Jauns biznesa veids Krievijā – privātie radari (+ VIDEO) 23

 
iAuto | 2.jūnijs 2019 6:14

Krievijā uzņēmīgi ļautiņi atklājuši jaunu veidu kā piepelnīties, uzstādot privātos radarus autoceļu malās un naudu sadalot starp ieinteresētajām organizācijām.

Tā vietā, lai rūpētos par drošību, vairāku miljardu bizness. Ģenerālprokuratūra pēc Krievijas valdības pieprasījuma uzsākusi pārbaudīt privātos radarus, ko uzņēmēji uzstāda uz automaģistrālēm, vienojoties ar reģionālajām iestādēm. Pirmie reidi pierādīja, ka peļņas nolūkos pseido-inspektori nekautrējas izrakstīt arī nepamatotus sodus.

Šādus privātu kompānijas uzstādītus radarus var sastapt daudzu autoceļu malās. Parasti tos pieskata cilvēki, kas neko daudz par radara darbību nesaprot vai negrib saprast. Sekas ir tādas, ka uzstādot radaru kaut vai tikai 5 cm zemāk nekā instrukcijā norādīts, garāmbraucošo automobiļu ātrums pieaug par 3 km/h.

Šādu biznesu atbalsta reģionālās pašpārvaldes, kas tādejādi iegūst papildu līdzekļus, atvēlot noteiktus procentus arī radaru īpašniekiem. Radaru bizness ir necaurspīdīgs un nepārskatāms, bieži tiek radītas koruptīvas shēmas vai iepirkuma noteikumi rakstīti kādai konkrētai firmai, turklāt ir aizdomas, ka nauda tiek sadalīta starp šo kompāniju īpašniekiem un ierēdņiem.

Krievijas valdība paziņojusi, ka vietējo varu saplūšanu ar biznesa aprindām nepieļaus un radaru kontrole jau visdrīzākajā laikā atgriezīsies valdības pārziņā.

Pēc visa šī rodas jautājums - kurš un VAI Latvijā pārbauda pārvietojamo fotoradaru izvietošanu atbilstoši tehniskajiem noteikumiem?

 
Visi komentāri
 
viencexperc 2.jūnijs 2019 7:30
9 12 Atbildēt

Tikai nav pateikts galvenais - sodus maksā likumpārkāpēji, jeb bandīti.

Man liekas, ka pilnīgi vienalga kuram maksāt, galvenais ir padarīts.

Šitam visam var novilkt analoģiju - zagli aiztur nevis policija, bet gan kaimiņš. Kas tur slikts? Arī kaut kādi pamuļķi brēkātu - "Kā tā... zagļus vajag aizturēt policijai, nevis privātajam kaimiņam bez licences..."

Kanibaals 2.jūnijs 2019 15:33
1 0 Atbildēt

Zagļus arī Latvijā var aizturēt jebkurš, saucas civilā/pilsoniskā aizturēšana KPL 265.3.

Aldis 3.jūnijs 2019 21:50
1 0 Atbildēt

Problēmai ir citur, ka šie "kaimiņi" radaru uzstāda nepareizi, ar nodomu, lai nomērītais ātrums būtu lielāks nekā dabā esošais.

viencexperc 2.jūnijs 2019 7:39
10 9 Atbildēt

Vai piemēram, otrs variants:

Tev pie mājas atrodas zīme - "ne vairāk, kā 30". Tev ārā vizinās bērni, bet kaut kādi pamuļķi tur regulāri nesas uz 80, jo policijas tur nav.

Ko darīt? Uzlikt uz ceļa patvaļīgi kaut kdus šķršļus ( piemēram, "guļošos policistus") pretlikumīgi. Katru reizi saukt policiju, nav efektīgi. Izbērt uz ceļa naglas - arī nav labi, jo jābrauc taču aī pašam.

Lūk risinājums - samesties ar kaimiņiem un uzlikt foto radaru. Atkal kāds teiks, ka tas ir slikti?

msh 2.jūnijs 2019 8:38
0 0 Atbildēt

Sūdīgs piemērs. Reālajā dzīvē tādā situācijā tur sāktu ganīties cepisti.

viencexperc 2.jūnijs 2019 9:15
2 1 Atbildēt

Es tev varu pateikt vismaz 5 vietas, kur policiju neesmu redzējis ne reizi, bet visi nesas. Labi, ka es uz tām ielām nedzīvoju, tāpēc mani tas neskar.

p.s.

Arī es regulāri tur braucu vairāk kā vajag.

p.s.s

Policija stāv tur, kur kustība notiek regulāri. Ja iet viens auto pusstundā, tad tur diez vai redzēsi CP.

atrabotka 2.jūnijs 2019 9:27
7 1 Atbildēt

Es domāju vietējiem par kaut kādu drošību ir dziļi pie kājas - paskaties kāda tur ir braukšanas kultūra un infrastruktūra. Šiet galvenais iemesls ir naudiņa, naudiņa.

DALJNOBOJS 2.jūnijs 2019 9:50
0 1 Atbildēt

Var pamēģināt pa kluso uz ceļa izdauzīt dažas palielas bedres - vainīgs zaglīgaijs ceļu būvnieks.

viencexperc 2.jūnijs 2019 10:08
0 0 Atbildēt

bet mūsdienās, kad uz katras otrās mājas stāv videokameras, ja tavu darbību fiksēs, būs problēmas....

anonīms 2.jūnijs 2019 12:10
0 0 Atbildēt

Radars ,kuru nekontrolē valdība. Paņem sakruķī viņu kā gribi, bez kvalitātes kontroles ,ļoti shady

... 2.jūnijs 2019 17:40
3 0 Atbildēt

Vispār pat ja uz ielas ir zīme (30), tā ir un paliek iela un bērniem tur NAV jāvizinās...

imzz 3.jūnijs 2019 2:59
2 0 Atbildēt

Tavā piemērā, ja reiz bērniem jāspēlējas uz ielas, tad jau droši vien arī auto nav kur likt, un tie tāpat stāv uz tās pašas ielas. Un lielākā bīstamība bērniem ir tieši tie noparkotie auto, jo bērns var negaidīti izskriet uz brauktuves starp diviem auto, un arī atļautie 30 km/st būs bīstami. Un pretlikumīgs radars būs tieši tikpat pretlikumīgs kā patvalīgi uzlikts guļošais policists.

atrabotka 2.jūnijs 2019 10:16
0 0 Atbildēt

Ja iauto tā patīk Krievijas tēma, par šo arī būtu vērts uzrakstīt Tieši no ceļu satiksmes aspekta.

www.tvnet.lv/6694632/padom...klu-maksasanas

Kanibaals 2.jūnijs 2019 15:30
0 0 Atbildēt

Ņemot vērā citiparku pieredzi nekas neliedz uzstādīt arī tādus pie mums. Noliec privātā vai nomātā ceļa malā noteikumus ar līgumsodu par ātruma pārsniegšanu un pucē vaļā zaļā pļavā.

650 2.jūnijs 2019 16:03
2 0 Atbildēt

Es tak jau sen aģitēju par šo.Bet realitātē divas desmitgades ir par maz lai Lohiem pielektu- ka šī te sistēma pēc būtības sen jau darbojas.Uzstādīt liedz tirgus aizsardzības pasākumi.Kurus īzteno pēc principa "kas pirmais maļ,tas citiem nedod".Jo šis tirgus ir priekš izredzētajiem.Jācīnās ir nevis par atļauju uzstādīt, bet gan par iekļūšanu izredzēto kārtā.Ja būtu runa vnk par prevenciju un drošību- tirgus būtu "atvērtais".

Kāds naivums- uzzināt uzstādīšanas nianses,kad no Lohiem (kuri maksā..) rūpīgi tik slēpts jebkurš to sūudu tehniskais parametrs.Tajā skaitā internetā brīvi pieejamā info par novietojumu attiecībā pret brauktuvi un darbības attāluma )teorētisko( maksimumu..

Pļurkt 2.jūnijs 2019 16:54
3 4 Atbildēt

Tāda pati zagļu, laupītāju un mentu psiholoģija ir Latvānijā!!

Nevis KALPOT TAUTAI, bet cik vien iespējams izzagt vai izlaupīt.... kamēr vēl var, kamēr tādi pat zagļi ir pie varas!!!

viencexperc 2.jūnijs 2019 17:39
3 4 Atbildēt

kalpot tautai nenozīmē klanīties priekšā likumpārkāpējiem.

Ir atļautais ātrums ( likums) bet ir tie, kuri pārkāpj. Zagļi arī pārkāpk likumus?

Tāpēc viņus nevajag sēdināt, bet tikai teikt - "vairāk tā nedari"?

Bradypus 4.jūnijs 2019 8:11
0 0 Atbildēt

Nevajag kabināt klāt Latviju. Ments ir ments jebkur. Izpausmes mazliet atšķiras atkarībā no vietējām niansēm, bet pamata psiholoģija visur ir vienāda.

650 2.jūnijs 2019 17:02
1 0 Atbildēt

Tapc vaig darboties Ātri.Ja ieviest, tad uzreiz globālās uzlādes elektrotīklu (pirm-braucējiem un pašiem ieviesējiem "prootams" viss par Velti).Ja suuda stabiņus gar ceļmalu - pats pa sevi saprotams, ar korejas japāņu beidzamā modeļa elektronisko čipsu un tikai īpaši izredzētajās valstiski svarīgākajās vietās.Ja drāšu žogu- to tikai gar izredzēt/personu īpašumiem (1 kārt lai izsalkušie bomži tiem nenozog dārgos briežus, nevis lai brieži nelien uz ceļa).

Zivtiņš 3.jūnijs 2019 9:09
2 2 Atbildēt

Latvijas shēma nu arī krievijā!

Bet mēs bijām pirmie ar Vitroniku!

anonimikis 3.jūnijs 2019 9:33
2 0 Atbildēt

Latvijā tā pēdējā piebilde galīgi nav aktuāla. Tieši tāpēc ir jau likumā paredzēta radara kļūda, kas tiek atrēķināta no rādījuma.

Freijers 3.jūnijs 2019 10:23
2 0 Atbildēt

Šī ir tieši tāda pati morāla perversija jeb tiesiskais nihilisms, kā vitronika privātais bizness, jo nevar nosacīti "labu darbu" - ātruma kontroli, veikt ar netīrām metodēm, tas veicina vienīgi kāri pārkāpt un savukārt audzē tiesisko nihilismu.

Par privātpersonas/juridiskas personas "tiesībām" sodīt citu - tas ir vēl viens nihlisms, jo tādas pilnvaras ir tikai valsts pārstāvim un tā būtu arī jāpaliek - pretējā gadijumā tas beigsies ar savstarpējo izrēķināšanos - jo visādu apbižoto un pašpasludināto šerifu diemžēl netrūkst !

RUR 4.jūnijs 2019 11:04
0 0 Atbildēt

iAuto-uzbāzīgs rusofils.Vai kādu citi valodu nezināt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti