Macuks paliek bez punktiem pasaules čempionāta posmā

 

Foto: Instagram.com

Nozare.lv | 31.jūlijs 2016 18:59

Latvijas motokrosa braucējs Toms Macuks svētdien palika bez punktiem Beļģijā notikušā pasaules čempionāta 14.posmā prestižākajā MXGP klasē.

Pirmajā braucienā Nīderlandes komandas "Gebben Van Venrooy Kawasaki" braucējs Macuks finišēja 22.vietā, uzvaru guvušajam Maksimiliānam Nāglam no Vācijas zaudējot vienu apli, bet otrajā braucienā latvietis nefinišēja, kamēr uzvaru guva Tims Gajsers no Slovēnijas, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē ļoti pārliecinošs līderis ar 607 punktiem ir Gajsers. Viņam ar 504 punktiem seko titulētais itālis Antonio Kairoli, bet trešo vietu ar 490 punktiem ieņem Nāgls, kuram seko pērnā gada MXGP pasaules čempions Romēns Fevrs no Francijas.

Savukārt Macuks iepriekšējā posmā izcīnīja savu pirmo punktu šosezon un kopvērtējumā ieņem 48.pozīciju.
Pirms mēneša pēc vairāku traumu izārstēšanas trasē atgriezās Matīss Karro no "24MX Honda" komandas, taču divas nedēļas pēc tam guva kārtējo savainojumu, kā dēļ šosezon vairs nevarēs atgriezties trasē.

Savukārt MX2 klasē šoreiz nestartēja neviens latviešu sportists, uzvaras abos braucienos gūstot britam Maksam Enstijam.

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" vienības šajā nedēļā nestartēja iepriekšējā posmā gūta smadzeņu satricinājuma dēļ. Vēl viens latvietis Roberts Justs jūnijā arī iedzīvojās smadzeņu satricinājumā, bet trasē viņš grasās atgriezties pēc mēneša. Savukārt Kārlim Sabulim noslēdzies trīs posmu kontrakts ar "Kemea Yamaha Racing" vienību.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pārliecinošs līderis ar 597 punktiem ir Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš 10.jūlijā sacensībās Nīderlandē salauza atslēgas kaulu un tagad izlaida otro pasaules čempionāta posmu pēc kārtas. Viņam atlabšanai vajadzēs aptuveni vēl divas nedēļas.

Otrajā vietā kopvērtējumā ar 510 punktiem nostiprinājies šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešais ar 403 punktiem joprojām ir Jonass, kuram gan līdz desmit punktu deficītam pietuvojies francūzis Benuā Paturels.
Tikmēr Justs no "HSF Logistics" komandas ar 130 punktiem ieņem 17.vietu, bet Sabulis ar 34 punktiem atrodas 30.pozīcijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti