Ogrē norisināsies Eiropas enduro čempionāts

 

Foto: Publicitātes attēls

Dace Tribocka | 14.jūnijs 2016 7:42

No 29. – 31. jūlijam Ogrē norisināsies trešais Eiropas enduro čempionāta posms, Latvijā pulcējot vadošo enduro eliti no 19 Eiropas valstīm. Paredzēts, ka uz starta līnijas divu dienu garumā stāsies vairāk nekā 160 dalībnieki.

Latvijā Eiropas enduro elite uzņemta jau divas reizes – pirmo reizi 2008. gadā Vidrižos un 2012. gadā Ogrē. No Latvijas pārstāvjiem labāko sniegumu 2012. gadā uzrādīja Jānis Vinters, senioru E2 klasē izcīnot augsto 7. vietu.

Sacensību organizators ir Artūrs Robežnieks - vienīgais Latvijas enduro braucējs, kurš izcīnījis Eiropas enduro čempiona titulu un šobrīd vienīgais Austrumeiropas valstu pārstāvis Eiropas enduro komisijā.

A. Robežnieks atzīst, ka Latvijai nācās izturēt lielu konkurenci, lai iegūtu tiesības šogad organizēt Eiropas čempionāta enduro posmu. Lai iegūtu vienu no četriem sezonas posmiem, bija jāsacenšās pat ar tādām enduro lielvalstīm kā Somija, Itālija, Portugāle u.c.

“Mēs 2012. gadā apliecinājām, ka spējam ļoti augstā līmenī noorganizēt starptautiskās sacensības. Toreiz Latvijas posms tika atzīts par sezonas labāko. Turklāt, mūsu iespējas ir Latvijas daba. Ierasto Itālijas kalnu vietā, mums ir kūdra un mežu stigas, kas daudziem, pat pieredzējušiem čempionāta dalībniekiem, ir jaunatklājums, bet mūsu sportistiem iespēja”, norāda Arturs Robežnieks.

Sacensības norisināsies no 29. – 31. jūlijam Ogrē. Paredzēts, ka sacensību trases garums būs 65 km pa Ogres un Ikškiles novada apvidu. Trasē iekļauti būs trīs ātruma testi.

Sacensību starta vieta pie Ogres tehnikuma. Atklāšanas pasākums norisināsies piektdienā 29. jūlijā. Sacensību dienasskārtība vēl tiks precizēta. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti