Akcijas „Dod kannai otru iespēju!” ietvaros savāktas 7434 vējstikla kanniņas 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Eco Baltia | 26.marts 2018 14:46

Latvijas iedzīvotāji vēlas dzīvot tīrā un sakoptā vidē un tādēļ labprāt iesaistās dažādās videi draudzīgu dzīvesveidu veicinošās aktivitātēs, - apstiprina akcija „Dod kannai otru iespēju!”.

Šogad vien akcijas ietvaros divu mēnešu laikā autobraucēji atkārtotai pārstrādei nodevuši 7434 vējstikla šķidruma kanniņas, no kurām 30% ir derīgas atkārtotai uzpildīšanai, bet 70% tiks sapresētas un nodotas otrreizējai pārstrādei.

Akcija, kuru organizē „Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar SIA „Narvesen Baltija” un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA „Getz Nordic”, norisinās jau devīto gadu. No lielā kanniņu skaita, kas šogad tika iemestas speciālajos konteineros, 2245 tiks uzpildītas atkārtoti, bet 4920 sapresētās kanniņas - pārstrādātas, tādējādi sperot lielu soli pretī zaļākai Latvijai.

“Reizēm otras iespējas ir tās, kas dzīvē nepieciešamas, lai kaut ko mainītu. Tāpat ir ar šīm vējstikla kanniņām. Izmetot tās tām paredzētajos konteineros, kas izvietoti pie “Narvesen” veikaliem “Neste” degvielas uzpildes stacijās, mēs nevis aizņemam jau tā neesošo vietu atkritumu poligonos vai piemēslojam apkārtni, bet taupām dabas resursus, saudzējam vidi un iegūstam otrreizēji pārstrādātus produktus atkārtotai lietošanai. Pateicoties aizvien pieaugošajai iedzīvotāju aktivitātei, ir cerība, ka nākamos Latvijas simts gadus dzīvosim veselīgākā, tīrākā un drošākā vidē,” saka AS „Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis.

“Katra Narvesen tirdzniecības vietā atpakaļ nodotā vējstikla kanniņa ir viena balss par tīrāku Latviju. Deviņu gadu laikā desmitiem tūkstoši autovadītāju izmantojuši iespēju nodot kanniņas otrreizējai pārstrādei. Tas apliecina cilvēku gatavību aizvien atbildīgāk izturēties pret apkārtējo vidi, īpaši, ja mēs, uzņēmumi, sniedzam praktisku palīdzību. Tāpēc arī turpmāk atbalstīsim šo iniciatīvu, cerot, ka pienāks brīdis, kad būs iespējams savākt atpakaļ visas izlietotās vējstiklu kanniņas,” teic SIA “Narvesen Baltija” Mārketinga un iepirkumu direktore Agnija Šmite.

Akcijas ietvaros noritēja arī īpaša loterija, kuras galvenā balva bija kopīgs brauciens ar autosportistu un Eiropas čempionu rallijkrosā Super 1600 kategorijā Jāni Baumani. Lai piedalītos balvu izlozē, autovadītājiem bija jāiegādājas logu mazgāšanas šķidrums „Narvesen” veikalā, kur pircējs saņēma uzlīmi, kurā bija jāaizpilda prasītā informācija. Uzlīme bija jāuzlīmē uz iztukšotās kannas, un tā jāizmet speciālajā konteinerā pie “Narvesen” veikaliem “Neste” degvielas uzpildes stacijās. Izaicinājumu sniegt savu ieguldījumu vides piesārņojuma mazināšanā un vienlaikus piedalīties loterijā pieņēma 269 autovadītāji, no kuriem tika izlozēts viens galvenās un 50 veicināšanas balvu saņēmēji. Galveno balvu - braucienu kopā ar Jāni Baumani - ieguva Mārcis Cielava no Jelgavas. (Balvu saņēmēju saraksts pieejams www.zalais.lv).

“Ikdienas steigā nereti nepievēršam vērību tiem mazajiem paradumiem, kas būtiski var ietekmēt mūsu dzīves vides kvalitāti. Cik gan no autobraucējiem kārtējo reizi uzpildot vējstiklu šķidrumu savam auto domā par to, ka kanniņu vajadzētu nodot pārstrādei, lai tā nenokļūst dabā? Bet esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka neviens vien autobraucējs vēlas vērot tīras un sakoptas ceļmalas, mežus un pļavas. Tādēļ man ir patiess prieks, ka ar šādu iniciatīvu palīdzību autovadītājiem Latvijā tiek atgādināts, ka svarīgi ir ne tikai, lai tavs auto būtu labā tehniskā kārtībā, bet arī lai rūpējoties par to netiktu nodarīts kaitējums dabai,” uzsver Jānis Baumanis.

 
Visi komentāri
 
Māris 26.marts 2018 14:55
1 0 Atbildēt

Man ir savāktas vairāk kā 100 kanniņas, visas vienādas. Nodot par velti netaisos, būs projekts vasarā.

Zaļais 26.marts 2018 15:21
0 0 Atbildēt

Apsveicama iniciatīva - atbalstu!

arko2 26.marts 2018 15:30
3 0 Atbildēt

Vējstikla kanniņas. Tas ir kas jauns.

Bils 27.marts 2018 19:16
2 0 Atbildēt

Aha, arī ieņirdzu! Grūti pierakstīt vienu papildus vārdiņu.

as 26.marts 2018 15:48
0 0 Atbildēt

Man ir 5 kannas, atdošu bez maksas. Ja kādam vajag, varu atdot, tsk Mārim "biznesa taisīšanai".

P.s. cik esmu pēdējā laikā sapratis, tad apgalvojums, ka plastmasa tiek sapresēta atkritumu poligonos, vairs īsti neatbilst patiesībai,- jebkurš normāls atkritumu apsaimniekotājs izķeksē plastmasu ārā no kopējās plūsmas, jo tādējādi iegūst naudu. Vai es kļūdos?

viencexperc 26.marts 2018 16:48
4 0 Atbildēt

Ja es maksāju par to trauku, tad es varu darīt ar viņu ko gribu. Tāpēc es izmetu viņu kopējā urnā.

Kāpēc man sponsorēt kaut kādu firmu, kura tās pa lēto uzpildīs, uzlīmēs savu etiķeti un tad tirgos otro apli.

Latviešu, biznesmeņu, biznesa mērķis ir vienā dienā kļūt par miljonāru. Vai tas kanniņu savācējs pēc tam tos sķīdumus tirgos lētāk? Nē, taču. Vai tas savācējs kanniņas pārstrādās? Nē. Uzliks korķīšus un var pat nemazgāt. Tāpat tur krāsviela, spirts un ūdens.

16.50 26.marts 2018 16:55
0 0 Atbildēt

Sekla domāšana - vidi vajag censties padarīt labāku jebkādiem līdzekļiem un nevajag skatīties tikai uz naudu, galu galā pašam tev jādzīvo un taviem bērniem arī

viencexperc 27.marts 2018 8:05
2 0 Atbildēt

Tev sekla domāšana. Es taču nerakstu, ka izmest kaut kur mežā.

Bet getliņos notiek šķirošana.

viencexperc 27.marts 2018 8:26
7 0 Atbildēt

Uz tādu ekoloģisko pamuļķīšu rēķina cilvēki kāš naudiņu. Kā šajā gadījumā.

Neesi ievērojis, kāpēc netiek savākti videi kaitīgi elementi. Piemēram akcija - nodod savu šīferi.

Nē. Tādas akcijas nebūs, jo šīferi nevar pārstrādāt un nopelnīt. To vajag utilizēt.

Šīferi metot miskastē maksājiet apaļu naudiņu, vai metiet par velti mežā, lai nemaksātu neko. Nevienu tas neinteresē. Palasi sava sūdu apsaimniekotāja līgumu. Jau minēto šīferi NEDRĪKST mest miskastē. Bet pet pudeles mēs varam notirgot, tāpēc nododiet par lētām naudiņām. Kanniņas mēs varam pat nepārstrādāt, tikai uzpildīt. Nododiet. Katrs simtais varbūt kaut ko vinnēs. Akumulatorus nododiet, jo tur iekšā ir dārgi metāli, kuri maksā labu naudiņu.

Bet visus pārējos videi vēl kaitīgākos sūdus metiet ārā.

Te nevis par vidi rūpējas, bet par savām kabatām.

16.55 26.marts 2018 16:59
0 1 Atbildēt

ak jā, akcijas organizatori labāk būtu padomājuši par cita veida balvām, piemēram, kādu daudzumu degvielas vai tā paša šķidruma - tādas ekstras kā izbrauciens ar Baumani interesē varbūt procentus piecus

msh 26.marts 2018 22:44
2 0 Atbildēt

Es apmīzēju šķidruma kanniņas iestūķēju pie depo durvīm esošajā konteinerā, jo uzreiz pēc nopirkšanas tā arī turpat ārā tiek izlieta. Speciāli meklēt kaut kādu tur nesti vai narvessenu, jo sevišķi, ja nekas tāds nav zināms?

Nu labi, pēc idejas vajadzētu tās kanniņas krāmēt kaudzē šķūnītī, bet nikolajs - saimnieciskiem nolūkiem pietiek ar dzeses šķidruma kanniņām un no darba atnestām Orlen ACP-2E kanniņām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti