TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Škoda Octavia Combi ietilpības čempions ? (+VIDEO) 17

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 26.augusts 2020 18:04

Škoda Octavia Combi parastās Octavia vietā pērk viena iemesla dēļ. Bagāžnieks. Octavia Combi ir slavena ar to, ka tai ir ļoti liela bagāžnieka ietilpība. TV Autoziņas notestēja jaunākā Octavia Combi astes gala lielumu.

 

Un, tā kā jaunais Octavia Combi izaudzis vēl par diviem centimetriem garāks, Škodas universālis pilnībā pametis kompaktklases pieticīgos izmērus. Šādu automašīnu izvēlas tāpēc, ka ir nepieciešamība pārvadāt lielākus priekšmetus.

Combi versija papildu maksā 900 eiro par tādu pašu Octavia liftbeku. Ņemot vērā priekšrocības, ko sniedz universāļa tipa virsbūve, tas ir lietpratīgs ieguldījums. Automašīna ir lielāka, vēl ietilpīgāka, garāka, tā arī labāk brauc. Par to TV Auto ziņas pārliecinājās praktiskajā testā. Un ir vēl viena tīri subjektīva lieta. Vispār Combi izskatās pat prestižāk par Octavia liftbeku.

 
Visi komentāri
 
msh 26.augusts 2020 18:35
6 3 Atbildēt

Ļoti liela bagāžnieka ietilpība? Pirms es sava golfa grabažniekā ieliku gāzes balonu [kurš atrodas virs grabažnieka grīdas līmeņa], tam paredzēto ripuļu komplektu es varēju salikt kā parastu kravu kuras dēļ pat nav jāizņem ārā aizmugurējais plaukts. Te tajā ūber mega lielajā grabažniekā saliekot šai mašīnai paredzētās mizas, tās tur bezmaz jau līdz jumtam sanāk...

iciks 27.augusts 2020 9:12
3 0 Atbildēt

Nu tagad es jūtos arī tiesīgs iedirst tēmā "nekas nav tik labs kā 2. golfs". Ir ģimenē bijis 2. golfs, tagad ir 2. paaudzes škoda. Tam golfam bagāžnieka ietilpība neko liela nebija un to gauži labi atceros. Šo to varēja ielikt un tas arī viss. Škodā var salikt visus 4 ratus un vēl mantas.

msh 27.augusts 2020 12:50
0 1 Atbildēt

Golfam grabažnieks ir tik liels kā golfa klases mašīnai, elementāri Bet kā jau redzam šajā viģikā - relatīvais lielums šādā pielietojumā ir apmēram vienāds, lai arī viens ir hečbeks, bet otrs universālis - tad salīdzinot ar ko te ir tas lielais grabažnieks, kādu mašīnu kurai grabažnieka nav nemaz?

iciks 27.augusts 2020 16:28
0 0 Atbildēt

Par riepu izmēriem skaties Palaidnieka komentāru, bet citādi - riepas es vadāju gauži reti, toties visu ko citu bieži un ir gauži ērti, ja var pārvadāt lielāku apjomu, neiespringstot, ka šo spainīti turēs priekšā sēdošais, bet aizmugurē sēdošajiem būs jādala ābolu maiss.

+ ir pilna izmēra rezerves rats.

Palaidniex 27.augusts 2020 15:19
2 1 Atbildēt

Tam Golfam bija "pašu mazumiņu" mazākas riepas. Ja runā tikai modelim derošo riepu izmēros - atšķirība varbūt nebūs, bet ja runā kopējā ietilpībā - tas golfa grabažnieks būs baigi neliels. Ja nekļūdos Golf 2 bagažnieks ir 381 itrs, jaunās Octavia hečbeka grabažnieks ir 600 litri. "Pašu mazumiņu lielāks"

Salīzinot ar 8. Golfu starpība ir "nieka" 120 litri...

msh 27.augusts 2020 18:46
1 1 Atbildēt

Atkārtoju vēlreiz - golfam ir golfa klases mašīnas grabažnieks Oktāvijai nav hečbeka un nekad nav bijis [jā nu protams, papīrs panes visu] - oktāvija ir liftbaks, sedans ar slīpu pakaļu, ar no tā izrietošu grabažnieka ietilpību; gribi to ar kaut ko salīdzināt, salīdzini ar džetu.

Attiecībā par astoto golfu - vismaz kaut kāds labums no vispārējās mašīnu uzblīšanas ir, lai arī, protams, neliels.

Palaidniex 28.augusts 2020 8:56
2 1 Atbildēt

Pamēģini savā otrajā golfā iekraut jaunās oktāvijas (golfa klases auto) riepas!

Vēlu veiksmi, salieķi!

msh 28.augusts 2020 13:08
1 0 Atbildēt

Nolaidīšu ķebļus un salikšu, un, iedomājies - no jumta tās atradīsies tālāk kā šai mašīnai

Rr19 28.augusts 2020 15:38
0 1 Atbildēt

Ja vēl priekšējo sēdekli noskrūvē.

msh 28.augusts 2020 13:09
2 0 Atbildēt

A mošk vajag šitentajā oktāvijā ielikt traktora riepas? Aizmugurējās ne, četras, teiksim, LTZ T-40 priekšējās riepas...

Palaidniex 28.augusts 2020 21:47
0 1 Atbildēt

Klau - tiešām neatšķir divus skaitļus 381 un 600 ?

Sasmējos 26.augusts 2020 19:27
4 1 Atbildēt

Astra G hatchback riepas var salikt tāpat. Nolaižot sēdekļus brīvi var ielikt divas veļasmašīnas un ja vajadzētu, tad arī tās pašas 4 nelaimīgās riepas.

Pļurkt 27.augusts 2020 7:09
1 1 Atbildēt

Kārtīgā sedanā var salikt GUĻUS tādas pat 4 riepas un vēl 4 spaiņiem ar sēnēm sanāk brīva vieta!

ZZZZ 27.augusts 2020 11:53
0 1 Atbildēt

Tas pakāpiens kas izveidojas nolaižot sēdekļus visu izsaka...Un priekšpusē škodas zīmīti aizstāj ar kia

JoJo 27.augusts 2020 14:26
4 1 Atbildēt

Par mašīnas jaudu nestrīdēšos, bet vai autovadītāja labajam ceļgalam pēc diviem braukšanas gadiem arī būs jauda kustēties? (klimatkontroles atvere tieši pie ceļgala)

Latvietis 27.augusts 2020 14:45
3 2 Atbildēt

Fuj, kārtējais bez gaumes un bezjēdzīgas dzīves piekritēju auto, fuj fuj fuj

Ejiet jus dirst ar savu oktaviju 28.augusts 2020 7:43
2 2 Atbildēt

Labāks ka 2 golf nekas nau izdomāts, viņā vienigajā var ielikt betona maisitāju neizjauktā veidā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti