Kia revolūcijas turpinājums – flagmanis «Quoris»

 
30.jūlijs 2012 8:44

Tikpat kā katrs auto cienītājs ir pamanījis Kia attīstības revolūciju, kuras rezultātā radīti tādi jaunas kvalitātes modeļi kā Optima, Cee'd un citi. Revolūcija nav beigusies – 2012. gada nogalē tirdzniecībā nonāks jaunākais Kia sasniegums, klasiskās piedziņas sedans Quoris, kas pārsteigs ar luksus klases kvalitāti, vadāmību, komfortu un inovatīvām tehnoloģijām.

Jaunais luksus līmeņa flagmanis Kia Quoris ar nosaukumu K9 kopš gada vidus jau ir pieejams Korejas tirgū, taču Eiropu tas sāks iekarot 2012. gada pēdējā ceturksnī. Šajā modelī Kia dizaineri un inženieri ir iemiesojuši augstākās komforta un drošības tehnoloģijas, no kurām daudzas līdz šim nav redzētas Kia modeļos. Kia Quoris ir būvēts uz jaunas platformas, kurai ir vairāk kā 3 m gara riteņu bāze un vairāk uz aizmuguri novietots dzinējs, kas ļauj iegūt īpaši labu vadāmību.

"Šis auto demonstrē elegantu vienkāršību un sabalansētas proporcijas. Klasē garākā riteņu bāze, lieli riteņi, mazas pārkares un izteiktā plecu līnija kopumā šim automobilim dod sportisku, atlētisku proporciju un stabilu izskatu, kas ir būtiski lielam premium klases, aizmugurējās piedziņas automobilim," atzīst Kia galvenais dizaineris Peters Šreijers. "Iemiesojot jaunās paaudzes Kia dizainu, K9 un Quoris dod skaidru signālu par mūsu vēlmi un apņēmību aci pret aci cīnīties ar Eiropas luksusa zīmoliem. Kia, mūsu klientiem un arī man šis auto ir kā sapņu piepildījums," piebilst Šreijers.

Viena no jaunajām Kia sistēmām, kas iebūvēta Quoris, ir adaptīvā kruīzkontrole Advanced Smart Cruise Control (ASCC), kas ar radara palīdzību nepārtraukti seko līdzi braukšanas apstākļu un satiksmes plūsmas izmaiņām. Ar šīs sistēmas palīdzību Quoris uztur vadītāja iestatītu distanci no priekšā braucošajiem automobiļiem un nepieciešamības gadījumā var pilnībā apturēt automobili.

ASCC sistēma ir savienota ar Advanced Vehicle Safety Management (AVSM) sistēmu, kas savienota arī ar elektroniskās stabilitātes kontroli, drošības jostu mehānismu un vairākām brīdināšanas sistēmām. Šī sistēma, atkarībā no tās izrēķinātā sadursmes iespējamības līmeņa, spēj, audiovizuāli un vibrējot drošības jostu, brīdināt autovadītāju, sagatavot bremžu sistēmu avārijas bremzēšanai un iedarbināt drošības jostu nospriegošanas sistēmu. AVSM sistēmai ir trīs brīdināšanas līmeņi, no kuriem pēdējais tiek pielietots tikai tad, ja sadursme ir neizbēgama. Šādā situācijā sistēma iedarbina avārijas bremzēšanu, lai samazinātu sadursmes ātrumu, un ar drošības jostām pasažierus pievelk tuvāk sēdekļiem, lai tiem nodrošinātu maksimālu aizsardzību.

Bez jau pieminētajām sistēmām Quoris aprīkots ar savā klasē labāko aklo zonu brīdināšanas sistēmu BSD un joslu maiņas asistentu, kas spēj brīdināt arī par iespējamo sadursmi ar no aizmugures tuvojošos transportlīdzekli. Bez tālas darbības radariem, Quoris ir iebūvētas arī video kameras, kas atpazīst dažādus objektus, ieskaitot ceļa horizontālo marķējumu. Katrā Quoris sānā iebūvētās četras kameras, manevrējot šaurās vietās vai novietojot auto stāvēšanai, ļauj savā klasē labākajai Around View Monitor (AVM) sistēmai uz monitora demonstrēt video 360 grādos visapkārt automašīnai, kā arī skatu no putna lidojuma.

Sākotnēji 5,09 metrus garais Kia Quoris būs pieejams ar Lambda V6 3,8 litru MPI dzinēju, kas attīsta 290 zirgspēku jaudu. Nākamajā gadā dzinēju gammai pievienosies arī 3,8 litru GDI dzinējs ar 334 zirgspēku jaudu. Visi Quoris tiks komplektēti ar Kia jauno astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Četri braukšanas režīmi – Eco, Normal, Sport un Snow – vadītājam ļaus izvēlēties atbilstošāko piekares, stūres mehānisma, dzinēja un transmisijas regulējumu.

Didzis Kalnietis, Kia Automobiles direktors: "Katrs nākamais Kia jaunais modelis apliecina ražotāja vēlmi un spējas konkurēt ar Eiropas vadošajiem auto ražotājiem. Šobrīd, kad Latvijā jau ir pieejami tādi jaunākie modeļi kā cee'd un Optima, vairs nerodas šaubas, par to vai tas ir iespējams. Kvalitātes un komforta ziņā šie automobiļi spēj konkurēt ar jebkuru līdzīgas klases automobili. Pie kam septiņu gadu rūpnīcas garantija un ļoti konkurētspējīgā cena liek padomāt pat vislielākajiem skeptiķiem. Ar Quoris Kia met izaicinājumu premium klases auto ražotājiem un tas ir liels un drosmīgs solis, kas manuprāt šobrīd ir pa spēkam vienīgi Kia."

Kia modeļu gammu tuvāk iespējams iepazīt Kia Automobiles salonā Pulkveža Brieža ielā 31, Rīgā un mājas lapā www.kiaauto.lv. Tur pat iespējams pieteikties arī testa braucieniem.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti