Toyota ir vislabāk pārdotais automobiļu zīmols 2017. gadā; RAV4 populārākais SUV Baltijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota Baltic | 18.janvāris 2018 8:21

Toyota 2017. gadā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ir vislabāk pārdotais automobiļu zīmols – ar 10410 pārdotiem automobiļiem

Toyota ir Baltijas valstīs vislabāk pārdotais automobiļu zīmols ar 2017. gadā pārdotiem 10410 automobiļiem, kas pārspēj jebkuru citu automobiļu zīmolu. Salīdzinājumā ar 2016. gadu pērn Toyota pārdeva par 2013 automobiļiem vairāk, kas ir gandrīz ceturto daļu liels pieaugums. Toyota tirgus daļa šobrīd ir 13,2%, kas to padara par vispieprasītāko automobiļu zīmolu Baltijas valstīs.

Latvijā kopā pārdoti 2490 Toyota automobiļi, sasniedzot gandrīz 24% pārdošanas apjoma pieaugumu. Pateicoties šiem sasniegumiem, Toyota ir 2017. gadā visstraujāk augošais automobiļu zīmols Latvijā ar tirgus daļu teju 13%. Nule atklātais krosovers Toyota C-HR un Toyota PROACE furgons bija divi Toyota modeļi, kuru izaugsme bija visstraujākā. Latvijas pircēji ļoti atsaucīgi sagaidīja arī jauno Yaris, kas tika atklāts pagājušajā gadā un guva labus pārdošanas rezultātus. Latvijā trīs visvairāk pieprasītie Toyota modeļi bija RAV4 SUV ar visaugstāko pārdošanas rezultātu, kam sekoja Auris un Toyota C-HR.

AIZVIEN PIEAUG PIEPRASĪJUMS PĒC TOYOTA HIBRĪDIEM

Neapšaubāmi zīmola spēcīgos rezultātus ietekmējuši Toyota hibrīda elektroautomobiļu panākumi – pieprasījums pēc alternatīvajām un hibrīda piedziņām stabili pieaug. Toyota saviem klientiem piedāvā nozarē plašāko hibrīda modeļu izvēli un pērn piedzīvoja hibrīdu pārdošanas apjoma pieaugumu par 74% salīdzinājumā ar 2016. gadu.

Latvijā populārākie Toyota hibrīda modeļi bija RAV4 Hybrid, Toyota C-HR Hybrid un Yaris Hybrid. Par klientu labo apetīti uz hibrīdiem vistiešāk liecina apbrīnojamie 2016. gadā atklātā Toyota RAV4 Hybrid panākumi. Latvijas klienti augstu novērtē hibrīda SUV modeļus – iespaidīgi 54% pārdoto SUV modeļu ir hibrīdi. Klientu acīs visaugstāk tiek vērtēts automobiļa elegantais dizains un SUV īpašības, ko papildina izsmalcinātā hibrīda braukšanas pieredze un degvielas efektivitāte.
Ar jaunāko Toyota klāsta papildinājumu Toyota C-HR šobrīd Toyota Baltijas valstīs pārdod 7 dažādus hibrīda elektroautomobiļus: Yaris, Auris/Auris Touring Sports, RAV4, Prius, Prius Plug-In, Prius Plus un Toyota C-HR.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 19.janvāris 2018 10:20
0 0 Atbildēt

Nabagdžipu klasē:

otrajā vietā honda crv, trešajā bmw x5 ceturtajā - volvo xc90.

bet par toyotas hibrīdiem:

cilvēkiem patīk, ka tos māna, tāpēc pērk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti