Daiders/K. Stupelis uzvar Latvijas čempionāta 6.posmā, bet Q PRO klasē – Valters Dišlers/Kirilko (+ video; foto)

 
LaMSF | 4.septembris 2017 13:00

Madonas moto trasē “Kusa” ar lietusgāzēm aizvadīts sestais Latvijas čempionāta posms blakusvāģu un kvadarciklu klašu braucējiem, kā arī Latvijas Junioru čempionāta posms. Laikapstākļu dēļ tika pieņemts lēmums atcelt otros braucienus, un vairāku sportistu tehnika smagos dubļus nepārdzīvoja. Solo klasēm sacensības svētdien, atceltas.

Kā atzina pasākuma organizators, "IT Motoklubs" vadītājs Juris Titovs: “Pirmo reizi, kopš organizēju motokrosa sacensības jāpieņem tik smags lēmums, viss ieguldītais darbs ir izpostīts un nav iespējams tik ātri trasi nosusināt. Ieguldījām lielu enerģiju un līdzekļus, diemžēl laikapstākļi ievieš savas korekcijas. Atcelt braucienus sestdien un sacensības svētdien bija vienīgā iespēja.”

No 16 blakusvāģu ekipāžām ātrākie arī šajos smagajos apstākļos bija J. Daidera/ K. Stupeļa ekipāža, otrajā vietā R. Riim/ M. Lina, bet trešajā vietā M. Rupeiks un K. Liepiņš. Blakusvāģu veterānu klasē trešajā vietā A. Bičkovskis / R. Bičkovskis, otrajā vietā A. Groza/ M. Krūmiņš-Dambrovs, bet pirmais A. Poldsaar/ R. Talf. Starp bērniem uzvaru izcīnīja brāļi Em.Tilaks un El. Tilaks, otrajā vietā B. Lielbārdis/ D. Lielbārdis, bet trešajā vietā M. Auniņš/ M. Štipenbaha.

Q PRO klasē uzvara Valteram Dišleram Kirilko: ”Jau pirmajā braucienā visa trase ūdenī, dubļos, uz starta izgājām tikai 4 braucēji, jo pārējie atteicās piedalīties. Finišējām tikai divi, bez brillēm un pilnas acis ar dubļiem, bet lepojos, ka nobraucu līdz galam un finišēju 1. vietā”. Otrā vieta Kristapam Veinbergam, bet trešais Matīss Palēvics, sacensībās nepiedalījās sezonas līderis Kevin Saar, jo aizvada sacensības Eiropas čempionāta posmā. Q Amatieru klasē tikai divi sportisti tika līdz finišam, šajā cīņā Aigars Šaicāns piekāpās Emīlam Sigajevam.

Q Junioru klasē nepārspēts jau vairākus posmus Lauris Eizāns, otrais Joosep Eesmae, bet trešais Aksels Cīrulis. Q 100 klasē uzvara Kristiānam Jānim Sondoram, otrais Kārlis Neija, bet trešais Mihkel Salujoe.

Starp mazākajiem kvadraciklu braucējiem, Q50 Rūķiem trešais Artjoms Petuhovs, otrais Marsels Vasiļičkis, bet uzvara Markusam Gazarovam. Q50 klasē pjedestāla pirmo pakāpienu iekaroja Kārlis Straubergs, otrais Ivo Kristaps Kalve, bet godpilnā trešā vieta Artūram Šneideram. Q70 klasē uzvarēja Markuss Augustovskis, otrais Martins Puhaļskis, bet trešais Markus Andrecs.

Nākamais un noslēdzošais sacensību posms blakusvāģu un kvadraciklu sportistiem paredzēts 30.septembrī arī Madonā, tikai trasē “Smeceres Sils”.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti