Edgaram Siliņam pjedestāls Eiropas enduro čempionātā Ogrē

 

Foto: Dace Tribocka

LaMSF | 1.augusts 2016 17:49

Aizvadītajā nedēļas nogalē – jau no piektdienas vakara, 29.jūlija, līdz pat svētdienas pievakarei, 31.jūlijam, Ogrē norisinājās Eiropas enduro čempionāta trešais posms.

Sportistiem sacīkšu laikā bija jāmērojas spēkiem ar Latvijas dabu, dienas laikā veicot aptuveni 200 km pa mežiem, pļavām un karjerām. Kopskaitā sacensībās piedalījās 132 sportisti, bet sarkanbalti sarkanā karoga godu aizstāvēja 7 dalībnieki, pārliecinošāko sniegumu prestižajā E1 klasē uzrādot Latvijas čempionam Edgaram Siliņam.
Eiropas čempionāta sacensības uz Latviju atveda daudzu valstu sportistus, kuri piektdienas atklāšanas ceremonijā vienojās kopīgam gājienam – dalībnieki bija ieradušies no Nīderlandes, Zviedrijas, Itālijas, Šveices, Lielbritānijas, Čehijas, Polijas, Slovākijas, Igaunijas un daudzām citām valstīm, sastādot ļoti spēcīgu konkurenci un uzliekot lielāku atbildības nastu mājiniekiem. Lai gan sacensības nebija vieglas, savu meistarību lieliski pierādīja Latvijas spēcīgākais E1 klases sportists un vairākkārtējais Latvijas/ Baltijas čempions dažādās enduro disciplīnās – Edgars Siliņš.

Svētdienas izskaņā tika noskaidrots, ka sportists senioru E1 klasē izcīnījis augsto 3.vietu. Sacensību atklāšanas dienā sportists atzina, ka priecājas par kuplo nāciju skaitu, kas ieradušās Latvijā, taču līdz ar to ir arī lielāks satraukums: „Protams, satraukums ir, lai gan šeit ir notikuši Baltijas čempionāta posmi un citu mērogu sacensības, uztraukums ir tik un tā – citas nācijas, citi braucēji, atkal jauni izaicinājumi. Diemžēl arī vienā no iepriekšējiem Latvijas čempionāta posmiem, kas norisinājās Madonā, piedzīvoju nepatīkamu kritienu un nācās izlaist pēdējās sacensības un treniņus. Sava veida sekas ir atstātas – sāpošs kakls, smadzeņu satricinājums. Iepriekšējās sacensības izlaidu tamdēļ, lai varētu startēt šeit, Ogrē,” Komentēja Edgars Siliņš. Sportists arī atzina, ka mērķis bija nobraukt sacensības stabili un bez kritieniem: „Protams, Eiropas čempionāti ir pavisam savādāki nekā Baltijas – šeit katra kļūda maksā sekundi, bet katra sekunde – vietu. Ja nokrīti, tad automātiski vari zaudēt līdz par trim vietām.

Iepriekš esmu braucis Eiropas čempionātā, mana debija, šķiet, bija Vidrižos un pērn braucu uz nācijām Vācijā, kur bija viens no maniem labākajiem startiem, 5. vieta. Protams, mājinieku atbalsts, skatītāji trases malā uzmundrina. Varbūt dažreiz skatītājiem liekas,ka viņus neredz, bet braucot garām, redzam, ka viņi tur ir, kliedz un atbalsta – sava zeme, savi cilvēki, tas tomēr daudz dod.”Tā vien šķiet, ka mājas sienas ir palīdzējušas, redzot kā Edgars kāpj uz pjedestāla trešā pakāpiena. Silinš plāno doties arī uz 4. un noslēdzošo Eiropas čempionāta posmu, kas būs arī Nāciju kauss enduro.

Senioru E2 klasi pārstāvēja divi sportisti – pieredzējušais motokrosa sportists Ivo Šteinbergs, kurš savu sezonu enduro sportā aizvada ļoti veiksmīgi, atrodoties Latvijas čempionāta E2 klases līdera pozīcijā un Gustavs Kundziņš. Ogrē Šteinbergs izcīnīja 5.vietu savā klasē, bet Gustavs Kundziņš posmā ieņēma 21.vietu. Veterānu klasē startēja Einārs Vinters, izcīnot 7.vietu, savukārt Senioru E3 klasē Lauris Ermanis izcīnīja 10.vietu, Mārtiņš Vinters – 14.vietu un Vitālijs Ovčiņikovs 16.vietu.

Raksturīgi enduro sportam, sacīkstes tika aizvadītas ļoti patīkamā un ģimeniskā gaisotnē. Atklāšanas ceremonija pulcēja ļoti kuplu dalībnieku skaitu un sacensību organizators Artūrs Robežnieks bija parūpējies par gana aizraujošiem un sportiskiem priekšnesumiem, kas aizrāva visus viesus.„Eiropas čempionāta organizēšana Ogrē sākām plānot jau pirms diviem gadiem, bet tiesības rīkot sacensības nav tik vienkārši – to akceptē FIM Eiropa (Starptautiskā Motosporta federācija), kas nosaka, kura valsts iegūs iespēju šīs cīņas rīkot. Konkurence bija gana liela – bija pieteikušās 14 valstis, taču tikai 4 no tām tika pie tiesībām organizēt Eiropas posmus. Tā kā iepriekšējos gados posmi Latvijā bijuši veiksmīgi, tikām pie šīs iespējas. Atklāšana arī mums vienmēr ir bijusi ļoti laba, ar ko izceļamies uz citu fona. Protams, sportistiem ļoti svarīgs ir rezultāts un trase, taču arī atmosfēra un patīkama vide arī ir ļoti nozīmīga,” komentē Robežnieks. Sacensību trase nebūt nebija viegla, organizators bija padomājis par gana lielu dažādību. Bija ātrumposmi, kuros pamatā bija ļoti akmeņains segums, sniedzot priekšrocības kalnaino un akmeņaino valstu pārstāvjiem, kā arī ātrumposmi, kur galvenokārt bija smiltis – tās vairāk piemērotas Baltijas braucējiem. Artūrs Latvijas sportistiem novēl nospraust arvien augstākus mērķus un censties tos sasniegt.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti