Ķegumā Meņģelis uzvaru velta S.Freimanim, blakusvāģos līderi joprojām Rupeiks/Liepiņš

 

Foto: LaMSF

LaMSF | 20.jūnijs 2016 8:08

18. jūnijā daudzu iecienītajā Ķeguma moto centrā „Zelta Zirgs” norisinājās šīs sezonas 3. Latvijas čempionāta posms motokrosā kvadracikliem un blakusvāģiem. Q Pro klase savu vietu uz pjedestāla augstākā pakāpiena atguva Edgars Meņģelis, savas uzvaras veltot Salvja Freimaņa piemiņai, savukārt Blakusvāģu klasē uzvaras laurus plūca Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža.

Q Pro klase bija vērojams ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs. Taču pēc aizvadīta posma Gulbenē, kur Eiropas ātrākais kvadraciklu klases braucējs Edgars Meņģelis piekāpās konkurentam no Igaunijas – Kevin Saar –, Ķeguma trasē sportists atspēlējās, uzvarot gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos un līdz ar to arī posma kopvērtējumā. Savu izcilo sniegumu Meņģelis veltīja šīs trases radītājam, sacensību organizatoram un motokrosa aktīvistam Salvim Freimanim, kurš pavisam nesen, 16.jūnijā diemžēl piekāpās slimībai.

„Ņemot vērā nesenos notikumus, ļoti gribēju startēt Ķegumā un paradīt savu labāko sniegumu. Šādi vēlējos izrādīt cieņu arī Salvim Freimanim, kurš tomēr radīja to pasauli, no kuras varēju smelties iedvesmu, lai nonāktu līdz šim brīdim – gan kvalifikācija, gan abi braucieni bija kā veltījums viņam. Šodien ļoti vēlējos uzvarēt un tas arī izdevās – liels prieks par to. Jāatzīst, ka sirds bija pilna un gribējās to izlikt.

Mocīts kalpoja godam, dienas otrajā pusē saulīte lutināja un trase patika. Biju patīkami pārsteigts, ka mums Latvijas čempionāta trase dienas laikā izveidojās tik pat grūta kā tas ir ierasts Eiropas čempionātos. Varēju labi izpausties un pārbaudīt spēkus pirms došanās uz Francijas čempionāta sacensībām,” pēc aizvadītajām cīņām komentēja Meņģelis. Arī čempionāta kopvērtējumā, dalot vienādu punktu skaitu ar Kevin Saar, Edgars Meņģelis šobrīd atrodas līdera pozīcijā. Otro vietu posmā ieņēma jau iepriekš minētais Saar, bet trešo vietu izcīnīja Priit Jarvloo.

Patīkamas cīņas bija vērojamas arī iespaidīgajā blakusvāģu klasē, kur savu uzvaru sēriju turpināja Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža. Lai gan otrajā braucienā nācās piekāpties kaimiņu G.Gordejeva/ K.Kivaste ekipāžai, izcīnīto punktu summa dienas izskaņā uz augstākā pakāpiena ļāva kāpt mājiniekiem. „Kvalifikācija šodien bija tīri tā neko, bet, par cik neesam daudz braukuši - šī bija ceturtā reize šogad - nesanāca īpaši ātrs aplis un trešā vieta pie starta, taču uzskatu, kas tas bija pilnīgi pietiekami.

Diemžēl starts nesanāca tāds, kā gribētos - brauciena laikā nevarējām atrast ritmu. Uz beigām tas izdevās, apdzinām sīvākos konkurentus un uzvarējām – pašam liels prieks par to. Otrajā braucienā izdevās izcelt startu, bet nebijām fiziski 100% gatavi, tādēļ igauņi mūs nokausēja un apdzina – taču esam apmierināti – otrā vieta otrajā braucienā un kopvērtējumā šodien vinnējām. Uzreiz pēc finiša gan vēl skaidri nezinājām, ka esam uzvarējuši, bet to nekavējoties paziņoja mehāniķi. Nākamais starts mums paredzēts Viļakā – cītīgāk pabrauksim ar moci, patrenēsimies un tad būs arī savādāka braukšana. Jāatzīst, ka šī ir fiziski grūta trase, bet pirmā vieta izcīnīta un esmu apmierināts,” pēc sacensībām komentēja Liepiņš. Otro vietu posmā izcīnīja G.Gordejev/ K.Kivaste ekipāža, bet trešo vietu ieņēma R.Riim/ I.Skultāns.

Nākamais Latvijas čempionāta posms kvadracikliem un blakusvāģiem 24.jūlijā norisināsies Viļakā, bet svētdien, 19.jūnijā Ķegumā tiks aizvadītas Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta sacensības solo motocikliem

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti