Pateicoties balsojumam, Karlīne Štāla iekļūst «Grand Prix Shootout» programmā 11

 
5.oktobris 2009 14:06

Visu septembra mēnesi internetā risinājās jauno autosporta talantu programmas "Grand Prix Shootout" balsojums, kura ietvaros autosporta fani no visas pasaules varēja balsot par saviem favorītiem.

No Latvijas šajā balsojumā piedalījās formulu braucēja Karlīne Štāla un, pateicoties aktīvajiem Latvijas balsotājiem, ieguva pārliecinošu pirmo vietu un tika iekļauta Grand Prix Shootout programmā.

<seesam>Grand Prix Shootout programmā piedalās 29 jaunie autosporta talanti, no kuriem 26 piloti vietas ir iegādājušies par naudu, bet vēl trīs – iekļauti apkopojot fanu balsošanas rezultātus. Balsojumā par šīm trim brīvajām vietām piedalījās 106 piloti no visas pasaules un Karlīne šajā konkurencē ieguva visvairāk balsu – 7038, tādējādi kļūstot par šī balsojuma līderi. Otrajā un trešajā vietā ierindojās piloti no Jaunzēlandes - par otrās vietas ieguvēju Martinu Šortu (Martin Short) tika atdotas 1945, savukārt par trešās vietas ieguvēju Ričiju Stanaveju (Richie Stanaway) – 1068 balsis.

„Gribu pateikt milzīgu paldies visiem, kas balsoja par manu nokļūšanu šajā programmā! Latvijā ir ļoti daudz labu un atsaucīgu cilvēku, to pierāda milzīgais balsu pārsvars. Grand Prix Shootout programmas organizatori pat īpaši interesējās kā man izdevies sasniegt tik lielu atsaucību. Stāstīju, ka Latvijā ir daudz autosporta cienītāju un ka mēs šeit viens otru atbalstam, cik vien ir mūsu spēkos. Domāju, ka papildus azartu piešķīra iespēja laimēt sacīkšu braucēja ķiveri ar manu autogrāfu, kas būs kā pateicības balva kādam no balsotājiem”, stāsta Karlīne Štāla.

Pēc uzvaras šajā balsojumā Karlīnei jau novembra sākumā būs jādodas uz Angliju, lai ar salonautomašīnu Brantingtorpas testu trasē pierādītu savu braukšanas prasmi. Karlīne atzīst, ka tas nebūs nemaz tik vienkārši: „Šajā atlases kārtā jābrauc ar salona automašīnu, kurai stūre ir labajā pusē – tas man būs kas jauns. Taču tagad, kad esmu tikusi pie iespējas cīnīties, sameklēju līdzīgu auto Latvijā un braukšu pāris treniņus tepat mājās”.

Šajā trasē no visiem Grand Prix Shootout konkursantiem tiks atlasīti astoņi labākie, kuri sacentīsies finālā Pembrijas trasē Velsā. Visi finālisti pavadīs trīs testu dienas ar Formula BMW automašīnu, kuru sagatavojusi Ferrari F-1 pilota Kimi Raikonena komanda „Raikkonen Robertson Racing”.

Izejot visas šīs atlases kārtas tikai viens autosporta talantu meklēšanas shēmas uzvarētājs 2010. gadu pavadīs formulu seriālā Formula BMW Europe, startējot Raikkonen Robertson komandā. Jau nākamajā sezonā šīs pašas komandas sastāvā jaunais talants startēs Lielbritānijas Formula 3 čempionātā, pēcāk pārkāpjot GP2 formulā un, ja tur izdosies uzrādīt labus rezultātus, nokļūstot arī pasaules autosporta elitē – F-1.

Karlīni Štālu balsojumā atbalstīja biedrība RA Motosport, Bridgestone,  draugiem.lv, 4rati, www.kasjauns.lv, Ātruma Cilts, Tavs Auto, DelfiAutosports, sportacentrs.com, iAuto.lv.

Pilna informācija par šo balsojumu atrodama Grand Prix Shootout mājas lapā  www.driverdb.com/grandprixshootout/
 

 
Visi komentāri
 
271653. viesis 5.oktobris 2009 14:14
0 0 Atbildēt

Jaunzēlandē dzīvo apmēram 4 mio ļautiņu..., kandidāti pa abiem iehavojuši >3000 balsis... kaut kā pamaz! Vai arī džekiem nebij "smuka" rozā banerīša Jaunzēlandes portālos :D

pn - cikos un kur pēc ķiveres piebraukt :?

271654. viesis 5.oktobris 2009 14:16
0 0 Atbildēt

Forši! Brīnos, ka no LV bija tik maz balsu, man šķita, ka vajadzēja būt krietni vairāk, jo visādos šovos zvanam krietni vairāk:D

Nu tagad darbs Katrīnei pierādīt, ka viņa ir ne tikai labākā sieviete "formuliste", bet vispār labākais braucējs no šiem 29! Lai veicas, turam īkšķus!

271656. viesis 5.oktobris 2009 14:21
0 0 Atbildēt

Lai izdodas !!!

271658. viesis 5.oktobris 2009 15:52
0 0 Atbildēt

Kur ta nu pēkšņi visi tur īkšķus? Naf sievietei jālien formulā? Tur tā pat viņu nelaidīs un neviens sievietes F1 negaida. Vēl jau tāda lieta, ka pakaļa šai nav no mazajām - kartingā ieriktēties vēl var, bet bolīds būs jāpārbūvē par bumbierīti. LOL! Turklāt uz katrām otrajām sacenēm pitstopos jāņem nost stūre, jāceļas kājās un jāmaina tamponi... diez kas nav!

271659. viesis 5.oktobris 2009 15:55
0 0 Atbildēt

:D:D:D:D:D

271661. viesis 5.oktobris 2009 16:02
0 0 Atbildēt

klikam vai nu čuras galvā sakāpušas vai smadzenes iztecējušas kopā ar dzelteno šķidrumu ;)

271663. viesis 5.oktobris 2009 16:36
0 0 Atbildēt

Kāpēc uzreiz uz F1 jāskatās? Ir tak daudz dažādas citas interesantas un ātras formulas ;)

271664. viesis 5.oktobris 2009 16:55
0 0 Atbildēt

KKTK [?] 05.10.2009 16:36

Kāpēc uzreiz uz F1 jāskatās? Ir tak daudz dažādas citas interesantas un ātras formulas ;)

===========================

Un pat ne formulas, iedomaa, ka Karliine vareetu kaadaa nebuut ALMS braukt :-)

Bet tamajam klikam toch kaukas nav kaartiibaa ...mok galvu apsaldeejis peedeejaas

veesajaas dienaas? Cepurinju vajag neesaat, klik! Citaadi apsaldeesi kaadu nebuut draazhamcentru smadzenees, kur tad liksies, "Purvs" kaa likts, kaa pasiivajam , protams ...

271665. viesis 5.oktobris 2009 19:54
0 0 Atbildēt

Sākās tipiskie "latviešu" gājieni-ar maizīti nebaro-dot tik kādu no savējiem ap---st

Veiksmi Karlīnei :)

271685. viesis 7.oktobris 2009 8:00
0 0 Atbildēt

Super!

1 solis noiets,

Tā tik līdz galam...!

Daudz veiksmes un izturības,

ļoti nepacietīgi gaidam F-1 !!!

271993. viesis 19.oktobris 2009 16:45
0 0 Atbildēt

Lai tik nekur netiek, novēlu pilnu kaudzi neveiksmes...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti