Jaunumi tehnoloģiju pasaulē – termometrs viedtālrunī un mākslīgā intelekta vadīti droni 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 28.janvāris 2021 9:16

Tehnoloģiju inovācijām ir īpaša nozīme ik vienā nozarē un jomā, jo katrs jaunais risinājums sniedz iespēju uzlabot uzņēmējdarbības procesus un attīstīt biznesu, kā arī apmierināt cilvēku sociālās vajadzības.

Katru gadu Eiropas Komisija apkopo informāciju par uzņēmumu veiktajām investīcijām pētniecībā un attīstībā, lai novērtētu pasaules aktīvākos inovatorus. Šajā sarakstā ir iekļautas 2500 kompānijas, kuru investīcijas izpētē un izstrādē kopā veido 90% no vispasaules ieguldījumiem šajā jomā. 2020. gada rezultātu apkopojumā par rūpniecības ieguldījumiem izpētē un izstrādē Huawei ieņem trešo vietu, pakāpjoties par divām vietām, salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

“Esam pagodināti saņemt Eiropas Komisijas apstiprinājumu, ka Huawei ir starp pirmajiem trim inovatīvākajiem pasaules uzņēmumiem. Mūsu darbība Eiropā aizsākās jau 2000. gadā, izveidojot mūsu pirmo pētījumu centru Zviedrijā, un aizvien liela daļa izpētes un izstrādes procesu notiek tieši Eiropā. Mūsu mērķis ir atbalstīt Eiropas uzņēmumu digitālo izaugsmi, piedāvājot aizvien jaunas, patentētas inovācijas dažādu nozaru uzņēmumiem. Vienlaikus esam cieši iesaistījušies arī IKT nozares pētniecības ekosistēmā un atbalstām arī jauno speciālistu izglītošanu, sadarbojoties ar vairāk nekā 150 Eiropas universitātēm. Eiropā mēs darbojamies jau vairāk nekā 20 gadus, un tāpēc esam gatavi tai sniegt atbalstu vēl labāk iekļauties digitālajā laikmetā,” sacīja Rikijs Čeņs, Huawei vadītājs Baltijas valstīs.

Viedā apgaismojuma tehnoloģija salokāmajiem ekrāniem

Viens no jaunākajiem Huawei patentiem apraksta jaunu risinājumu pēdējā laikā tik aktuālo salokāmo viedtālruņu ekrānu apgaismojumam. Tā galvenais mērķis ir pasargāt tālruņa lietotāja redzi un uzlabot kopējo lietotāja pieredzi, pakāpeniski palielinot ekrāna spilgtumu tad, kad palielinās ekrāna atlocīšanas leņķis. Ar jaunās metodes palīdzību iespējams regulēt ne tikai ekrāna spilgtumu, bet arī krāsu gradāciju. Tad, kad lietotājs atver ekrānu 10 grādu leņķī, ekrāna displeja ir sarkanā krāsā bet, palielinoties leņķim, ekrāna krāsa pakāpeniski mainās uz oranžu un dzeltenu.

Huawei patentētā ekrāna apgaismojuma metode ir saderīga gan ar iekšēji, gan ārēji lokāmajiem ekrāniem. Tā izveidei ierīcē nepieciešami dažādi papildu sensori, tādi kā magnētiskais, paātrinājuma un attāluma noteikšanas sensors, kā arī infrasarkanās gaismas diode un tuvuma noteikšanas sensors, kas kopā ar atbilstošu tālruņa vāciņu var kalpot, lai automātiski izslēgtu un atbloķētu tālruņa ekrānu. Sekojot līdzi patērētāju vēlmju izmaiņām, šis un citi patenti, kas paredzēti salokāmajiem viedtālruņu ekrāniem, kļūst aizvien aktuālāki un pieprasītāki tehnoloģiju pasaulē, un apliecina uzņēmumu gatavību sniegt to, kas sabiedrībai ir nepieciešams.

Drona kontroles sistēma ar mākslīgā intelekta pamatu

Mākslīgā intelekta iesaiste dažādos jaunos risinājumos ir viena no aktuālākajām tendencēm tehnoloģiju pasaulē, jo tā datu apstrādes jauda un mācīšanās spēja ļauj ievērojami pilnveidot dažādus risinājumus, padarot tos efektīvākus un lietotājam drošākus. Nesen Ķīnā Huawei ir saņēmis patentu bezpilota lidaparāta jeb drona kontroles sistēmai. Tās pamatā ir tieši mākslīgais intelekts, kas veic, piemēram, sistēmas datu apstrādi un atbalsta uzdevumu izpildi. Patents detalizēti apraksta jaunās sistēmas darbības metodi, kas soli pa solim parāda uzdevuma izpildes procesu. Uzdevumu modulis saņem uzdevumu no lietotāja un pārvērš to par skaidru mērķi. Tad informācija ceļo starp vairākiem moduļiem, kuri to apstrādā un galā nosūta uz mākslīgā intelekta darbinātu procesoru. Šis, iespējams, ir viens no risinājumiem, kas var palīdzēt kādreiz dronus izmantot kā pilnvērtīgus kurjerus, samazinot nepieciešamo cilvēkresursu iesaisti un kopējo procesu padarot ātrāku un drošāku.

Temperatūras mērīšanas tehnoloģija viedtālrunī

Arī viedtālruņu tirgus ir vienmēr mainīgs un ar augošām prasībām. Aizvien piedāvājot jaunus risinājumus, Huawei ir iesniedzis patentu saistībā ar temperatūras mērīšanas risinājumu, kas iebūvēts viedtālrunī. Patenta aprakstīta infrasarkanā kamera, kas spēj izmērīt temperatūru starp -20 līdz +100 grādiem pēc Celsija. Iebūvējot šādu kameru zem ierīces ekrāna, tā spēj īsā mirklī noteikt tālruņa vai planšetdatora lietotāja temperatūru un atspoguļot to ierīces ekrānā. Šāds risinājums ir ne tikai ērts, bet šobrīd, pasaulē izplatoties Covid-19 vīrusam, kura simptomu sarakstā ir arī paaugstināta temperatūra, tas var būt ļoti nozīmīgs rīks, kas ļauj ikvienam regulāri mērīt ķermeņa temperatūru un laikus pamanīt kādas izmaiņas, kas var liecināt par saslimšanu.

Huawei 100 kW UPS barošanas modulis: ievērojama jauda kompaktā izmērā

Interneta pakalpojumu sniedzēju (ISP) nozares lielie datu centri saskaras ar neskaitāmām problēmām, tostarp zemu uzticamību, ļoti augstu enerģijas patēriņu un īpaši sarežģītu darbības uzturēšanas un apkopes procesu. Kā vienu no risinājumiem datu centru problēmām Huawei izveidojuši jaunu UPS (nepārtrauktās barošanas avota) barošanas moduli. Šis produkts ļauj viena moduļa jaudas blīvumam sasniegt 100 kW / 3 U, kas ir divreiz lielāks par nozares standartu, attiecīgi spēj nodrošināt datu centram nepieciešamo jaudu, fiziski aizņemot ievērojami mazāk vietas. Huawei FusionPower2.0 datu centra strāvas padeves un sadales risinājums ir balstīts uz 100 kW moduli, un tas nodrošina principu "viens megavats, viens modulis", kas izmērā ir vairāk nekā uz pusi samazināts salīdzinājumā ar tradicionālo moduli.

Ar šāda risinājuma izmantošanu interneta pakalpojumu sniedzēju datu centros iespējams atbrīvot ievērojami daudz vietas, saglabājot nepieciešamo jaudu, un tas nozares uzņēmumiem nozīmē lielākas peļņas gūšanas iespējas – provizoriskie aprēķini patenta aprakstā liecina, ka desmit šādu jaudas moduļu ieviešana uzņēmumā var nest klientam pat vairāk kā pusmiljonu ASV dolāru papildu peļņas ik gadu. Šī, līdzīgi kā citas Huawei inovācijas, ir vērsta tieši uz klienta problēmu risināšanu, aizvien apliecinot uzņēmuma vēlmi un gatavību ieguldīt izpētē un izstrādē, lai radītu jaunus risinājumus, kas apmierina klientu vēlmes visdažādākajās nozarēs.

 

 
Visi komentāri
 
reku 29.janvāris 2021 11:39
0 0 Atbildēt

Termometrs viedtālruni ir štrunts.Labāk būtu bārdas dzenamais .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti