Pa sliedēm braucējs un kreisais pagrieziens (+ video) 21

 
iAuto | 14.janvāris 2016 17:04

Saduras automobilis, kas brauc pa tramvaja sliedēm un vieglais, kas griež tām pāri pa kreisi (skatīt no 1:05).

 
Visi komentāri
 
kaspis 14.janvāris 2016 17:25
0 0 Atbildēt

man vairāk izskatās ka abi manevri ir maksas, gan brauciens pa sliedēm, gan kreisais pagrieziens. Attiecīgi, ja šoferis izlēmis izbraukt ārpus noteikumu rāmjiem, viņam tas jādara citus neapdraudot un netraucējot. Šeit - abi labi, 50/50.

Vernons 14.janvāris 2016 18:30
0 0 Atbildēt

www.gazu.ru/pdd/8/

Priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību bija, ir un būs jāgarantē drošība.

Kaspim jāpārlasa CSN!

Kanibaals 14.janvāris 2016 19:00
3 0 Atbildēt

Tāpat kā aizmugurē esošajam jāievēro droša distance un intervāls.

Vernons 14.janvāris 2016 22:05
3 4 Atbildēt

Tevi jāpiesien pie Tava vadāmā auto aizmugurējā bufera!

Un tad Tu atcerēsies, ka savlaicīgi jāslēdz virziena rādītājs, savlaicīgi jāieņem atbilstoša josla un auto jāvada stingri joslā!

Spogulis domāts lai saglabātu savu auto, dzīvību un garantētu citiem arī drošību. Distance un intervāls ir tikai kāds no elementiem drošībai! Šodien divreiz izglābu sava auto aizmuguri un dažiem arī priekšu.

Kanibaals 15.janvāris 2016 13:03
3 0 Atbildēt

Es to daru un tāpat uz vantinieka viens man stāvošam ielika pakaļā, jo apzaga pats sevi laikā un telpā, tas nekas, ka priekšā bija sastrēgums un paredzami, ka jābremzē. Ko es varēju garantēt? Katram otrajam jāievēro CSN?

kaspis 14.janvāris 2016 19:00
6 0 Atbildēt

protams, un tam kas nesās visiem garām pa neatļauto pusi, tam nav jāgarantē drošība citiem satiksmes dalībniekiem? Filmētājs izbrauca saliņai pa kreiso pusi, lai gan bulta skaidri norāda "apbraukt pa labo pusi" - pārkāpums. Kreisais pagrieziens baltajam - tāds pats uzbrauciens sliedēm pirms saliņas ar identisku bultu "tikai pa labi" dažus metrus pirms REGULĒJAMA krustojuma - pārkāpums. Kas man vēl jāpārlasa? Apgalvosi, ka gan filmētājs, gan baltais griezējs ievēro noteikumus?

Palaidniex 15.janvāris 2016 8:52
1 0 Atbildēt

Vernon, ko tu garantēsi tam, kurš 1:00 redzmo ceļa zīmi visai rupji pārkāpj...?

Man arī nezkāpēc šķiet, ka 6 joslu ceļam pa vidu esošas sliedes nav paredzētas automašīnu kustībai...

Pie mums no rītiem tamvaju, kas Brīvības gatvē pie vefa stāv pieturā mēdz apbaukt mašīnas pa pretējās kustības virziena tramvaja sliedēm... Taisni vai CSN ievērošanas paraugvadīāji...

Vernons 15.janvāris 2016 9:46
0 0 Atbildēt

Mēs jau paši, kolektīvi, veicinām un atbalstam visu kas ir aizliegts. Tikko iezagās prātā kāda aizliegta darbība, tā gala rezultāts būs avārija!

Palūkojos šeit:

www.google.lv/maps/@55.7965...8i6656!6m1!1e1

Izskatās, ka pa sliedēm drīkst braukt un Krievijas CSN to neaizliedz.

aansis 15.janvāris 2016 14:55
2 0 Atbildēt

"Man arī nezkāpēc šķiet, ka 6 joslu ceļam pa vidu esošas sliedes nav paredzētas automašīnu kustībai."

Slikti šķiet. Mums šāds brauktuves izkārtojums ir, piemēram, pie VEF. Braukšana pa sliedēm principā tur ir atļauta (ar ierobežojumu konkrētos laikos). Būtiskā atšķirība - saliņa ir atbilstoši apzīmēta apbraukšanai pa abām pusēm: goo.gl/maps/tAwRJQm1zZ92. Tomēr video redzamajā nav nekā, kas (vismaz saskaņā ar mūsu CSN) aizliegtu pārkārtoties uz sliedēm AIZ saliņas, tāpat nokļūstot tādā pat situācijā. Attiecīgi šis pārkāpums nav cēloņsakarīgi saistāms ar notikušo CSNg.

Janozaurs 14.janvāris 2016 18:37
7 3 Atbildēt

Ja nav zīmes kas rāda kā jābrauc pa joslām, vai ceļa apzīmējumam, kreisais pagrieziens ir jāveic no tramvaja sliedēm. Tas ir pie mums. Kā vates zemē, es nezinu

kaspis 14.janvāris 2016 19:06
3 1 Atbildēt

kā man izskatās, katrs pagrieziens (lasi - krustojums) tur ir aprīkots ar luksoforu, un ja baltajam savajadzējās uz bodi/iebrauktuvi kvartāla vidū, legāli viņš to varēja darīt KRUSTOJUMĀ apgriežoties braukšanai pretējā virzienā un pēc tam jau veicot labo pagriezienu iecerētajā virzienā. Kā arī filmētājam nez vai bija tiesības lietot tramvaja sliežu klātni, jo ne tur bija intensīva satiksme, ne arī zīmju ievērošana pie saliņām. Bet nu tiešām, varbūt pie vatņikiem ir savādāk, redz ka vernons jau man liek lasīt viņu noteikumus...

Vernons 14.janvāris 2016 18:53
0 0 Atbildēt
kaspis 14.janvāris 2016 19:02
1 0 Atbildēt

nu un kas tad tur ir tāds ko pētīt? katrā braukšanas virzienā pa trim joslām, pa vidu tramvaja sliedes - gribi apgalvot ka baltais (un visi citi, kam tik ienāk prātā) var griezties apkārt jebkur, starp luksoforiem?

stāvbremze 14.janvāris 2016 20:23
2 0 Atbildēt

Sākot ar 1. janvāri, mums ir jauni CSN. Izskatās, ka tikai katrs otrais ir lasījis tos. Aizmirsiet un dzēsiet no operatīvās atmiņas failus par tramvaja sliežu klātni brauktuves vidū. Atcerieties, agrāk mūžīgais strīds bija par to, vai tramvaja sliežu ceļa klātne atrodas ceļa vai brauktuves vidū. Kāda atšķirība? Liela! Piemēram, Aspāzijas bulvāris, braucot ziemeļu – dienvidu virzienā, kur atrodas tramvaja sliežu klātne? Un tagad nepierastais jaunais formulējums – JA BRAUKŠANAS JOSLAS KREISAJĀ PUSĒ VIENĀ LĪMENĪ… lasās šausmīgi, skan vēl draudošāk un kā būs ar šī jauninājuma izpratni un pielietojumu praksē? Tas fascinē! Salīdziniet veco CSN 84. ar jauno CSN 71.

Jā, gandrīz aizmirsu! Interesanti, kā jūs izmantojiet tramvaja sliežu klātni divās situācijās a) braucot, b) ieņemot kreiso malējo stāvokli? Primāri taču jāzina, ko vēlies darīt – kreiso vai braukt pa klātni.

aansis 15.janvāris 2016 16:20
0 0 Atbildēt

71. punkts tiešām ir murgains. Iedomājamies, kā izpaustos šī punkta izpilde Barona ielas galā, veicot kreiso pagriezienu uz Brīvības ielu (ja tāds būtu atļauts).

Kanibaals 15.janvāris 2016 20:09
0 0 Atbildēt

Nu jā Barona ielā tas viens līmenis bija stipri nosacīts, brauktuve nosēžas ātrāk par sliežu klātni.

didzisk 14.janvāris 2016 21:43
4 0 Atbildēt

Pie 0:57 ir redzama zīme, ka salņa jāapbrauc pa labi. Tajā vietā noteikti nebija atļauts uzbraukt uz sliedēm.

Grūti pateikt vai kreisais pagrieziens pirms pieturas bija atļauts vai nē, bet nekādu aizliegumu es saskatīt nespēju. Ja baltais šitā aizgrieztu priekšā tramvajam, protams, ka būtu vainīgs, bet šitādam nelikumīgam braucējam? Nezinu.

Vernons 14.janvāris 2016 22:09
0 0 Atbildēt

Pēc noklusējuma ir dubultā nepārtrauktā līnija pa vidu starp tramvaja sliedēm.

Viss kas nav aizliegts ir atļauts!

Kanibaals 15.janvāris 2016 20:16
0 0 Atbildēt

Neizdomā jaunus noteikumus. Tādā pat veidā dažiem šķiet, ka krustojumos nedrīkst pārkārtoties.

MaDDeX93 15.janvāris 2016 21:41
0 0 Atbildēt

Vainīgs ir viennozīmīgi, tas, kurš brauca pa sliedēm, jo bija zīme, ka jaapbrauc pa labo pusi, tā slīpā bulta, kura norāda uz labo pusi, bet šis sadomājies braukt pret noteikumiem. Taču vadītājam baltajā mašīna pirms manevra vairākkāet vajadzēja pārliecināties spogulī, jo sliktāk no tā nebūs.

aansis 18.janvāris 2016 8:53
0 0 Atbildēt

Kāds sakars saliņas apbraukšanai ar CSNg? Saliņa pa nepareizo pusi tiek apbraukta 0:58. Jau sākot no 1:03 uz sliedēm ir iespējams pārkārtoties AIZ saliņas. Sadursme notiek 1:15, kad jau pēc saliņas ir apsteigti vairāki pa blakus joslu braucošie transportlīdzekļi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti