T-Roc – jaunais Volkswagen krosovers ir klāt! (+ video; foto) 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Aleksandra Kostjukoviča | 23.augusts 2017 21:52

Volkswagen papildina savu modeļu klāstu ar sportisku jaunpienācēju pilsētas krosoveru kategorijā – T-Roc.

Modelim ir plašas personalizācijas iespējas (atšķirīgas jumta un virsbūves krāsu variācijas un papildu dizaina elementi), inovatīvas autovadītāja palīgsistēmas pat pamatkomplektācijā, plašs ekonomisku dzinēju opciju klāsts (ar jaudu līdz pat 140kw/190ZS), jaunās paaudzes digitālais mērinstrumentu panelis Active Info Display, kā arī novatorisks dizains. Veiksmīgi apvienojot kompaktās klases sportiskumu un apvidus automašīnas funkcionalitāti, jaunais T-Roc ir ideāli piemērots gan pilsētas straujajam ritmam, gan arī aktīviem piedzīvojumiem ārpus tās.

T-Roc ir būvēts uz MQB platformas un Volkswagen modeļu klāstā tiek pozicionēts segmentu zemāk nekā Tiguan. T-Roc ir 4,234 mm garš (par 252 mm īsāks nekā Tiguan) un tā riteņu garenbāze ir 2,603 mm. Pateicoties garākai riteņu bāzei, automašīnair viena no lielākajām savā klasē – salonā ērti jutīsies pieci pasažieri, savukārt bagāžnieka ietilpība ir no 445 līdz pat 1,290 litriem (ar nolaistiem sēdekļiem).

T-Roc dizains ir izteiksmīgs un pārliecinošs. Šis modelis ir pirmais Volkswagen krosovers, kuru ir iespējams brīvi konfigurēt ar atšķirīgām jumta un virsbūves krāsu variācijām. Pēc vēlēšanās arī salona interjera apdares paneļus var izvēlēties kontrastējošās krāsās, kas sader ar sēdekļu apdari. T-Roc interjera forma un funkcionalitāte ir radīta digitalizācijas laikmetam. Automašīnu iespējams pasūtīt ar jaunās paaudzes pilnībā digitālo mērinstrumentu paneli Active Info Display, kā arī 8.0 collu lielu informācijas un izklaides sistēmu. Pēc izvēles T-Roc var papildināt arī ar augstas kvalitātes 300 vatu Beats skaņas sistēmu un savā klasē lielāko (870 mm x 1,364 mm) panorāmas lūku.

T-Roc modelis būs pieejams gan augstas kvalitātes pamatkomplektācijas versijā, gan arī papildināms ar divām ekskluzīvām līnijām Style un Sport, kā arī R-Line pakotni. Adaptīvā kruīza kontrole, atpakaļskata kamera, aklās zonas sensors, vadītāja noguruma detektors, parkošanās, sastrēgumu un avārijas bremzēšanas palīgsistēmas ar gājēju uzraudzības funkciju – kopumā 11 dažādas auto vadības palīgsistēmas nodrošinās lielāku braukšanas komfortu un ikdienā palīdzēs izvairīties no kritiskām situācijām.

Jaunais T-Roc tiek piedāvāts ar sešiem dažādiem ekonomiskajiem turbokompresora dzinējiem: trīs benzīna (TSI) un trīs dīzeļdegvielas (TDI). Tie ir sadalīti pēc jaudas: 85kW/115 ZS, 110kW/150 ZS un 140kW/190 ZS. 115 ZS versija ir aprīkota ar priekšpiedziņu un manuālo ātrumkārbu. Savukārt, izvēloties 150ZS dzinēju, būs iespēja izvēlēties priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, kā arī  septiņu ātrumu DSG ātrumkārbu. Abi 190 ZS dzinēji ir aprīkoti ar pilnpiedziņu (4MOTION) un septiņu ātrumu DSG ātrumkārbu. Pilnvērtīgākai ceļa izbaudīšanai braucējs varēs izvēlēties situācijai un noskaņojumam piemērotāko braukšanas režīmu – Street un Snow , kā arī divus bezceļa iestatījumus: Offroad un Offroad Individual. Papildinot T-Roc ar adaptīvo piekares kontroli (DCC) un progresīvās stūrēšanas sistēmu, kas sākotnēji tika izstrādāta Golf GTI modeļos, varēs vēl vairāk personificēt braukšanas režīmus.

Baltijas tirgum paredzētos T-Roc ražos rūpnīcā Setubalā, Portugālē (blakus Lisabonai). Jau 2017. gada rudenī T-Roc būs pieejams iepriekšpārdošanā Latvijā un pirmās automašīnas tiks piegādātas dīleru centros jau šī gada beigās. Latvijas tirgus cena un pieejamās komplektācijas tiks paziņotas, uzsākot iepriekšpārdošanu.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
viencexperc 24.augusts 2017 7:39
5 9 Atbildēt

Reklāmdevēji piespieda izdzēst manu komentāru.

Bet ko tādu es uzrakstīju? Ka tik un tā izskatās pēc golfa. Kārtējais kompakts.

Lai nedzēstu ārā manus komentārus, varat tā arī pateikt tiem vw pārstāvjiem, - ka lai tad netaisa vienādus golfus ar dažādiem nosaukumiem.

iAutolv 24.augusts 2017 8:12
9 1 Atbildēt

Vācu žurnālisti, kas Volkswagen jaunumu jau izmēģinājuši, atzīmē pietiekami plašo telpu priekšpusē, taču sūkstās par apdares materiāliem no cietas plastmasas, kas vismaz 20 000 vērtam automobilim diez ko nepiestāv. Iepriecinot vieglā iekāpšana un augstums, kas arī garākiem braucējiem (testētājs 1,95 m) paliek pāri virs galvas. T-Roc ir lielāks bagāžnieks (445-1290 litri) nekā Golf (380-1270 litri), taču iekraušanas slieksnis ir augstāks, kas ir tikai likumsakarīgi (SUV taču!).

viencexperc 24.augusts 2017 8:24
2 9 Atbildēt

Vw turas pateicoties eiropas komunistiem (1.5 miljoni) un āzijai, sevišķi - ķīnai (3milj.). Salīdzinājumam, asv 2016.ajā gadā tika pārdoti tikai 349 000 vw.

Maz kam interesē tie kloni ar dārgu apdari bet salonu tukšu kā spainis. Protams, ka piemetot klāt 40 000 var dabūt inovatīvas tehnoloģijas.

Nebūtu ķīnas, vw nobankrotētu. Bet drīz tur beigsies "90-tie gadi", cilvēki sapratīs, ar ko grib braukt, un vw nāksies vēl kaut ko nopirkt, lai izdzīvotu ( sataisīt konkurentus līdzīgus sev).

Bet jūs, te, pliviniet rociņas un jūsmojat.

Motorolers 24.augusts 2017 9:51
2 4 Atbildēt

Kurš jūsmo? Galīgi neesmu VW fans, ja godīgi, pat nesaprotu tos cilvēkus, kuri pērk passatu par 40K, bet tavi teksti ir stulbi!

Ko cilvēki sapratīs, kuri tad būs tie auto, ar kuriem viņi brauks? USA lūžņus?

Esot amerikā, redzēju ļooti daudz vw ražojumus uz ceļiem, nezinu par ko tu te murgo!

tante 24.augusts 2017 10:48
3 2 Atbildēt

...bet pateicoties tev turas vietējie šroti

ar jaunu auto esi vispār braucis? pat nerunājot par VW...

viencexperc 24.augusts 2017 12:06
0 0 Atbildēt

šroti turas audi un bmw dēļ. arī Vw, bet pirmie divi ir patstāvīgie klienti.

nomiks 24.augusts 2017 11:39
1 0 Atbildēt

No šī segmenta mans favorīts šobrīd ir Toyota CH-R.

Nissan Juke - nesmuks, pat kroplīgs.

Honda HR-V - vienkāršs izskats, bez odziņas. Atgādina Hondu, kas ražota pirms 15 gadiem.

Audi Q2 - pēc skata tipisks Audi, kas manā izpratnē ir mīnuss nevis pluss.

Konkrētais VW T-Roc arī ļoti folksvāgenisks, man patīk futūristiskāks dizains.

Par tehniskajām lietām nezinu, nevienu no minētajiem nav sanācis lietot ilgstoši.

gunbox 24.augusts 2017 16:12
0 0 Atbildēt

Nejauc prātu sev un citiem. Futūristiskums viņā izbeidzās līdz ar konceptu. Pārdošanā atkal palaida 20 gadus vecu salonu, piemetot divus tačskrīnus.

Lūk kādam viņam vajadzēja būt mats matā, un ne par matu uz citu pusi. www.drive2.ru/b/972365/

nomiks 24.augusts 2017 16:56
1 0 Atbildēt

Lasi uzmanīgāk! Es kāreiz rakstu, ka man nepatīk T-Roc, jo patīk jas futūristiskāks. Piemēram, Toyota CH-R

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti