāts dunduku ielīšanai no joslas, kas paredzēta braukšanai taisni.

Bradypus 16.jūlijs 2024 8:04
1 0 Atbildēt

Nja... Cik liels dunduks esi, nepamanot, ka video ir tieši tas, ko apraksti - "vienā notiek remonts" un pēc šķēršļa apbraukšanas sarkanais auto atgriežas iepriekš izmantotajā joslā?!

0pis 17.jūlijs 2024 8:16
2 0 Atbildēt

Pirmkārt. Sarkanais auto nebrauca pa kreiso joslu, tā lieta ir nosapņota. Tas brauc pa labo joslu.

Otrkārt. Filmētājs palaiž vienu no labās joslas un tagad ir viņa kārta, bet sarkanā ute uzskata ka viņam ar jāstumjas.

Kāpēc tu gribi samaitāt rāvējslēdzēju?

Bradypus 17.jūlijs 2024 14:31
0 0 Atbildēt

Atkal demonstrē savu aklumu? Tieši tā - sarkanais auto brauc pa LABO joslu līdz šķērslim un pēc šķēršļa apbraukšanas atkal atgriežas LABAJĀ joslā.

0pis 14.jūlijs 2024 20:23
1 0 Atbildēt

Varēja tak piepacelties un norādīt uz bikšupriekšu, ar domu "zipper, kurwa" lai būtu saprotams.

650 15.jūlijs 2024 1:54
3 0 Atbildēt

Tas srakanā suuda Vadītājs 1kārši ira Lohs.No tās lohusugas, kuri no kantorenes puses izmauc uz ūļmaņa pārvadu un ar stūlbu sejassizteiksmi uzreiz līž rindā.Cerību te nav,disputēt nava vērtc.

uupis 15.jūlijs 2024 10:24
2 1 Atbildēt

Rāvējslēdzējs? Tā ir tikai pieklājība, bet ne pienākums! CSN 68. punkts neuzliek par pienākumu palaist.

rupicii 16.jūlijs 2024 7:22
4 0 Atbildēt

un šādai pieklājībai jābūt tikai tur, kur remontdarbi vai kāda cita neprognozējama situācija. visi tie "timroti", kuri atbilstoši noteikumiem izmanto joslu līdz galam, lai atbilstoši noteikumiem arī gaida, kamēr izbeigsies trafiks blakus joslā.

uupis 16.jūlijs 2024 8:05
0 0 Atbildēt

Vienmēr būs kāds kas steidzas un vienmēr būs kāds kurš palaidīs!

Sergejs 16.jūlijs 2024 11:41
0 0 Atbildēt

Tā tas ir. Palasiju vakar par šo tēmu pētijumus, tipa ir izpētijuši ka ar rāvējslēdžēja principu sastrēgums samazinās ap 50% (nu to var arī saprast jo ja saliek korķi divās joslās no vienas tad tā garums samazināsies uz pusi). 

 Vēl izpētīja ka caurlaidība caur pudeles kaklu pēc rāvējslēdzēja principa irap 15% lielāka nekā ja brauc pa vienu joslu, te man radās jautājums kā to sapētija (ja pa vienu joslu brauc konstanti auto aiz auto ar 3-5m distanci un 30km/h ātrumu tad kādā veidā iestarpināšana no blakusjoslas palielinās caurplūdi, jo vertikāli tajā 3-5 m spraugā tak neviens neieleks, vajadzēs kādam piebremzēt lai otrs ieleien). Uz šo jautājumu gan zināmā mērā deva atbildi teksts ka ir veidots rāvējslēdzējs ar zīmju un norāžu palīdzību, tātad pēc idejas sanāk ka pētīts tika haotisks bardaks, kad tērē laiku lai izkautos kurš kuru laidīs, pret organizētu satiksmi ar savstarpēju cieņu.

Sga 15.jūlijs 2024 11:23
0 2 Atbildēt

Liela dzeltena zīme stāv rīgā, vadītāji brauc līdz pēdējam.. analfabēti.

Bradypus 16.jūlijs 2024 8:08
1 0 Atbildēt

Diemžēl ir parāk daudz tādu, kā tu, kas jau pie informācijas zīmes uztaisa sastrēgumu, nevis brauc līdz pēdējam. Kādēļ diemžēl? Tādēļ, ka ar tavu pieeju ļoti bieži cieš un ir spiesti izveidot papildus sastrēgumus tādi, kurus tu šādā veidā nobloķē nokļūt līdz atzaram PIRMS šķēršļa.

Sergejs 16.jūlijs 2024 11:47
0 0 Atbildēt

Ja iet runa par vietu kur viena no joslām atduras šķērslī vai beidzās tad tā kā jā (kā ir arī video). Bet kā ar variantu, piemēram, tipa nobraukšana uz Mūkusalas apli no salu tilta kad līdz galam braucošie (neko nenojaušot🤔) pa 2 un 3 joslu apstājās lai tipa pārkārtotos uz pirmo un uz nobraukšanu, kā arī ir ļoti bieži?

650 16.jūlijs 2024 13:46
0 0 Atbildēt

Salu tita nobrauktuves (gan uz Mūku gan uz Krassta) ir projektējuši kaut kādi no ielas paaicināti šarlatāni un eksplohtācijā tās ir pieņēmuši acimredzami Lohi.Tādam "pirmoreiz" viesbraucējam tur nav ne pienācīgu zīmju, ne arī kāda iepriekš ("droši") saprotama horizontālā marķējuma.

Tur tā krastaielas nobruktuve jau vairākus upurus pēc savas "re-konstrukcijas" ir prasījusi.Jāpārkārtojas uz labējo tā "droši" tur būtu jau laicīgi pašā nepārredzamākajā vietā- tilta kūkumā.Bet tur diemžēl NAV nekādas informācijas. Tālāk jau nākas bremzēt un "līst",- vairumā gadijumu starp "skaudīgiem" lohiem,kuri tur visu to lietu labi "zin".

Un pirms Mokusalas nobrauktuves nu jau kādu pus gadu randomā mainās situācija- sākumā tur ik pa laikam figurēja pāris dziļādsā iekritušie akuvāki un vienkārši uz joslas nolikti srakanbaltie "drošības" statīvi, bet šovasar to tur ir jau krietni vairāk un randomā mainās jau visa ik pa diennaktij aizslēgtā/atvērtā labējā (nogriešanās) josla.Ja tas nejaušais Lohs iestājies ir kreisajā joslā pie tā TeltsGarozesValdeķa ielas gājēju luksOfora- pie dzīvākas dzimumsatiksmes kādu tādu "drošu" pārkārtošanos uz to BauskasMūku salas apli viņam neredzēt kā savas (ēZeļa) ausis.Posms līdz nobrauktuvei ir pārāk īss,-vidējā josla tur vilksies pa pusmetru cits/citam pakakaļā,kreisā ir pārāk tālu,bet labējā izrādīsies ar šķēršļiem.Viņš būs daudzos gadijumos spiests vienkārši raut/nost no kādas nepareizās joslas un "ierakstīties" nobrauktuvē tikai pašā beidzamajā metrā.Un neviens uzraugošais (suudamietu/caurumā godīgi pelnījušais) LOHS to nava ""ievērojis".Jā.

Sergejs 16.jūlijs 2024 15:00
0 0 Atbildēt

To pasākumu projektēja gandrīz 100gadus atpakaļ, ir jāpiebilst, un pie tā brīža satiksmes +20 gadus uz priekšu prognozējot viss bija vairāk kā OK. Kāpēc nekas netiek mainīts izejot no mūsdienu realitātēm ir, kā vienmēr, labs jautājums.

 Man, personīgi, šķiet ka tur nezinošie iebraucēji labi ja 10% no tiem kas izveido korķi 2jā un 3jā joslā, bet iespējams kļūdos (pa2-3%😁).

 Pats tādā gadijumā ja paskrienu garām tad braucu tālāk un kur var apgriežos, vai piekoriģēju maršrurtu lai aizbrauktu pa citu ceļu neradot sarežģijumus sev un citiem. Cik no tādiem "nezinīšīem" Vācijā uz bāņa stāvēs otrajā joslā vai brauks atpakaļgaitā ja savlaicīgi nepārkātojās uz nobrauktuvi?

Tas ka aprakstītās vietās satiksmes organizācija ir čau piekrītu, tāpēc jau arī izvēlējos par piemēru.

650 16.jūlijs 2024 17:03
0 0 Atbildēt

Nu tur jau figsazin, kam kurureiz tā Taisnība.Arī par tiem "zinātājiem"- nu reti kurš normāls vadītājs no laba prāta stāsies puskilometru iepriekš kādā pašpassludināto "apdomīgo" lohu izveidotajā rindā.Tajā puskilometrā jebkurš normāls vadītājs vismaz 6x atrastu "iespēju" tajā rindā ielīst.Situācija mainīga, bet striktu noteikumu nav- ne Pieklājībai, ne arī atklātā textā Dalbaēbizmam.

Es ja rindā stāvot redzu ka normāls cilvēks normāli piebrauc- es viņu 98% gadījumu palaidīšu.Prikš kam man viņu tiesāt, ko gan viņš man tādu nodarījis? Kā arī- ja "man" (šodien/tagad) nav "ļoti jāsteidzas", es pašaudzināsanas nolūkā (varbūt) nešķērsošu valmieras/burņiniekus pa kreizo joslu un izvairīšos no kreizās iebraukt tajā maukusalas apllī, lai jau tuvākajā nobrauktuvē mauktu nost uz cssd.

Ja (gadījumā) es kko nemāku vai (iespējams) pat ja esmu tā dēvētais Lohs- nu tad es vispār (labāk) pat nelienu tajā aplī no tās kreizās joslas.Netraucēju "citiem/braukt",pagaidām skatos,vēroju, izdaru secinājumus.

Cilvēki reku daudzi aplī normāli pa Vidējo joslu mauc, toleranti pret iebraucējiem.Bet nee- tu paskat, tagad bieži vien Labajā joslā atrodas kāds skaudīgais lohs, kurš demonstratīvi brauc visu to pašu apli pa to labo un tagad vel grib "pārmācit" to vidējās joslas entuziastu.Bikse/nost vajadzētu, bat ko tu viņam tam loham reāli padarīsi- neko.Demagoģijas uppuris,žēl.Jā.

Sergejs 17.jūlijs 2024 12:00
0 0 Atbildēt

Es pie tevis aprakstītiem principiem arī pieturos un tos kas normāli uzvedās palaižu kur tas ir ok. Un par braukšanu pa labo joslu aplī līdz pat pēdējai nobrauktuvei arī.

650 15.jūlijs 2024 14:59
2 0 Atbildēt

Pat šeit nav kauna izplatīt to pašu ierassto cilvēknīdēj dalbaijobdemagoģiju.Žēl,ka to 68to p-tu nevar paņemt/rokā un (pieklājīgi) kādam iebāzt dsā.Un ka tie (to 68to p-tu sacerējušie) dalbaēbi nav iedomājušies to pieklājības jēdzienu uzlikt (visiem Lohiem) par pienākumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti