Latvijas čempionātā blakusvāģiem uzvar J.Daiders/K.Stupelis, Latvijas Kausa sacensībās startē daudz kaimiņvalstu sportisti (+ foto)

 

Foto: Arturs Kukuškins

Ritvars Podziņš | 29.maijs 2017 13:57

Gulbenes novada Staru mototrasē norisinājās Latvijas čempionāta 2. posms blakusvāģiem un kvadracikliem, kā arī Latvijas Junioru čempionāts kvadraciklu klasēs un Latvijas Kauss motokrosā – 1. posms solo klasēm.

“Sestdienas lielākā sensācija bija blakusvāģu klasē, 26 ekipāžas uz starta līnijas, tur bija spēcīgi sportisti, kas ir ar augstiem sasniegumiem arī pasaules līmenī. Prieks, ka līderpozīcijas noturēja latvieši - J.Daiders un K.Stupelis (X-Kross), savukārt otrajā vietā igauņu viesi M. Normak un K.A.Kasesalu (EST), bet trešie M.Sonn un T.Koiv (MX Ādazi). Šajos braucienos bija redzama īsta motokrosa cīņa un azarts,” atklāj Latvijas Kauss 1. posma organizators Gulbenē Intars Sabulis.

Spēcīgākajā kvadriciklu klasē Q Pro uzvarēja P. Jarvloo (EST), bet otrais M. Palēvics (X-Kross), trešo vietu izcīnīja K. Saar (X99/Slīterāni). Q Juniori klasē uzvaras laurus plūca J.Eesmae (X99/Slīterāni), otro vietu izcīnīja L. Eizāns (Motokruīzs), bet TOP3 noslēdz R. Repsis (X-Kross).

Svētdien tika dots starts Latvijas Kausa pirmajam posmam. Pašā mazākajā klasē, MX50, uzvarēja R. A. Gaļcins (X99/Slīetrāni), otrais M. Skodzius (LT), bet trešais J. Kubuliņš (MX Ādaži). MX65 klasē priecēja 26 piloti, jauniešiem bija sīva cīņa. Uzvaras laurus plūca J.Kubuliņš (MX Ādaži), otrajā vietā R.Lūsis (Motokurzeme), bet trešais K.Maslovs (X-Skills RT). Astoņpadsmit sportistu konkurencē MX85 klasē uzvarēja E. Mackonis (LT), otrajā vietā N.Petrov (RUS), bet trešais A. Orlov (RUS).

Lauris Freibergs, F.F.F.motoklubs: “Skatoties uz sportistu sagatavotību, iesaku trenēties trenera pavadībā, ir jāsabalansē moto treniņi ar fiziskajām aktivitātēm, jāseko līdzi ēdienkartei un vispārējam veselības stāvoklim. Ja runājam par bērniem, tad tiem nepieciešama īpaša uzmanība, augoši organismi, kad bieži vien ir slodze par lielu, rezultātā sāpošas saites, sastiepti muskuļi, protams, katram jāatrod arī sava motivācijas programma. Latvijā šobrīd ir labi motokrosa treneri, kas paši bijuši profesionāli sportisti un uzskatu, ka esam diezgan labā situācijā, lai pēc gadiem mums izaugtu vairāki pasaules elites sportisti. ”

MX125 klasē uzvarēja R.E.Ozoliņš (MX Ādaži), otrais J.M.Talviku (EST), bet trešais S.Frienbergs (Rambas-R). Sacensībās MX dāmu klasē startēja A. Stecjuka (IK “Auseklis”) un A. Skudutyte (LT). A. Stecjuka atzina, ka īpaši gatavojas Eiropas čempionātam sievietēm, kas šā gada 8.-9. jūlijā būs Pīlādžu mototrasē, Stelpē. Savukārt Patrīcija Bērziņa sacenšas kopā ar puišiem MX65 klasē, un priecājas ikreiz, ja kādu izdodas apdzīt. Pēc sacensībām, ļoti sievišķīgi, sevi palutinot ar saldumiem. MX16 klasē K. Kalējs (Rambas R) izcīnīja uzvaru, otrā vieta U. Mustim (MK Akmentiņi), bet trešā vieta M. Eglem (Bieriņi).

Kā allaž kuplā skaitā bija iesācēju klases sportisti, 26 pilotu konkurencē, pārliecinošu uzvaru izcīnīja M. Marķitāns (Moto Mafia), otrajā vietā I. Martemjanovs (MX Ādaži), bet TOP3 noslēdza K. Celms (3BRO Racing). Amatieru klases A25+ un A35+ startēja kopā, tādā veidā uz starta izgāja 30 sportisti. A25+ klasē TOP3: K. Zicmanis (Privāti), J.Žukas (MK Saldus) un R. Herings (MK Saldus). Kā pēc finiša atzina K. Zicmanis, bija iespēja startēt arī MX Open klasē pie spēcīgākajiem sportistiem, bet pēc traumas to kādu laiciņu ir izlaidis, un vēl nav gatavs tik ilgam braucienam sacensību režīmā, nedaudz jāpasaudzē veselība un tad varēs atgriezties pie pašiem stiprākajiem. A35+ klasē sīva konkurence starp 21 pilotu, kur liela daļa ar līdzvērtīgām sportiskajām spējām. Pirmo vietu izcīnīja pieredzes bagātais R. Baltgalvis (MK Baltgalvis), kas atzina, ka Gulbenes trase viņam patīk un atceras to no laika, kad braucis “Televīzijas kausā”, nekad nedrīkst konkurentus novērtēt par zemu, bet šodien viss izdevās. Otrajā vietā R. Krastiņš (Rambas R), bet trešais R. Cipulis (Privāti).

Šo sacensību ātrākās - MX Open klases uzvaru izcīnīja D. Ivanovs (Privāti), kurš atzina, ka otrais brauciens izdevās, bet pirmajā nemaz tik viegli nav gājis, viņš Latvijas Kausa sacensības izmanto kā treniņsacensības, jo galvenais ir braukt sacensību režīmā. Viņa šīs sezonas galvenais uzstādījums ir Latvijas Čempionāta sacensības. Otrajā un trešajā vietā ierindojās titulētie kaimiņzemju sportisti: E. Mikhaylov (RUS) un A. Bugreev (RUS). Īpaša cīņa un intriga bija starp trešās vietas ieguvēju un latvieti K.Drevinski (Ventspils motoklubs Rodeo), sīvā cīņā par pjedestāla trešo pakāpienu uzvarēja krievu sportists, kurš šīs sacensībās bija izvēlējies kā treniņsacensības Eiropas čempionātam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti