Pavisam drīz – Vasaras sprints!

 
26.marts 2008 9:16

Jau pavisam drīz – 27.aprīlī sezonu atklās Vasaras sprints. Daļai no jums šis pasākums jau ir pazīstams, daļai nē. Nu tad īsumā par svarīgāko.

Pēc 4 gadu nebeidzama neatlaidīga darba, spītējot dažādiem šķēršļiem un mācoties no pieredzes, pasākums, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumiem Burnout kauss un Vasaras kauss ir ieguvis Latvijas Republikas čempionāta statusu un savu piekto sezonu uzsāksim ar nosaukumu Vasaras autosprints, jeb vienkārši Vasaras sprints.



Kas ir mainījies?
Katru gadu mācāmies un analizējam katru sacensību un veicam uzlabojumus.  Par sezonas lielākajiem plusiem uzskatām uzlabojumus sacensību nolikumos, piemēram, tehniskajā nolikumā ir smalki un precīzi atrunātas tehniskās lietas, un, ar to iepazīstoties, būs pilnīgi skaidrs kādam ir jābūt auto, ko drīkst, un ko nedrīkst (Paldies visiem, kuri ar savu padomu, pieredzi un vērīgo aci palīdzēja nolikuma uzlabošanā!).



Arī organizatoriskajā ziņā turpināsim visas jau iepriekš aizsāktās labās tradīcijas. Reģistrācija notiks on-line režīmā internetā www.vasarassprints.lv, tur arī vienmēr pieejamas ir jaunākās ziņas, nolikumi un diskusijas forumā. Joprojām turpināsim sacensību vietā jau iepriekš iesākto ērto un uzskatāmo lietu: rezultātus sacensību dienā atspoguļosim uz lielā plazmas ekrāna. Bet, lūdzu, piedodiet ja kādreiz mums kas misējas, kā saka, ar bitēm nekad neko nevar zināt, ar tehniku tas pats.

Tas, ka sacensībām ir piešķirts LRČ statuss nozīmē vienu jaunu un pirmajā reizē ķēpīgu lietu: lai tajās piedalītos, ir jābūt licencētam Latvijas automobiļu federācijas biedram, vai, ja tāds neesi un nevēlies kļūt, tad posmu norises vietās būs iespējams iegādāties vienreizējās licences. Bet uzreiz jābrīdina - tādā gadījumā rezultāts netiks ieskaitīts sezonas kopvērtējumā. Par iestāšanos LAF var uzzināt www.laf.lv un tas nav tik dārgi kā varētu likties. Labā ziņa – LAF biedri var piedalīties arī visās citās LAF organizētajās vai atbalstītajās sacīkstēs, ne tikai Vasaras sprintā.



Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šogad būs seši posmi ierasto piecu vietā. Turpināsim izmantot visas Latvijā pieejamās un mūsu prasībām atbilstīgās trases: pabūsim dažādās jau pārbaudītās trasēs un pamēģināsim arī vienu jaunu – Rēzeknē.

Atgādināšu, ka Vasaras sprints ir sacensības, kas notiek slēgtās kartingu trasēs visā Latvijā. Un tas nozīmē, ka, lai piedalītos, nav pat vajadzīga vadītāja apliecība!!! Piedalīties var gan ar ielas mašīnu, gan auto, kas sagatavots šosejas vai rallija sacensībām. Sacensības ir lieliska iespēja pilnveidot savu braukt prasmi, sacensties ar citiem, un protams, lieliski pavadīt laiku.

Reģistrācija pirmajam posmam kas notiks 27.aprīlī sporta kompleksā „333”, sāksies jau 27.martā www.vasarassprints.lv sadaļā Reģistrācija. Tur arī būs redzams cik dalībnieku reģistrējušies, cik daudzi jau apstiprinājuši savu dalību sacensībām, samaksājot dalības maksu, un protams, redzēt ar kādu auto startēs katrs dalībnieks.

2008. gada sezonas kalendārs:
1.posms – 27.aprīlis, s/k „333”, Ropažu pagasts
2.posms - 11.maijs, k/t „Teperis”, Smiltene
3.posms – 21.jūnijs, k/t „Rullitis”, Jelgava
4.posms – 20.jūlijs, k/t „Teperis”, Smiltene
5.posms – 23.augusts, k/t „Rude”, Otaņķu pagasts, Liepājas rajons
6.posms – 13.septembris, k/t "Rēzekne", Rēzekne
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti