Jonass izcīna trešo vietu pasaules čempionāta ASV posma kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 3.septembris 2017 7:44

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien ASV izcīnīja trešo vietu vietu pasaules čempionāta 17.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijas braucienā piekāpās tikai mājiniekiem Tomasam Kovingtonam un Džastinam Kūperam.

Tikmēr Jonasa tuvākais sekotājs kopvērtējumā Žeremijs Sīvers no Šveices bija tikai 11.pozīcijā.

Savukārt kopvērtējuma trešajā vietā esošajam francūzim Benuā Paturelam traumu dēļ sezona ir beigusies, taču viņš trīs posmus pirms sezonas beigām vairs neapdraudēja Jonasa līderpozīciju.

Čempionātā bez ASV posma plānoti arī etapi Nīderlandē un Francijā. Trīs posmos viens braucējs maksimāli var nopelnīt 150 punktus.

Abi sacīkšu braucieni risināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trīs posmus pirms sezonas beigām Jonasam ir 669 punkti, bet ar 624 punktiem seko Sīvers, kamēr trešais ar 504 punktiem ir Paturels.

Jonass šosezon triumfējis sešos posmos un bijis labākais 13 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Kā vēstīts, Jonass šogad nepalīdzēs Latvijas izlasei Nāciju kausa sacensībās. Februāra vidū neilgi pirms pasaules čempionāta sezonas sākuma Jonass starptautiskās sacensībās guva nelielu smadzeņu satricinājumu, bet tas viņam netraucēja jau nedēļu vēlāk piedalīties pirmajā pasaules čempionāta etapā. Turpinājumā latvietis piedalījies visos posmos, taču gūto galvas traumu dēļ ārsti bija ieteikuši sezonu beigt ātrāk.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē uzvarēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš aiz sevis atstāja itāli Antonio Kairoli un francūzi Romēnu Fevru.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 631 punktu ir Kairoli, bet viņam ar 530 punktiem seko MXGP klases debitants Herlingss, kamēr trešais ar 526 punktiem ir francūzis Gotjē Polēns, kurš kvalifikācijā bija astotais.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti