Latvijas Gada auto: nav viena labākā auto, bet katram ir savs labākais auto (+ VIDEO) 19

 
Latvijas Gada Auto | 25.novembris 2017 10:15

Jau nākamnedēļ tiks paziņoti septiņi konkursa “Latvijas Gada auto 2018” finālisti. Šogad par titulu sacenšas 20 ļoti spilgti jaunākie automobiļi – jo automobilim piemīt arvien individuālāks raksturs, jo atšķirīgākus viedokļus par tiem nākas dzirdēt.

Tā šogad ir ar visiem pretendentiem Ja citus gadus konkursa žūrijai jau samērā laicīgi bija skaidrs, kuri modeļi būs septiņi finālisti, tad šogad tos noteikt ir kļuvis sarežģītāk.

Katrs no modeļiem piedāvā ko vilinošu – spilgtu izskatu, aizraujošu vadāmību, pievilcīgu cenu, atsaucīgu dzinēju un transmisiju u.t.t. Kas “Latvijas Gada auto 2018” žūrijas biedriem likās pievilcīgs konkursa pretendentos? Skatieties video ar žūrijas iespaidiem “Lielajā testa braucienā”.

Katru gadu konkursā “Latvijas Gada auto” piedalās dažādu klašu automobiļi, kas visbiežāk savā starpā nav salīdzināmi. Tomēr reizēm arī nesalīdzināmas lietas ir salīdzināmas, jo žūrija, vērtējot konkursa dalībniekus, ievēro noteiktas vadlīnijas katra modeļa kontekstā:

  • Virsbūve - vadītāja vieta, pasažieru vietas, pārskatāmība, bagāžnieks, funkcionalitāte, mikroklimats, apdares kvalitāte;
  • Braukšana - ergonomika, vadāmība, balstiekārtas komforts, bremžu efektivitāte, ātrumkārbas darbība, dinamikas parametri, trokšņu līmenis, drošības aprīkojums, (apvidus spējas – tikai apvidus automašīnām);
  • Izmaksas – cena, degvielas patēriņš, ražotāja garantija, apdrošināšana un nodokļi, servisa izmaksas, vērtības zudums;
  • Atbilstība Latvijas apstākļiem un pircējam - automašīnas iespējamie panākumi Latvijas auto tirgū, ietekme uz valsts autoparka atjaunošanu un modernizāciju.

Jāpiebilst, ka ar “Latvijas Gada auto” titulu auto modelim netiek piešķirts labākā auto statuss, bet tas nozīmē, ka šim modelim ir vērts pievērst uzmanību. Galu galā katram ir savs labākais auto – dārga luksusa automobiļa cienītājs visticamāk neizvēlēsies “Latvijas Gada auto 2016” – “Hyundai i20”, vai sportiska automobiļa meklējumos nedosimies pie “Latvijas Gada auto 2017” – “Škoda Kodiaq”.

Piedalies “Tautas balsojumā” un laimē auto uz nedēļas nogali
Papildus “Latvijas Gada auto 2018” titulam, apbalvošanas ceremonijā plkst 20:00 1. decembrī tiks pasniegtas balvas arī dažādās nominācijās, un viena no svarīgākajām ir “Tautas simpātija”, kas tiek noteikta aptaujājot sabiedrību. Pērn balsojumā tika saņemtas 29 459 balsis.

Šobrīd ikviens interesents var piedalīties “Latvijas Gada auto 2018 Tautas balsojumā”, kas notiks līdz novembra beigām. Piedalīties “Tautas balsojumā” iespējams portālā http://gadaauto.iauto.lv vai t/c “Mols”, kur apskatāmā arī “Latvijas Gada auto 2018” lielformāta fotoizstāde. Starp tiem interneta balsotājiem, kuri sociālajos tīklos būs dalījušies ar savu izvēli, tiks izlozētas trīs automašīnas uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni – “Citroen C3”, “Ford Fiesta” un “Volvo XC60”.

Izlozē var laimēt šeit redzamo “Volvo XC60” uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni:

Balso gadaauto.iAuto.lv un piedalies jaunā Volvo XC60 izlozē uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni.

Šobrīd interneta balsojuma priekšgalā ir dārgākie pretendenti pirmajā trijniekā ir “Volvo XC60”, “Audi Q5” un “BMW 5. sērija”, tomēr gala rezultāti vēl var krasi mainīties, jo kopā tiks skaitītas abās balsošanas vietās iegūtās balsis. Pagājušajā gadā nominācijā “Tautas simpātija” uzvarēja “Volvo S90/V90”.

Uzvarētāju paziņošana notiks apbalvošanas ceremonijā šī gada 1. decembrī plkst. 20:00, kas notiks viesnīcā “Avalon Hotel”. Ceremonijai būs iespējams sekot līdzi tiešraidē televīzijā “Re:TV” un internetā portālos “Delfi”, “iAuto.lv” un “Tvnet”.

Izlozē var laimēt šeit redzamo “Ford Fiesta” uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni:

Balso gadaauto.iAuto.lv un piedalies jaunā Ford Fiesta izlozē uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni.

Izlozē var laimēt šeit redzamo “Citroen C3” uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni:

Balso gadaauto.iAuto.lv un piedalies jaunā Citroen C3 izlozē uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni.

Šogad konkursā piedalās 20 jaunākie auto modeļi. Tie ir: Jeep Compass , Nissan Micra, Nissan Qashqai, BMW 5. sērija, Honda Civic, Volvo XC60, Hyundai i30, Land Rover Discovery, Volkswagen Golf, Volkswagen Arteon, Citroën C3, Mazda CX-5, Renault Koleos, Audi Q5, Ford Fiesta, Alfa Romeo Stelvio, Peugeot 5008, Peugeot 308, Škoda Karoq un KIA Stonic. Konkursam “Latvijas Gada auto 2018” drīskt pieteikt tikai pašus jaunākie auto modeļi, kas Latvijā pirmo reizi reģistrēti pēc 1. oktobra 2016. gada.

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, jauniauto.lv, Auto ziņas, garaza.lv, dzivoklis.lv, Dieviete.lv. Atbalsta: Viesnīca „Avalon Hotel”, t/c Mols, LAMB, Intergaz, Interbaltija, V4 motors.

Balso par Latvijas Gada auto 2018 Tautas simpātiju šeit >>> http://gadaauto.iauto.lv 

 
Visi komentāri
 
Igaunija 25.novembris 2017 11:14
1 0 Atbildēt

Mēs jau paziņojām mūsu 2018 gada auto.

1. Opel Insignia. 97 punkti

2. Škoda Kodiaq. 83 punkti

3. Volvo XC60. 75 punkti

4. BMW 5 sērija. 65 punkti

5. Honda Civic. 39 punkti

Kapēc Opel Insignia esat izslēguši no konkursa?

Un, vai tomēr Kodiaq nebija jabūt šī gada konkursā?

GadaAuto 25.novembris 2017 13:02
4 1 Atbildēt

Konkursam jaunus auto piesaka to oficiālie pārstāvji - Opel importieris "apvainojās" uz iepriekšējā gada balsojumu (rezultātiem), saskaņā ar kuriem Opel Astra ieņēma 4. vietu:

“Škoda Kodiaq” – 114 punkti

“Volkswagen Tiguan”- 95 punkti

“Peugeot 3008” – 75 punkti

“Opel Astra / Astra Sports Tourer” – 71 punkts

“Volvo S90 / V90” – 63 punkti

“BMW X1” – 57 punkti

“KIA Sportage” – 50 punkti

Te visi rezultāti un žūrijas individuālais balsojums www.gadaauto.lv/lv/zinas/jaut...s-un-rezultati

No savas puses mēs to respektējam, bet arī vērtējam, kā mēģinājumu iespaidot konkursa žūriju. Insignia ir labs auto un šogad tā būtu nopietns pretendents uz titulu, tā kā izskatās, ka soda paši sevi.

Scotinsh77 26.novembris 2017 11:57
1 1 Atbildēt

Igaunji, bremzee, kaa vienmeer...

BMW 5 ser, bija jaabuut 1 vietaa!!

Abavnieks 26.novembris 2017 18:51
2 0 Atbildēt

Jā, igauņi bremzē! Bet ko citu lai viņi dara, kad latviešu atpalicība auto saimniecības un tirdzniecības jomā ir tik atpalikuši, uz priekšu nemaz nekustas, ka lielākā daļa braucēju vēl pusgadsimtu brauks ar divreiz vecākiem auto kā igauņi. Igauņi jau pusi Latvijas jauno auto tirgotājus nopirkuši, bet vietējie tik pērk vecus "premium auto" un sūkstas par tie, ka pat tie, jaunāki par 10 gadiem, nekam neder.

Arī Opel importieris Latvijā sēž Tallinā! Pēc uzvaras policijas un ātrās palīdzības konkursos, ar tai sekojošu Opel apdir...u, nav brīnums, ka LV mazā tirgus "konkursi" tiem nešķiet jaunu līdzekļu ieguldīšanas vērts.

Bet BMW 5ser. ir tiešām labs, bet vai labākais, nezinu!

GadaAuto 25.novembris 2017 12:53
3 1 Atbildēt

Ļoti labs jautājums, jo jāizprot ir specifika. Katram konkursam ir sava gads, kurā drīkst pieteikt pretendentus. Igaunijā Kodiaq bija vēlāk un tāpēc tas ir šogad. Mēs, protams, esam priecīgi, ka Škoda pārstāvis dēļ mums centās atvest konkrēto modeli ātrāk. Piemēram, Eiropas Gada auto 2018 piedalās Volvo XC40, Latvijā šis jaunais modelis vēl nav un jāgaida attiecīgi nākošais gads.

Īsumā, jo ātrāk ierodas jaunais modelis Latvijas tirgū pēc Pasaules pirmizrādes, jo lielāks tas ir jaunums, jo labāk.

A 25.novembris 2017 13:07
0 0 Atbildēt

Jāvērtē ne tikai auto ,bet arī auto tirgotājs oficiālais pārstāvis,jo lai cik var būt labs auto visu var sabojāt auto tirgotājs.Jāsalīdzina kaut vai auto apkopju izmaksas

GadaAuto 25.novembris 2017 13:19
0 1 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu, tāpēc Latvijas žūrijā nav tikai autožurnālisti, kuru paliek mazāk un mazāk, bet arī Latvijas lielāko uzņēmumu transporta daļu vadītāji (Latvenergo, Lattelecom, Latvijas Valsts Meži, Latvijas Valsts Ceļu, Rīgas Satiksme), kuri tieši saskaras ar remontdarbiem, rezerves daļu cenām un pieejamību utt ekspluatācijas laikā.

vērtēju 25.novembris 2017 13:40
7 1 Atbildēt

Valsts uzņēmumu viedokli un statistiku nav īsti korekti izmantot, jo viņiem nav "brīvu roku" auto iegādes un apkalpošanas jautājumos. Reāli tā pat ir sava veida tirgus kropļošana/lobēšana un galvas jaukšana individuālajam pircējam.

Un vispār, manā uztverē, titulu Gada auto nedrīkst dot avansā, bet jādod ir gada beigās par sniegumu tekošajā gadā. Tā kā tas ir sportā, kultūrā un citur.

Šeit un šajā formātā tas ir caur medijiem virzīts, apmaksāts pliks mārketings un PR-ēšana.

GadaAuto 25.novembris 2017 14:13
1 0 Atbildēt

Par lielajiem uzņēmumiem nepiekritīšu, tik pat labi tiem ir liels pluss izteikties objektīvi! Viņi jau nu noteikti nav ieinteresēti lobēt kādu auto ražotāju. Balsojums ir publisks un neviens nevēlas savi autoritāti blamēt.

Tituls nav avansā, tā ir visu Gada auto konkursu prakse testēt jaunākos auto, pēc tam ir citi pētījumi par kalpošanas ilgumu, servisu, rezerves daļām utt. Iesaku ieskatīties vācu lapās.

Ja par "apmaksāts pliks mārketings un PR-ēšana" uzskata arī negatīvu atsauksmju sniegšanu tā jā - tā var uzskatīt. Ja noskatījāties video, tad saprotiet, ka BMW pārstāvim diez vai patīk Normunda Avotiņa teiktais. Ja lasījāt jebkuru no "Latvijas Gada auto" žurnāliem tad kritisku piezīmju tur ir pietiekoši un ieteiktu izdarīt secinājumus pēc satura un būtības.

Ja konkursa būtība ir no liela dalībnieku skaita, tad jāsaprot, ka viena ražotāja lobēšana pieliktu krustu šādam konkursam un tas laikam nav mūsu mērķis. Tieši otrādāk auto ir nozīmīgs un finansiāli liels pirkums, tāpēc konkursa žūrija cenšas sniegt pirmā atsauksmes par jaunākajiem modeļiem Latvijas tirgū, lai potenciālie pircēji var izvērtēt noskatīto auto no dažādiem vērtējumiem, lūk te var lasīt konkrēto pretendentu auto (atsauksmes) www.gadaauto.lv/lv/zinas/jaut...eku-automobili (ir daudz arī kritikas, eksperti izsaka savu viedokli brīvi un atklāti)

vērtēju 25.novembris 2017 15:35
2 0 Atbildēt

Lielajiem VALSTS uzņēmumiem ir tikai iespēja neobjektīvi izteikties par auto, kurus viņi ir SPIESTI pirkt un par servisiem, kurus viņiem ir PIESPIEDU kārtā jāapmeklē.

Lielo dalībnieku skaitu stipri apšaubu, te ir redzama varbūt labi ja 10-tā daļa no Latvijā nopērkamajiem auto. Un arī pārsvarā atsevišķu modeļu speciāli sagatavotas DEMO TOP versijas labā aprīkojumā, kas no reāli pirktajām atšķirās kā diena pret nakti.

Jā, ja visu laiku uzvarētu viens ražotājs, tad tā būtu lobēšana. Bet ja katru gadu uzvar cits, lai arī ralitātē iepriekšējo gadu uzvarētājs ir palicis tāds pats, ja ne labāks, tad izskatās, ka tituls tiek "dots pa apli".

Un kāpēc mums ir jādara tāpat kā citiem??? Lai iekļautos kopējā pelēkajā masā? Varbūt vajag spert soli uz priekšu un dot titulu par reāliem sasniegumiem, nevis par kaķi maisā. Vai tad dīleriem nebūtu izdevīgi, ka kāds viņu modeļus notestētu vismaz gadu un tad iedotu reālu vērtējumu?

p.s. kā jau rakstīju, dīleriem šis pasākums šādā formātā ir tikai lēta reklāma. Pat viens radio formāta reklāmas rullītis izmaksā krietni dārgāk. Un tauta tik lec uz grābeklīšiem...

iAuto 26.novembris 2017 12:15
2 0 Atbildēt

Iesaku vismaz rakstu izlasīt un video ar - tad zinātu, ka konkursā drīkst pieteikt tikai jaunos modeļus. Tas, ka auto ir ražošanā un to tirgo mūsu dīleri, tas nedod šim auto tiesības piedalīties konkursā. Visiem ir viedokļi, taču jau pēc argumentu bāzes var redzēt, ka tie ir balstīti nepatiesos pieņēmumos. Ja 10%, tad pēc Tevis rakstītā sanāk, ka Latvijā gadā ienāk ap 200 jauniem auto modeļiem....

Abavnieks 26.novembris 2017 18:23
0 0 Atbildēt

Lielo uzņēmumu viedoklis ir tomēr ļoti apšaubāms! Kaut vai tādēļ, ka tie ir "lieli" un citu viedoklis to vadītājus maz interesē. Viņi spiesti piedalīties auto iepirkuma konkursos, jo to prasa likums. Un jāizvēlas ekonomiski izdevīgākais piedāvājums, bet kā pašiem gribās tā saucamās "premium klases" auto! Tadēļ, ja tie kļūst par Gada Auto, tad vismaz ir kaut kāds pamatojums, kāpēc tādu iepērk!

kolumbs 25.novembris 2017 18:43
0 2 Atbildēt

Vajadzētu ar tiem "gada auto" nobraukt katru 500 000 km un tad paskatīties, kurš būs pretendents.

Nu labi, iesākumam derētu arī 100 000 km tests. Tas varētu runāt par izturību, faktiskajām izmaksām utt. Tagad tas ir tāds vairāk patīk/nepatīk tests.

Redaktors 25.novembris 2017 20:32
6 2 Atbildēt

Vēl žūrija varētu nopirkt visus auto, braukt trīs gadus un tad pateikt kā ir - tad 3 cilvēki komentāros uzrakstītu paldies, bet 58 pateiktu, ka šamie neko nesaprot un vācu premium ražotāji ir paši labākie... ak jā, vēl viens kaut ko iesmērētu par ASV muskuļauto pārākumu.

Pļurkt 26.novembris 2017 10:51
0 1 Atbildēt
vērtētājs 25.novembris 2017 19:47
2 1 Atbildēt

Katrā ziņā, manās acīs šajā formātā tas nav ne Latvijas, ne Gada, ne labākais auto! Vai vispār Latvijas vārda izmantošana šajā pasākumā ir saskaņota?

kolumbs 26.novembris 2017 11:42
1 0 Atbildēt

Saprotu, jau ka tas tāds vairāk mārketinga pasākums. Dīleri iedod izbraukt. Žūrija ne par vienu nesaka, ka galīgi slikts.

Bet vai no šiem "testiem" var izdarīt secinājumus, kurš auto jau pie 100 000 km nesāks jukt ārā?

Varbūt vērtētāji var noskaidrot, kādas ir bijušas iepriekšējo modeļu paaudžu vājās vietas un būtiskākās problēmas un tad pavērtēt, vai tās ir novērstas/uzlaboti tehniskie risinājumi?

Es patiešām nopietni sāku raudzīties jauna auto virzienā, apnikuši 300 000+ noskrējušā auto remonti, bet šie visi "testi" nesatur nekādu novērtējumu par auto ilgspējību un nepalīdz izvēlēties.

Nav jēga nopirkt jauno auto, kas pēc 2-3 gadiem būs jāremontē tikpat daudz cik 15 gadīgais.

anonimikis 26.novembris 2017 12:33
0 1 Atbildēt

Labākais auto nepiedalījās

anonimikis 26.novembris 2017 12:35
0 0 Atbildēt

Priekš kam poga pievienot video, ja nedarbojas?

youtu.be/l6JBTT6FYSI

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti