ASV Tesla autopilots nepamana policijas patruļauto 10

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

iAuto | 30.maijs 2018 16:51

ASV, Kalifornijā, noticis satiksmes negadījums, kurā, nu jau var teikt, kārtējo reizi, iesaistīts Tesla Model S ar aktivizētu autonomās braukšanas sistēmu.

Šoreiz moderno tehnoloģiju vadītais elektriskais sedans uztriecies virsū nebūt ne mazajam Lagunabīčas policijas departamenta apvidus auto, kas bija noparkots ielas malā.

Twitter ievietotie attēli liecina, ka avārijā bojāti abi spēkrati. Tiek ziņots, ka Tesla vadītājs guvis nelielus savainojumus, bet policijas darbinieks tobrīd neatradies automobilī.

Policija apliecina, ka Tesla autopilots patiešām bijis aktivizēts, tādēļ izvirzīta versija, ka sistēma kļūdījusies un nepareizi nolasījusi ceļa apzīmējumus.

Pēc šīs avārijas Tesla paziņojusi, ka “autonomās braukšanas sistēma nevar pasargāt no avārijām”, vēlreiz uzsverot, ka arī braucot ar aktivizētu autopilotu vadītājam rokas jātur uz stūres.  

 
Visi komentāri
 
usaexperc 30.maijs 2018 17:26
12 1 Atbildēt

pat nav vairs interesanti komentēt, apbrīnojama ieprogrammēta avāriju regularitāte...

Kanibaals 30.maijs 2018 22:10
9 4 Atbildēt

Tāpēc ka par tām raksta. Tas ka kāds Žigulī nositas ir ikdiena un vairs pat netiek pieminēts.

msh 31.maijs 2018 0:23
9 2 Atbildēt

Protams. Jo ja kāds nositas ar žiguli, tas nav nekas neparasts, kamēr te sitas ierīce, par kuru dažs labs kladzina ka tā novērš cilvēcisko faktoru, un tāpēc esot drošāka...

Kanibaals 31.maijs 2018 8:36
2 1 Atbildēt

Drošāka kopā ar vadītāju. Tā nav paredzēta autonomai braukšanai, tiesa mārketalogu dēļ tāds iespaids ir radies un tagad pāris muļķi uz to arī iekrīt. Tesla mārketings daudz neatpaliek no Apple zombēšanas.

msh 31.maijs 2018 12:55
2 0 Atbildēt

"Drošāka kopā ar vadītāju"... Kurš muļķis tic ka cilvēks sēžot pie pašbraucošas mašīnas stūres, sekos līdzi notikumiem tāpat kā pats vadot mašīnu? Tas tak tāpat ir skaidrs ka kā minimums uzmanība samazināsies - ja tu sēdi pasažiera sēdeklī, tu arī uzmanīgi visu vēro? Es zinu cilvēku kurš nelieto kruīzu, jo baidās aizmigt, ja viņam nebūs jāseko līdzi ātrumam - a te ir sistēma kas ļauj vispār nestūrēt...

iciks 31.maijs 2018 21:03
2 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu Msh. Neviens jau neslēdz tādas sistēmas, lai pats tikām sēdētu un jo acīgi vērotu ceļu.

Pie tam, ja nobrauc kādu brīdi, tāpat uzmanība zūd, jo viss jau labi. Ja vēl 3 mēnešus viss labi, pagrūti būtu gribēt būt modram, jo ir jau sajūta, ka viss ir baigi OK.

Sistēma suuc.

Kanibaals 31.maijs 2018 19:54
0 1 Atbildēt

Tik daudz ka stāvošus auto jau redzēs. Telefonos pie stūres sēž arī bez autopilota, tā kā glābiņa tāpat vairs nav.

msh 1.jūnijs 2018 0:45
1 0 Atbildēt

Kur ir teikts ka redzēs? Te jau arī bija jāredz, bet neredzēja.

Uzskatāms piemērs bija tā ūbera avārija - tur bija nevis patērētājs pie personīgās tačkas stūres, bet gan izmēģinātājs, kuram maksāja par to, ka viņš pieskata mašīnu - pārējo tu zini pats...

Attiecībā par to plakano telefonu bakstīšanas sērgu - kāpēc jācenšas oficiāli pasargāt cilvēki paši no sevis? Nu tak lai sitas, ja prāta nav - no apkārtējajiem tie, kas bailīgi, jau ir sakāpuši pseidodžipos.

k442 30.maijs 2018 19:34
16 1 Atbildēt

Būtu jau nu pratušies kaunu un norakstījuši miskastē šo sistēmu kā brāķi...

spriidiic 30.maijs 2018 23:35
4 1 Atbildēt

Vēl daudz līķu būs , roboti nespēj fukcionēt ārpus speciāli tiem radītām zonām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti