No pavasara iebraukšanas maksu Jūrmalā palielinās uz 3 EUR un iekasēs visu gadu 17

 

Ilustratīvs attēls. Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.septembris 2021 16:31

No nākamā gada 1.aprīļa Jūrmalā tiks atjaunota iebraukšanas maksa visu gadu, turklāt caurlaides cenu plānots noteikt dārgāku nekā līdz šim - trīs eiro apmērā dienā, lēmuši Jūrmalas pilsētas domes deputāti.

Pašlaik vienas dienas caurlaide iebraukšanai Jūrmalā ir divi eiro, līdz ar to pieaugums caurlaides cenai sasniegs 50%.

Pašvaldībā skaidroja, ka noteikumus kūrortpilsētā iecerēts mainīt, lai mazinātu tranzīta satiksmes plūsmu un stimulētu braucējus izmantot videi draudzīgākus transporta veidus.

Deklarēto jūrmalnieku īpašumā vai turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides tāpat kā līdz šim būs bez maksas. Nemainīga paliks arī ilgāka termiņa iebraukšanas caurlaižu maksa, proti, nedēļas caurlaide septiņām dienām maksās 10 eiro, mēnesim jeb 30 dienām - 31 eiro, trīs mēnešiem jeb 90 dienām - 55 eiro. 

Caurlaide visam gadam maksās 180 eiro, kas ir 0,49 eiro dienā, pusgadam jeb 180 dienām caurlaide maksās 107 eiro, bet 270 dienām - 150 eiro.

Šajā gadā kārtība vēl nemainās - no 1.oktobra līdz 1.aprīlim iebraukšana Jūrmalā būs bez maksas, uzsvēra pašvaldībā.

Noteikumus no 2022.gada 1.aprīļa Jūrmala iecerējusi mainīt, lai mazinātu tranzīta plūsmu cauri kūrortpilsētai un veicinātu apvedceļa - Ventspils šosejas - izmantošanu. Satiksme Jūrmalā ik gadu kļūst intensīvāka, to rāda arī vasaras laikā iegādāto caurlaižu statistika, jo pārdoto vienas dienas caurlaižu skaits ik gadu pieaug. Savukārt ārpus vasaras sezonas palielinās tranzīta satiksme cauri pilsētai.

Tā kā konstatēti daudzi gadījumi, kad braucēji vienreizējo caurlaidi aizmirst nopirkt iebraukšanas dienā un izrāda interesi par to samaksāt nākamajā dienā, tiek paredzēta jauna iespēja atļaut par vienas dienas caurlaidi samaksāt Jūrmalas e-pakalpojumu portālā arī līdz nākamās dienas beigām, norādīja pašvaldībā.

No nodevas samaksas iekasētos līdzekļus uzskaita pilsētas pamatbudžetā un izlieto tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai. 

Ieņēmumi no caurlaižu režīma ir aptuveni 2,7 miljoni eiro gadā. 2021.gadā ceļu remontos vien kūrortpilsētā plānots ieguldīt aptuveni 6 miljonus eiro, pilsētas kopšanā un labiekārtošanā - 6,3 miljonus eiro. Pilsētas kopējie ieņēmumi gadā ir aptuveni 93 miljoni eiro, līdz ar to ieņēmumi no caurlaidēm ir neliela daļa no pilsētas kopbudžeta un pilsētas teritoriju uzturēšanā un attīstībā ieguldītajiem līdzekļiem.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā bija atcelta no 2013.gada rudens. Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 12.janvāra saistošajiem noteikumiem "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā".

Automātiskā caurlaižu kontroles sistēma ieviesta 2017.gadā.

Lasi iAuto.lv vēl par šo tēmu:

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 30.septembris 2021 17:44
3 4 Atbildēt

Kopš tās reizes kā no manis GRIBĒJA paģērēt 160 Lati par VIENU sovetskoe šmapanskoe glāzi un 20 Lati par plombīra saldējumu, man Jūrmala ir IZSVĪTROTA no apmeklējumu saraksta UZ MŪŽU!!!

Līdz ar to man personīgi ir PIE DIRSAS cik tur ir iebraukšanas maksa!! Man ir PILNĪGS POX!!!

Krotow 30.septembris 2021 22:17
1 2 Atbildēt

Kādos bandītu krogos tur esi atpūties? Kaut kā neatceros ka man Jūrmalas apmeklējums kādreiz maksātu vairāk par 20 latiem/25 eiro vienai personai. Un parasti desmit reizes mazāk.

imzz 30.septembris 2021 22:48
0 0 Atbildēt

Tas gadījumā nebija "Jaunā Viļņa" laikā ?

Pļurkt 1.oktobris 2021 8:42
1 0 Atbildēt

Uzreiz pēc jaunā viļņa beigām. Biju sacerējies, ka varēs cilvēcīgi atpūsties pēc tam kad tie kas mētājas ar naudu aizbrauks.

Uzmetu galdā neatceros 10 vai 20 Ls, pasūtīju naXuj, aizcirtu durvis un nosolījos NEKAD MŪŽĀ to zagļu varzu midzeni neapmeklēt!

Miljonārs 1.oktobris 2021 9:10
1 0 Atbildēt

Vo, vo, man ar sīknauda nebij līdzi, 500 latnieku nevarēja kafūzī izmainīt, tāpēc dzēru šampi un ēdu plombīru par brīvu!

Un mani aicināja nākt vēl!

650 30.septembris 2021 19:03
0 0 Atbildēt

Te ir prieGšzīmīgas apkalpošanas kūrorts.Lohiem (par viņu naudu) tiek piedāvātas jebkura veida un apjoma izklaides.Oficianti tiek speciāli apmācīti jau attālināti noteikt ikkatra Klienta slēptākās vēlmes.Līdz 1.apr visām atvērtajām pudelēm un/vai iepriekšējajājā kūrortsezonā daļēji apceptajām zivīm ir (būs) jātop laistām brīvprātīgajā apgrozījumā.Jā.

GTD2 1.oktobris 2021 8:59
2 0 Atbildēt

varbūt ,ka vajag caurlaides tirgot ari par krievijas rubļiem, lai pastāvīgiem klientiem ērtāk,

Jūrmalnieks 1.oktobris 2021 9:17
4 1 Atbildēt

Lai visiem būtu skaidrs, Kauguros dzīvo esošās Jūrmalas domes elektorāts, kam par godu Jūrmalas dome rīko gan uguņošanas gan visādas citādas pakazuhas! Tāpēc kauguros iebraukšanas maksas nav! Bet visur citur ir. Nē nu labi, vēl uz Sloku, Mellužiem, Asariem var aizbraukt bez caurlaides, kamēr nešķērso sliedes.

Sāpīgākais ir tas, ka uz Dubultiem un Majoriem pie Jūrmalniekiem nevar atbraukt radi, vecāki, bērni, brāļi māsas.

Man nav nekas pret to, ka ierobežo tranzītu, vai iekasē naudu no tiem, kas brauc ar RUS numuriem, bet čakarēt cilvēkus parastos nav forši.

Nevar? 1.oktobris 2021 9:24
5 1 Atbildēt

Manuprāt, izmaksas sākas tikai tad, ja brauc biežāk par 3x/ned. Vēl ir variants - vilciens, lētāk kā ar auto un nekādas caurlaides.

Izrādās 1.oktobris 2021 9:58
2 0 Atbildēt

domes deputātiem patiesībā nerūp savā elektorāta (Kauguru iedzīvotāju) tīrais gaiss, bet visa šitā 3€:"afēra" ir dažu simtu Jūrmalas centra buržuju interesēs

gunbox 1.oktobris 2021 12:06
2 0 Atbildēt

2,7 ļimaki. Šis ir pierādījums, cik tomēr ir daudz muļķu. Kuram tas postkomunisma sūnu ciems vispār interesē?

didzisk 1.oktobris 2021 14:56
2 0 Atbildēt

Vajag viņiem atriebties un ieviest maksu iebraukšanai Rīgā no Jūrmalas puses (vēlams ārpus lidostas). Nu un vēl pāris vietās - uz Ventspils šosejas pirms Ķemeriem un vēl drošības pēc arī gar jūru braucot uzreiz aiz Jaunķemeriem un pie Slokas Statoila (Circle K) arī.

gunbox 6.oktobris 2021 11:53
0 0 Atbildēt

Drīzāk izbraukšanas maksu no Jūrmalas. Tiem kuri vilcienā arī.

jūrmalnieks 1.oktobris 2021 19:41
1 1 Atbildēt

Jā protams var diskutēt par iebraukšanas maksu, toties auto praktiski jebkurā vietā var parkot bez maksas. Kas notiek kad iebrauc Rīgā? 5-25 eur dienā par stāvietu. Daudzi Jūrmalnieki savus auto parko pie Jūrmalas dzelzceļa stacijām un uz galvaspilsētu dodas ar vilcienu

gunbox 6.oktobris 2021 11:52
0 0 Atbildēt

Sūnu ciemā, sūnu ciema likumi.

c'mon, tev liekas, ka Jūrmalu apmeklē tikai, lai novietotu auto? Kāpēc tiem, kuri Jūrmalas badacietējiem aizved maizīti būtu jāmaksā par iebraukšanu? Vai caurbraucējiem? Korekti būtu, ja tiktu uzlikta iebraukšanas maksa tikai tiem, kuri tad arī tur novieto to auto vai teiksim uzturās zonā ilgāk par 1h.

Meeris 1.oktobris 2021 22:29
1 3 Atbildēt

Boijkots Jurmalu, atljst domi!

wons 6.oktobris 2021 21:13
0 0 Atbildēt

euro vērtība krītas Varēja jau likt 5eur par iebraukšanu, uz nākošo pavasari būs tas pats, kas pašlaik 3eur

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti