Edvards Bidzāns kļūst par Eiropas čempionu motokrosā EMX65 klasē

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 25.jūlijs 2016 7:56

23. un 24.jūlijā paralēli pasaules čempionātam, Čehijā norisinās arī Eiropas čempionāta motokrosā fināls EMX65 un EMX85 klasēm. Mazākajā EMX65 klasē, par čempionu kļuvis latvietis, talantīgai “Bieriņu” motokluba sportists Edvards Bidzāns.

„Paldies visai mūsu komandai – trenerim Arnim Kalniņam un Aivaram Ābolam, kas Edvardam ielicis spēcīgus pamatus. Paldies mehāniķim, mēs esam ļoti laimīgi un lepojamies ar šādu rezultātu” uzreiz pēc sacensībām telefonsarunā atzina Edvarda tēvs Jānis Bidzāns.

„Klusībā cerējām pirmo trijnieku, tomēr izdevās uzvarēt!” Viņaprāt, izšķirošais faktors Edvarda uzvarai Čehijā bija pārliecinošā braukšana un tas, ka Edvards vienīgais pildīja visus lielos lēcienus un elementu, kas šajā trasē bija visai iespaidīgi, jo tā atrodas kalnainā reljefā.

Edvars Bidzāns izcilu sniegumu uzrādīja visas sezonas garumā, startējot Eiroas čempionāta Ziemeļaustrumu zonas posmos, kur trijos no četriem posmiem tika plūkti uzvaras lauri. Iekļūstot finālā sportisti trasē tikās arī ar citu Eiropas zonu labākajiem braucējiem, taču Edvardam tas nebija šķērslis, arī šodien kāpjot uz goda pjedestala augstakā pakāpiena arī Čehijā un līdz ar to iegūstot 2016 gada Eiropas čempiona titulu EMX65 klasē. Informējam, ka pirmajā braucienā sportists izcīnīja 3.vietu, bet otrajā braucienā 1.vietu, kas posma kopvērtējumā sportistam nodrošināja augstāko titulu.

Sacensības noslēguši arī pārejie pieci Latvijas pārstāvji šajā klasē. Kārlis Alberts Reišulis (Elkšņi) šodien izcīnīja 6.vietu kopvērtējumā, Jānis Kubuliņš (MX Ādaži) ierindojas 21.vietā, Aleksis Araids (Elkšņi) ieņēma 27.vietu, Roberts Lūsis (Motokurzeme) ieņēma 29.vietu, bet Kirils Maslovs (Elkšņi) izcīnīja 30.vietu.

Vēl trīs  sportisti aizvada cīņas Čehijā, cīnoties par titulu arī EMX85 klasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti