Latvijas ātrumlaivu piloti startē F2 pasaules čempionātā

 
Dace Šlēgelmilha | 29.augusts 2023 9:17

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā, Klaipēdas pilsētas ostas akvatorijā norisinājās F2 ātrumlaivu pasaules čempionāta pirmais posms, kurā piedalījās 19 piloti no 12 pasaules valstīm.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Ņikita Lijcs un Dainis Podžuks, kuram šī bija debija pasaules čempionātā F2 ātrumlaivu klasē, un kuri atbilstoši kvalifikācijas rezultātiem sacensībās startēja attiecīgi no desmitās un sešpadsmitās starta vietas.

Daiņa Podžuka komandā kā radio-vīrs bija agrākais F2 un F1 ātrumlaivu klases pilots Uģis Gross.

Apstākļi sacensību trasē daudziem sportistiem bija neierasti un sarežģīti, jo Klaipēdas ostas akvatorijā ir ļoti aktīva kuģu satiksme, radot nepārtrauktus viļņus dažādos virzienos. Par spīti sīvajai cīņai, sacensībās avarēja tikai viena sportista vadītā ātrumlaiva un sportists nopietnas traumas neguva.

Lai gan sākums brīvajos treniņos un kvalifikācijā Dainim Podžukam nebija viegls, ar katru apli viņam izdevās kāpināt tempu un gūt pārliecību par sevi cīņā ar pieredzējušākiem braucējiem.

Neraugoties uz izaicinošajiem apstākļiem, Dainis Podžuks uzrādīja vērā ņemamu rezultātu, ierindojoties devītajā vietā un pasaules čempionāta kopvērtējumā iegūstot 2 punktus.

Pirmo vietu izcīnīja Rashed Al Qemzi (Apvienotie Arābu Emirāti), aiz sevis atstājot Stefan Arand (Igaunija) un Giacomo Sacchi (Monako). Ņikita Lijcs no sacensībām izstājās pirms finiša.

F2 ir viena no prestižākajām ātrumlaivu klasēm un to maksimālais ātrums var pārsniegt 200km/h.  Šogad šajā klasē kopumā paredzēti četri pasaules čempionāta posmi - nākamais norisināsies 2.-3. septembrī Itālijas pilsētā San Nazzaro, bet pēdējie posmi tiks aizvadīti Portugālē septembra otrā pusē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti