Karro smaga nedēļas nogale karstajā Itālijā

 

Foto: Publicitātes attēls

Matīsa Karro preses pārstāvis | 28.jūnijs 2016 14:03

Aizvadītajās brīvdienās Itālijā Mantovas sacīkšu trasē tika aizvadīts kārtējais pasaules motokrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja arī latviešu motosportists Matīss Karro, kuram tā bija atgriešanās sacensībās.

Atgādināsim, ka pirms sezonas sākuma Karro iedzīvojās smagā ceļgala trumā, kas liedza viņam iziet uz starta vairākas nedēļas. Izārstējis pirms sezonas gūto ceļgala traumu, Matīss bija nolēmis startēt MXGP posmā Spānijā, taču pirms došanās uz šo posmu treniņā tika sasists elkonis, kas liedza startēt Spānijā, kā arī vēlāk Anglijā.

Visbeidzot Matīss izgāja uz starta Itālijas posmā. Lai arī abos braucienos neizdevās sasniegt finišu, sportists atzina, ka ir priecīgs beidzot atkal startēt pasaules čempionātā, taču priekšā vēl daudz un smagi jāstrādā, lai cīnītos par augstākajiem rezultātiem.

“Pirms Itālijas posma aizvadīju treniņus Beļģijā, kur bija lietains un samērā auksts laiks, taču Itālija mūs sagaidīja lielu karstumu. Brīvajos treniņos bija nelielas problēmas ar motociklu, kas liedza pabraukt ātrāk. Kvalifikācijas treniņā izdevās uzrādīt diezgan labu apļa laiku, ņemot vērā to, ka šī man bija atgriešanās pasaules čempionāta apritē. Taču kvalifikācijas braucienā mani piemeklēja neveiksme, jo otrajā līkumā pēc starta viens konkurents spēcīgi ieskrēja man sānos un salocīja bremzes. Biju spiests apstāties, lai kaut ko darītu lietas labā, taču pēc pāris apļiem bremzes pazuda un man nācās izstāties,” stāsta Matīss Karro.

“Pirmajā braucienā startēju kā viens no pēdējiem, taču pēc starta biju nonācis apmēram 20.vietā, par kuru arī cīnījos. Taču jāatzīst, ka šoreiz fiziski bija ļoti grūti braukt, ko iespaidoja gan lielais karstums, gan arī lielā pauze, tāpēc pēc pāris apļiem pieņēmu lēmumu nobraukt malā, lai neiedzīvotos kādā kritienā vai kādā savainojumā.”

“Otrajā braucienā starts padevās daudz labāks, jo tobrīd cīnījos jau par pirmo desmitnieku. Diemžēl nedaudz vēlāk vienā no līkumiem noslāpa motocikls, kuru ilgi nevarēju piekurbulēt. Kad atsāku braukt, biju pazaudējis ritmu un ātrumu, kā arī konkurenti mani jau bija apdzinuši par pusapli. Nedaudz vēl pabraucu, bet tad pieņēmu lēmumu braukt malā,” otrā brauciena notikumus komentē Karro.

Matīss atzīst, ka ir priecīgs beidzot atkal startēt kopā ar pasaules labākajiem motobraucējiem, taču, lai cīnītos ar viņiem, ir vēl daudz jāstrādā. “Kopumā prieks, ka atkal varēju braukt un cīnīties ar pasaules labākajiem motokrosa braucējiem, taču sapratu, ka man vēl ļoti, ļoti daudz jāstrādā, lai varētu braukt un cīnīties par tiem augstākajiem rezultātiem. Tagad esmu gatavs vēl vairāk trenēties, jo uz nākamajiem posmiem gribas atgriezties daudz labākā līmenī. Paldies komandai, ģimenei un visiem atbalstītājiem,” nobeidz Karro.

Nākamais pasaules motokrosa čempionāta posms 24.jūlijā notiks Čehijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti