Jonasam ceturtā vieta pasaules čempionāta posmā Francijā

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 5.jūnijs 2016 18:32

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien guva ceturto vietu Francijā notiekošajā pasaules čempionāta desmitajā posmā MX2 klasē.

Latvietis abos braucienos finišēja piektais, bet summā bija par pozīciju augstāk.

Pirmajā braucienā grūtu panākumu guva spēcīgais Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā. Gandrīz visu braucienu vadībā bija francūzis Benuā Paturels, tomēr Herlingss viņu apsteidza brīdī, kad noslēdzās pusstundu ilgais brauciena laiks.

Trešo vietu guva šveicietis Žeremijs Sīvers, bet Jonass gandrīz visu braucienu nobrauca aiz krieva Aleksandra Tonkova, kuru tā arī nespēja apdzīt. Latvietis finišā no sava komandas biedra atpalika par 31 sekundi.

Vēl viens Latvijas braucējs Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas pirmajā braucienā bija 17.vietā, nopelnot četrus kopvērtējuma punktus. Viņš Herlingsam piekāpās par vienu apli.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta aizbrauca trešais, tomēr pirmā apļa beigās viņu apsteidza Paturels, bet pēc desmit brauktām minūtēm latvieti apsteidza arī Herlingss, kurš uzreiz pēc starta bija pat ārpus labāko desmitnieka.

Kaut Jonass no pirmā piecinieka ievērojami neatpalika, pakāpties augstāk viņš nespēja. Uzvaru arī šajā braucienā guva Herlingss, kuram sekoja brits Makss Enstijs un Paturels. Savukārt latvietis finišā uzvarētājam zaudēja 12 sekundes un viņu par nepilnu sekundi apsteidza arī Sīvers.

Justs šajā braucienā pēc starta bija labāko sešiniekā, tomēr jau pāris minūtes vēlāk viņš piedzīvoja sadursmi ar Tonkovu un nespēja turpināt sacensības.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Francijas posma pārliecinošs līderis ar 497 punktiem ir Herlingss, kuram ar 363 punktiem seko Sīvers, bet trešo vietu stabili ieņem Jonass, kurš ticis pie 332 punktiem.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 130 punktus un atrodams 14.pozīcijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti