LČ motokrosā uz starta arī latvieši, kas šosezon cīnās Eiropā

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 19.augusts 2017 10:42

20. augustā Dobeles moto trasē “Ceļa ēzeļi” norisināsies Latvijas čempionāta “Cramo” 4.posms motokrosā. Dalību sacensībās apstiprinājis ASRT komandas pilots, Tomass Šileika, kas šo sezonu aizvada Vācijas čempionātā un ADAC kopvērtējumā atrodas 3. vietā.

No MX Moduls komandas MX1 klasē startēs Kārlis Sabulis, kas sadziedējis traumas un atgriezies ierindā. Savukārt Ventspils moto klubs “Rodeo” ir sapulcējuši visus spēcīgākos komandas sportistus.

Kā atzīst Tomass Šileika: “Mājās sacensībās neesmu piedalījies kopš pagājušās sezonas, tas ir prieks un lepnums, reizē arī liela atbildība. Ļoti gribas uzvarēt savu draugu un ģimenes priekšā, jo esmu cītīgi strādājis, bet nevienu konkurentu nevar novērtēt par zemu. Vācijas čempionāta, ADAC, kopvērtējumā šobrīd esmu trešajā vietā, priekšā vēl divi posmi, visas iespējas uzlabot savu sniegumu.” MX2 klasē godalgotas vietas nevēlēsies atdot arī Ventspils kluba “Rodeo” sportisti – Karel Kutsar, Kristers Drevinskis un MX4 Dobele sportists Arnolds Sniķers.

Ātrākajā, MX1 klasē gaidāmas saspringtas cīņas starp vietējiem līderiem - Dāvi Ivanovu, Kārli Sabuli, Tomu Macuku un spēcīgajiem igauņu sportistiem – Priit Ratsep un Erki Kahro, kas arī ir gatavi cīnīties ar mūsu puišiem un neatdot uzvaru.

65cc klasē savu pozīciju Latvijas čempionāta kopvērtējumā centīsies uzlabot Kirils Maslovs, kas nesen notikušajā pasaules junioru čempionātā bija ātrākais no Baltijas. 85cc klasē gaidāma sīva konkurence starp Mairi Pumpuru un Edvardu Bidzānu, kas savā starpā jau vairākas sacensības mērojas spēkiem, bet 50cc klasē startēs bērni jau no 5 gadu vecuma, jaunieši sacentīsies 125cc klasē.

Pasākuma organizators, "MX4 Dobele" vadītājs Māris Sniķers: “Jāsāk skaitīt, bet šķiet, ka nu jau vismaz 20 gadus Dobelē organizējam motokrosa sacensības, kopš visiem zināmā Laura Freiberga sešpadsmit gadiem. Šogad īpašs prieks, ka vietējiem būs iespēja līdzi just spēcīgajiem Dobeles sportistiem. Mairis Pumpus 85cc klasē šosezon spraigi cīnās par godalgotām vietām, tāpat arī Arnolds Sniķers MX2 klasē, tāpēc jācer, ka puišiem mājas sienas un skatītāju atbalsts palīdzēs. Esam parūpējušies, lai sportisti tiktu apbalvoti ar motokrosā noderīgām balvām, lai būtu ne tikai sportiskais azarts piedalīties sacensībās, bet arī liels prieks mājās dodoties.”

Ikviens skatītājs un sportists tiek aicināts uz pasākumu paņemt līdzi kādu skolai noderīgu lietu, atstāt komandas “Moto Mafia” teltī. Tās nonāks pie Dobeles sociālā dienesta darbiniekiem un vēlāk pie Dobeles novada ģimenēm, kam šobrīd nepieciešama palīdzība.

Pirmie starti sacensībās paredzēti no plkst. 11:30. Ieejas maksa – 10 EUR. Pensionāriem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas (uzrādot personu apliecinošus dokumentus). Autostāvvieta trases teritorijā 1 EUR.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti