Nikita Lijcs – Pasaules vicečempions

 

Foto: Publicitātes attēls

Jūrmalas Vārds | 30.augusts 2016 9:08

„Jūrmalas Vārds” telefoniski sazinājies ar „Jūrmala Racing Team” komandas F4 pilotu Nikitu Lijcu, kurš ar auto atgriezās no Berlīnes. Kā jau rakstījām, Berlīnē sestdien un svētdien norisinājās pēdējais posms ātrumlaivām F4 klasē, kurā notika izšķirošā cīņa par Pasaules čempiona titulu.

Nikita atzina, ka diemžēl čempiona titulu šoreiz nav izdevies izcīnīt - palikuši otrie: „Izcīnījām sudraba medaļu. Pirmajā sacensību dienā gāja diezgan smagi, bija tehniskas problēmas – nestrādāja dzinējs tā, kā vajadzētu. Par trīs sekundēm bijām atpalikuši no visiem. Cīnījāmies par padsmitajām vietām, nezinājām, kas vispār notiks. Bijām gatavojušies, viss it kā bija kārtībā. Bijām uzlabojuši laivu pirms sacensībām, un pat uz vietas Berlīnē vēl bija idejas, ko arī īstenojām, lai uzlabotu startu. It kā visam bija jāstrādā. Diemžēl dzinējs kaut kā nejutās labi...” Sestdien kvalifikācijā Nikita bija ceturtajā vietā, un tātad sacensību posmā startēja no ceturtās pozīcijas. Distancē notika avārija - Pauļus Stainis iebrauca Vācijas pilota vadītajā laivā - un tika pacelts sarkanais karogs. Pēc noteikumiem būtu bijis jābūt dzeltenajam karogam, taču tā kā sacensības vadīja jauni tiesneši - viņiem tā bija pirmā šāda līmeņa sacensība –, tad sacensība tika pārtraukta un tika pieņemts lēmums: būs restarts svētdien no rīta.

Svētdien no rīta „Jūrmala Racing Team” pilots startēja jau no trešās vietas. „Pirms restarta bijām nobraukuši 12 apļus, bet restarta pozīcijas tika ņemtas no 10 apļa. Restarta tika nobraukti atlikušie septiņi apļi. Paņēmām labu startu un finišējām otrajā pozīcijā. Cīnījos, cik vien bija iespēja,” tā Nikita. Viņš atzina, ka par pirmo vietu cīnīties nebija iespējams dzinēja problēmu dēļ, taču tomēr gāja labāk, kā sestdienas vakarā. Sestdien brauciena laikā motors ik pa laikam raustījās, pagriezienos laiva slāpa nost. „To, ko biju izcīnījis taisnajos gabalos, pagriezienos pazaudēju,” tā N. Lijcs.

Pirms otrā brauciena kvalifikācijā jūrmalnieks izcīnīja piekto vietu. „Pēc otrā pagrieziena, palecoties uz itāļu pilota vadītās laivas viļņa, ietriecos bojā. Turpat arī paliku,” par piedzīvoto neveiksmi stāsta Nikita. Arī šai braucienā pēc diviem apļiem tika pacelts dzeltenais karogs. „Man vairs nebija ko zaudēt, jo pēc ietriekšanās bojā, automātiski paliku pēdējais. Finišēju divpadsmitais no piecpadsmit laivām. Tehnika šoreiz nebija mūsu pusē. Lai arī strādāts tika daudz, šķita, ka visas problēmas atrisinātas, tomēr neveicās,” rezumē Nikita.

Septembra beigās vēl ir Eiropas čempionāts, kur „Jūrmala Racing Team” domā startēt ar otru dzinēju, kas šoreiz bija atstāts mājās. „Perfekts komandas darbs – gan radiomens, gan mehāniķi strādājuši godam. Paldies arī atbalstītājiem! Bija patīkami strādāt. Kļūstam tikai stiprāki, komanda kļūst arvien saliedētāka,” saka Nikita, „cīnīsimies par Eiropas čempiona titulu!”.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti