Ventbunkers Lielo Balvu 2017 izcīna igaunis – Priit Ratsep (+ foto)

 

Foto: Juris Presņikovs

Anda Treija | 14.augusts 2017 16:29

Sestdienas pēcpusdienā, 12.augustā, Ventspils Piedzīvojumu parkā norisinājās ikgadējās supermotokrosa sacensības "Ventbunkers lielā balva 2017".

Šoreiz skatītājus iepriecināja ne tikai spraigas cīņas trasē, bet arī aizraujošs moto frīstaila šovs 4 kaskadieru izpildījumā, kuri bija ieradušies no Vācijas, Polijas un Latvijas. Sarežģītajā un slidenajā kalna nogāzē izveidotajā Supermotokrosa trasē devās speciāli uzaicināti sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī Holandes, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas un Lietuvas.

Jau 20. reizi Ventspilī tika kronēti „Ventbunkers Lielās Balvas 2017” ieguvēji. Šogad organizatoriem bažas radīja dienas otrajā pusē esošie lietus mākoņi virs „Lemberga Hūtes” kalna virsotnes, un jau otrajā kvalifikācijas braucienā uznāca pamatīga lietus gāzē, taču laiks noskaidrojās, parādījās saulīte un svētki varēja sākties. No draudīgajiem laikapstākļiem nenobijās kuplais skatītāju pulks un tukšu vietu kalna pakājē izvietotajās tribīnēs bija grūti atrast. Šajā unikālajā trasē savus spēkus izmēģināt devās 25 sportisti, sadaloties MX1 un MX2 klasēs. Igauņu sportists Karels Kutsars, kurš šogad piedalās arī Pasaules čempionātā, neatstāja nekādas cerības konkurentiem MX2 klasē un pārliecinoši uzvarēja abos finālbraucienos, tikai kvalifikācijas braucienā piekāpjoties mājiniekam Kristeram Drevinskim. Otrajā vietā divu braucienu summā ierindojās Arnolds Sniķers, bet trešo vietu izcīnīja Kristian Ratsepp. Kaut arī otrajā finālbraucienā sīvā cīņā ar konkurentiem mājiniekam Kristeram Drevinskim izdevās izraut otro vietu pēdējā aplī, ar to bija par maz, lai kāptu uz goda pjedestāla goda pakāpiena, jo neveiksme - kritiens pirmajā braucienā neļāva pakāpties augstāk par 4.vietu. Ar dalītām sajūtām bija cits skandināvs: „Priekš manis trase bija par daudz slidena un dubļaina, tādās sacensībās braucu pirmo reizi un 6 reizes biju gar zemi, kas neļāva pacīnīties par godalgoto piecinieku kopvērtējumā, bet kopumā esmu apmierināts ar šeit redzēto un piedzīvoto, tā man būs lieliska pieredze”, tā zviedru sportists Jimmy Lundberg.

MX1 klasē uz starta stājās pieredzējuši un titulēti sportisti, taču laika apstākļi izdarīja savas korekcijas arī šis klases braucienos, jo pēkšņi uznākušās lietus gāzes dēļ nevarēja aizvadīt pilnvērtīgus treniņbraucienus un iepazīt trasi pilnībā. Taču tas nekļuva par šķērsli aizraujošiem finālbraucieniem, kur par uzvaru sīvi savā starpā mačojās Toms Macuks un pieredzējušais Rodeo kluba igauņu sportists Prits Ratseps, kurš otrajā braucienā izcīnīja maksimālo punktu skaitu un līdz ar to Ventbunkers goda pjedestāla augstāko pakāpienu. Otrais T. Macuks, kurš pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, bet trešajā vietā ierindojās Erki Kahro, ceturto vietu izcīnīja somu sportists Joni Roos, bet savu jaudu un ātrumu smagajā trasē nespēja parādīt titulētais holandietis Jeffrey Meurs, kurš vakara kopvērtējumā ierindojās vien 6.pozīcījā. „Cerēju uz pirmo trijnieku, bet jau pēc treniņiem sapratu, ka „viegla pastaiga nesanāks”, jo šai trasei ir cits rokraksts, esmu superkrosa braucējs arēnā, kur parasti dubļi nav, šoreiz man nesanāca iecerētais”, saka pasaules stadionkrosu elpu piedzīvojušais holandietis.

Kā īpaši gaidīts, arī šogad ikvienu skatītāju un dalībnieku priecēja moto frīstaila šovs. Šoreiz Ventspilī bija ieradušies: vācietis Tobiass Finck un poļu sportists Artur Puzio, latvieši Kalvis Skrastiņš un ventspilnieks Oskars Ābele. Spītējot lietum un vējam, riskējot piezemēties garām tramplīna nosēdienam, demonstrēja elpu aizraujošus triku sēriju, paralēli tam norisinājās Whip minisacensības, kurā Ventbunkers balvu un līdzjutēju vislielākās ovācijas ieguva Artur Puzio. Pēdējo lēcienu sēriju sportisti aizvadīja uz krāšņas ugunsmetēju liesmu fona, par ko īpaši bija parūpējies Martiņš Aleksandrovičs, kurš smagās traumas dēļ pats sacensībās piedalīties nevarēja, bet palīdzēja atraktīvajam Ģirtam Timrotam komentēt un vadīt sacensības.

Jubilejas reizē skatītājus pārtraukumos izklaidēja rokgrupa „Buks un draugi” un DJ Japānis.

Ventspils Motoklubs Rodeo, kas bija šo sacensību organizators vēlas teikt lielu paldies visiem skatītājiem, kuri nenobijās no lietus, sportistiem un atbalstītajiem par kārtējiem brīnišķīgajiem moto svētkiem Ventspilī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti