Kuri vācu automobiļi rūsē biežāk par citiem ? (+ VIDEO) 10

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 17.jūlijs 2024 8:23

Kad ārā valda trīsdesmitgrādīga svelme, korozija laikam ir pēdējais, ko iedomājamies skatām spēkrata iespējamo kaišu sarakstā.

Krown Latvija pārstāvis Raivis Alksnis atgādina, ka automašīna rūsē arī vasarā, turklāt ne tikai japāņu vai angļu, bet arī izslavētā vācu izlaiduma limuzīni. Vācu plašpatēriņa automašīnas pastiprināti sāk rūsēt sākot ar desmito gadu. Visvairāk cieš apakšdaļa un sliekšņi priekšā. Tā ir rūsas riska zona VW grupas automašīnām, jo dažādās vietās pastiprināti krājas netīrumi un pretslīdes sastāvu atliekas no ziemas, kas “kabatās” un zem dekoratīvajām uzlikām īsti neizžūst pat vasarā. Daži Volkswagen modeļi kā Passat un Multivan ar laiku no rūsas cieš vairāk nekā citi.

Bet kā tad ar tautas - tautas auto jeb čehu “folksvāgenu” Škoda? Arī tur īpaša uzmanība jāpievērš par desmit gadiem vecākiem eksemplāriem, sevišķi arku un durvju zonā. Interesanti, ka “brūnais mēris” vairāk skar gan ļoti izplatītus, gan reti sastopamus modeļus, piemēram, Octavia vai Roomster. Problēma saistīta ar netīrumiem, kas pakāpeniski sakrājas arku un sliekšņu kabatās. Taču pretendents numur 1 uz bruņinieka Rūsiņa godu ir kādreizējas krosoveru hīts Škoda Yeti, kam bez visa jau nosauktā rūsē arī bagāžnieka vāks un citas detaļas.

Bet vai premium automašīnas rūsē mazāk? Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ābols 18.jūlijs 2024 12:12
25 0 Atbildēt

Neviens neko neaizstāja metālā! Vienkārši pats metāls tiek izmantots plānāks - jo tad auto vieglāks un lābaki degvielas ekonomijas rādītaji. Viss jau būtu labi, bet idealā pasaulē tad ir jādomā par labu papildus antikoroziju, kas nenotiek jo normali līdzekļi skaitās 'bīstami' un nezaļi dabai.

 Bet 'cinka' vannā ko tagad iemerc šasiju arī ir kaut kāds ekoloģisks maisījums, kas nerada bīstamos izgarojumus utml.. Tādejādi tā ''cinka'' aizsardzība vairs nav tāda, kā agrāk un mūsdienā, kāds akmentiņš uzsit autiņam krāsu un tas uzreiz sāk rūsēt.

 Kā arī ražotnē papildus antikorozijai apakšā vairs NEKO nepūš virsū! Dobumos iepūš kaut kādu ūdens bāzes eļļiņu, kas iztek/iztvaiko pirmajos gados un galvenais- nerada vidē piesārņojumu!!!! Tādejadi pēc tiem gadiem apakšā vienkarsi pliks metāls, kur viss rūsē.

Pasakiet paldies grētām un pārejiem zaļi domājošajiem. 😉 Tagad auto uz ceļa kalpo reāli 2x īsāku brīdi, jaunus auto jāražo 2x vairāk, kur gaisā tiek izspļauts tikpat reizes vairāk 'ražotnes' veidotais piesārņojums lai visu sarazotu. Un tas esot zaļāk!!!!!

Bradypus 17.jūlijs 2024 16:39
11 0 Atbildēt

nu iAuto jau žurnālistikas paraugdemonstrējumu kvalitāti neaizmirst izrādīt. Bet piemirsies pielikt, ka šī ir apmaksāta (Crown) reklāma, gan ir aizmirsies.

a13 17.jūlijs 2024 9:14
5 7 Atbildēt

Ap 2007. gadu metālu visā autoražošanā sāka aizstāt ar kautkādu citu izstrādājumu, tāpēc tā rūsē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 11

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Gaidām 2026. gadu: Volkswagen atdzīvinās vēsturisko zīmolu Scout 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen paziņojis, ka atgriezīs dzīvē vēsturisko zīmolu Scout, piedāvājot klientiem apvidus auto un pikapus ASV tirgū. Lasīt vairāk

 

Sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudē auto vadītājs 19

Ceturtdien sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudējis automašīnas vadītājs, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Kā krēmīgs kakao. Kulinārijas blogere bauda jauno Lexus LBX (+ VIDEO) 4

Lexus LBX ir mazākais zīmola krosovers, un šo eleganto pilsētas krosoveru šoreiz izmēģinās kulinārijas blogere un kūku cepšanas eksperte Anna Panna, īstajā vārdā Anna Birmane. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti