Pjedestāls un teicama debija - vēlreiz par Jonasa un Sabuļa startu Lielbritānijā

 

Kārlis Sabulis Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 21.jūnijs 2016 7:51

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 18. un 19. jūnijā Lielbritānijā norisinājās šis sezonas 11. pasaules čempionāta posms motokrosā. MX2 klasē Pauls Jonass sacensības noslēdza 3.vietā, bet debitants Kārlis Sabulis uzrādīja ļoti labi sniegumu, ieņemot 11.vietu.

Diemžēl MXGP pārstāvis Toms Macuks treniņos guva pleca traumu un sacensības neturpināja.

Pauls Jonass kā ierasts bija savā elementā, arī Lielbritānijas posmā kāpjot uz goda pjedestāla. Lai gan kvalifikācijas braucienā sportists uzrādīja tikai 24.apļa laiku, abos finālbraucienos Pauls bija neapturams.

Pirmajā braucienā tika izcīnīta 4.vieta, bet otrajā braucienā sportists pakāpās uz 3.vietu, kas tika izcīnīta arī kopvērtējumā. „Sestdienas kvalifikācijā notika visas iespējamās neveiksmes, kas varēja notikt – startā ieskrēju barjerā un sāku no pēdējās vietas. Arī pirmajā aplī sanāca saķeršanās, kuras rezultātā ieskrēju lielajās trases reklāmās un mocis iesprūda žogā – kamēr to dabūju ārā, pagāja ļoti ilgs laiks un tas bija nedaudz nolocīts. Finišēju tikai 24.vietā – ne tā labākā stara pozīcija priekš finālbraucieniem, bet abos braucienos izdevās diezgan labi starti. Pirmajā braucienā pēc otrā līkuma pat aizbraucu kā līderis un braucu pa priekšu apmēram 10 minūtes, bet tad sāku braukt saraustīti un konkurenti mani apsteidza, turklāt trīs līkumus pirms finiša pieļāva muļķīgu kļūdu - izbraucu ārā no špūres un rezultātā Džeremijs Severs (Jeremy Seewer) mani apdzina - finišēju 4.vietā.

Otrajā braucienā arī sanāca diezgan labs starts, varbūt ne tik labs kā pirmajā, bet aizbraucu trešais vai ceturtais, pēc pāris apļiem biju otrais, taču Dilans Ferandis (Dylan Ferrandis) mani apdzina. Sanāca noturēties trešajā pozīcijā, kas deva trešo vietu arī kopvērtējumā. Esmu salīdzinoši apmierināts, bet, protams, varēja labāk – bija vairākas kļūdiņas, tādēļ jāturpina strādāt,” komentē Jonass.

Ļoti labu sniegumu sacensībās uzrādīja MX2 klases debitants Kārlis Sabulis, kurš līdz šim startēja Eiropas čempionāta EMX250 klasē. Lai gan kvalifikācijā tika izcīnīta 21.vieta, abos finālbraucienos Sabulis finišēja 12.vietā, kas kopvērtējumā sportistam ļāva pakāpties uz 11.pozīciju. Savos sociālo tīklu kontos pēc sacensībām Kārlis bija tiešs, paužot prieku par sasniegto: „Mans pirmais starts pasaules čempionāta MX2 klasē – izcīnītas divas 12. vietas un kopvērtējumā 11.vieta. Godīgi sakot, es joprojām nespēju noticēt, bet tā ir īstenība un esam gatavi iet tālāk. Vēlos vien pateikt milzīgu paldies visiem, kas mani atbalsta.”

Sacensības startēja arī Toms Macuks, pārstāvot MXGP klasi. Diemžēl sestdienas treniņbraucienos sportists guva pleca traumu, tādēļ cīņas neturpināja. Macuks sola atgriezties jau šajā nedēļas nogalē paredzētajā posmā Itālijā. Savukārt ierastais MX2 klases pārstāvis Roberts Justs sacīkstes Lielbritānijā izlaida.

Pauls Jonass uz pjedestāla

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti