Zaļais kurss autobūvē: ar ko brauksim tuvākajā nākotnē? 17

 

Foto: iAuto.lv

Santa Pakalna-Jaka | 7.jūlijs 2021 11:10

Pasaulē un arī Latvijā turpina pieaugt ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits, kas koncentrējas pilsētās. Lai arī urbanizācijas procesam ir vairāki ieguvumi, tas iezīmē arī vairākus izaicinājumus.

Viens no tiem ir automašīnu lietošana un to radītā piesārņojuma mazināšana. Šobrīd jau vairāku Eiropas Savienības dalībvalstu valdības ir uzņēmušās nozīmīgu lomu zaļā kursa vadībā, likumdošanā plānojot vai jau iekļaujot mērķus virzībā uz vēlamajām pārmaiņām. Kāda izskatās autobūves nozares nākotne un kas būtu jādara Latvijai, lai veicinātu elektroautomašīnu lietošanu, savā redzējumā dalās Luminor Līzings vadītājs Raivo Bāle.

Jaunas vēsmas un prasības

Cīņā par vides saglabāšanu, ES valstu valdības ir vienojušās par emisiju kvotām un noteikušas automašīnu ražotājiem normas un prasības, kuru neievērošanas gadījumā draud naudas sodi, taču videi draudzīgi pasākumi nav panākami ar aizliegumiem vien. Šajā nolūkā jārīkojas gan valstīm, gan patērētājiem. Šobrīd vēl nav apstiprināts, bet ir iecere, ka beidzot arī Latvijā ieviest atbalsta mehānismu elektrotransportlīdzekļu iegādei. Tā ietvaros paredzēts, ka jaunu elektromobiļu iegādei varētu būt pieejams atbalsts 4500 eiro apmērā, savukārt lietotiem elektromobiļiem – 2250 eiro.

Lielākā daļa Latvijā reģistrētu automašīnu darbojas vai nu ar benzīna vai dīzeļa dzinējiem, taču pērn tika novērots reģistrēto elektroauto skaita pieaugums par 230 %, salīdzinot ar gadu iepriekš, liecina Auto asociācijas dati. Tomēr elektroauto ieņem vien aptuveni 2 % no visu jauno automašīnu tirgus, tendence kopumā ir pozitīva – pārmaiņu process ir sācies, jautājums tikai - cik ātra būs šī pāreja? 

Valsts atbalsts videi draudzīgu auto iegādei

Auto tirgū strauji pieaug videi draudzīgu automobiļu piedāvājums, par ko liecina arvien lielāka elektroauto un hibrīdauto modeļu izvēle, iekšdedzes dzinēju ražošanas pārtraukšana un pat to lietošanas aizliegums, piemēram, lielpilsētās. Pāreja uz elektromobiļiem nav lēta, un to jau šobrīd atspoguļo jauno auto cenas, tāpēc būtiski, lai tie kļūtu pieejamāki patērētājiem, valstīm vairāk jādomā par to, kā palīdzēt iedzīvotājiem un uzņēmumiem ar dažādiem atbalsta mehānismiem vai subsīdijām. Kamēr citās ES valstīs, tai skaitā Lietuvā un Igaunijā, valstis ir izstrādājušas vai vēl strādā pie subsīdiju sistēmas, lai veicinātu elektroautomobiļu iegādi, tad Latvijā šobrīd vienīgais atbalsts ir pāris priekšrocības auto īpašniekiem un draudzīgāki nosacījumi aizdevuma vai līzinga saņemšanai.

Elektroauto izaicinājumi

Viens no būtiskākajiem šķēršļiem ir joprojām mazs uzlādes staciju skaits un to teritoriālais pārklājums, kas rada izaicinājumus pārvietojoties ikdienas maršrutos, vai dodoties iekšzemes braucienos. Ja vien uzlādes stacija nav dzīves vietā, vai darbavietā, tad ierobežotā skaita dēļ publisko uzlādes staciju apmeklējums prasa papildu loģistikas plānošanu. Pozitīvi, ka katru gadu Latvijā tiek atvērtas apmēram 10-20 jaunas publiskās uzlādes stacijas, ko nodrošina gan privātpersonas, gan uzņēmumi. Tas dod ticību elektroauto infrastruktūras izaicinājuma sakārtošanai pārskatāmā nākotnē, ja tiks investēts gan valsts, gan privātais kapitāls.

Tāpat elektroauto īpašniekiem pirms pirkuma jāpārdomā, kā un kur veikt auto apkopi. Ja vien elektroauto apkope netiek veikta pie oficiālā dīlera, tad ierastajam auto servisam varētu būt izaicinoši veikt atsevišķus apkopes un remonta darbus zināšanu un tehniskā aprīkojuma trūkuma dēļ.

Mainās cilvēka un automašīnas attiecības

Mainās arī patērētāju paradumi, ja līdz šim cilvēki biežāk pirka vienu automobili, tad nākotnē šī tendence varētu mainīties. Piemēram, iegādājoties elektroauto, lai pārvietotos pilsētā, bet citu automašīnu garākiem braucieniem vai ceļojumiem. Atbilstoši patērētāju vēlmēm attīstās arī dažādi transporta pakalpojumi, pieaugot vēlmei maksāt nevis par īpašumtiesībām, bet gan par piekļuves tiesībām, piemēram, automašīnu un elektrisko skrejriteņu noma. Ja cilvēks nevēlas uzņemties izdevumus kā autoīpašnieks, taču viņam joprojām vajadzīgs transportlīdzeklis, viņš var izmantot auto nomas pakalpojumus ar noteikumu, ka tie ir elastīgi un nemaksā pārāk dārgi. 

Vecās bailes un realitāte

Ar pāreju uz elektromobiļiem saistās arī dažādi mīti un dažreiz pat bailes. Pirmie elektromobiļi, no vienas puses, apsteidza laiku, taču no otras puses – tie izrādījās jutīgi pret laikapstākļiem un nereti neatbilda faktiskajām vajadzībām. Taču gadu laikā elektromobilis ir attīstījies un kļūst arvien konkurētspējīgāks, kā arī praktiskāks. Piemēram, ja agrāk auto akumulators pēc gada varēja zaudēt līdz pat 10 % no kapacitātes, tad šodien labākie eletroauto modeļi zaudē tikai 0.3 %. Tāpat spēkratu tirgū parādās arī atpazīstamu auto ražotāju jauni elektroauto modeļi par salīdzinoši pieejamākām cenām. Protams, iegādājoties elektroauto par lētāku cenu, jāparedz, ka baterijas kapacitāte paredz nobraukumu ap 150 km. Tomēr pozitīvas vēsmas ienes fakts, ka sapnis par elektroauto pieejams aizvien plašākam iedzīvotāju lokam.

 

 
Visi komentāri
 
imzz 7.jūlijs 2021 11:28
5 1 Atbildēt

Fragments no "Kosmosa tirgoņi": Tā kā mums vajadzēja tikt uz pilsētu, izsaucām kebu. Par laimi, tas bija ekspresis ar diviem minējiem. Mēs iekāpām un kebmeņi nosēkdamies uzņēma tempu.

Krotow 7.jūlijs 2021 12:41
2 0 Atbildēt

"Tirgoņi" nav zaudējuši aktualitāti pat pēc 70 gadiem.

Asterix 7.jūlijs 2021 12:32
6 1 Atbildēt

Sapnis par 150 km nobraukumu ar elektroauto?! Da jūs galvu durvīs saspieduši.

msh 7.jūlijs 2021 12:54
1 2 Atbildēt

Māri, kur tu izroc šitos murgojumus? Te atkal kaut kāds sievišķis kas karina makaronus, nezinot [vai negribot zināt] vēsturi un kam "pirmie elektromobīļi" sāka braukt nevis pirms 130, bet ~12 gadiem...

felix65 7.jūlijs 2021 19:40
0 0 Atbildēt

Gribi teikt, ka viss sākās ar to brīdi, kad iemācījies lasīt?

Motorolers 7.jūlijs 2021 15:15
2 2 Atbildēt

Kārtējais murgojums, izskatās, ka mērķis ir pārliecināt to sabiedrības daļu, kura no tehnikas neko nejēdz, sēsties uz elektroauto adatas, lai tik maksā ēzeļi, mums pofig, ka tik normas tiek izpildītas, jo papīri taču ir parakstīti un skaitītājs jau tikšķ!

Pļurkt 7.jūlijs 2021 17:01
2 0 Atbildēt

... un nejēdz ar!!

Tie kas skolā mācījās pēc izglītības reformas, principā ir pilnīgi idioti jebkurās tehniskās lietās!!! Viņiem var iestāstīt jebkuru tuftu, skaļu saukļu formā, jo pašiem smadzeņu principā nav.

Tas atie3cas uz pilnīgi visie4m kam ir mazāk par 30 gadi, ar milzīgi retiem izņēmumiem!

Shiirs 7.jūlijs 2021 17:28
1 2 Atbildēt

Protams vecais bomār, tavs dzives līmenis parada cik tu esi attapīgs, gudrs un izglītots.

Pļurkt 7.jūlijs 2021 20:08
0 0 Atbildēt

NU tavam dalbajobismam līdz tam ir ir vismaz 10 ļoti treknā sūdā jāaug!!

Krotow 7.jūlijs 2021 17:51
0 3 Atbildēt

Latvijai nav vienkārši jāatgremo dažādi ekoPR raksti. Jāskatās kā pāriet uz oglekļa neitrālu transportu pēc būtības un ņemot vērā iedzīvotāju ienākumu līmeni un dzīves vietu sadalījumu valsts teritorijā. Elektrotransports pilsētās ir pareizi - tur smirdināšanu izjūt visvairāk. Citādi jāskatās, kā iedzīvotājiem vispār pārvietoties. Daži degvielas auto laukos neko lielu nesabojās. Vēl jo vairāk ja izdosies organizēt sintētiskās degvielas ražošanu. Jābūt vairāk publiskajiem auto uzlādes punktiem, īpaši pie darba vietām un dzīvojamo māju rajonos. Starp citu kas ir 150 km no 1 uzlādes? Aizmiurstiet - vismaz 350-400 km. Jo katru dienu nelādēsi.

Viens gan - jāizbeidz nodarbošanos ar naturālo saimniecību dzīvesveida dēļ uz valsts rēķina. Ja vēlies dzīvot viens pats meža vidū - maksā par to pats un neceri, ka tev tur kāds par brīvu kaut ko ievilks un uzcels. Kopošanās ar vienīgo govi tikai tāpēc, ka tā darīts "kolchozu laikos", šodien ir atavisms.

msh zināšanai - elektrotransports radās jau 19. gadsimtā. Un ar elektriskajiem auto brauca vēl pirms 1. Pasaules kara.

en.wikipedia.org/wiki/History_...ectric_vehicle

Ja toreiz būtu mūsdienu auto baterijas, motori un to kontroles sistēmas, degvielas auto iespējams paliktu kā nišas produkts.

WALA 7.jūlijs 2021 18:09
2 0 Atbildēt

Viš jau ar uz to norāda ka EV radās pirms 100+ !!!

Auto nepieciešamība pilsētās arvien pieaug, jo iepirkšanās notiek lielveikalos un vairumbāzēs, mazo veikalu esamība ir stipri neizdevīga un dārga jebkuram tirgotājam. Citādi jau protams pilsētā itkā viss būtu vienkāršāk, bet - māju fonds ir vecs, tas kas ir jauns, ērts un labs - tas ir neaizsniedzmas lielākājai tautas daļai ( un uz tā fona normāla māja Mārupē uz savas zemes ir gandŗiz vai pa sviestmaizi), + visas komunālās izmaksas utt.

Es nezinu kā vispār Rīgā var šobrīd dzīvot, katrs priekšnieķelis kuram nav slinkums mēģinās uzkakāt uz galvas un vēl norādīt kā vajadzētu dzīvot ... kaut kādi eksperimenti ar pilnīgu sviestu utt.

Kamēr dzīvoju Rīgā - es velosipēdu turēju savos laukos, jo vienkārši bāzt nebija kur, un tur kur itkā varētu likt tur toč nospertu.

msh 8.jūlijs 2021 0:55
1 1 Atbildēt

Kā var tik daudz muļķības vienā postā sarakstīt?

Iedzīvotāju dzīves līmenis ir pie dirsas, jo mērķis ir ierobežot pārvietošanās brīvību un uzbarot pietuvinātos piznesmenus - ja visi spētu elektrokastes sapirkt, tas būtu ieguvums tikai pa pusei...

Kā saprast to murgojumu par "naturālo saimniecību uz valsts rēķina"? Kas tie par brīnumiem - kopš kura laika AS Latvija kaut ko par brīvu ievelk un ierīko?

Jā, un kas un kādās devās jālieto lai izdomātu ka es esot teicis to, ko šī raksteļa autore - ka elektrokastes parādījušās nesen, nevis aizpagājušā gadsimta beigās? Tu pat paguvi aizmirst ka man ir mk2 golfs - [relatīvi] plaši sastopama mašīna kurai tālajos astoņdesmitajos bija elektriskā versija - kuru es reiz pacentos Mendziņam iesmērēt degunā kā piemēru tam ka "pirmās paaudzes elektromobīlis" [elektro amnēzijas pārņemto klasifikācija] nebija īpaši labāks par "mīnus pirmās paaudzes" elektromobīli.

felix65 7.jūlijs 2021 19:50
2 0 Atbildēt

Vēlreiz saku- nekādu subsīdiju no maniem nodokļiem! Mums desmitgadēm ir klārēts, ka visu regulē svētais tirgus. Tad nu lai tā arī paliek arī šo bagātnieku rotaļlietu sakarā. Ja vēl tie autiņi būtu superekoloģiski, bet nē- atstāj lielāku pēdu par benzīnauto. Viss cepiens tikai lai autofirmas uz muļķu rēķina atsistu to fufelu izstrādē ieguldīto. Atceraties epopeju ar freonu un ozona caurumiem? Koncerns dabūja ko vēlējās un tagad kāds par to vairs atceras? Ir izdomāts jauns bubulis- globālā sasilšana, lai cirpt aitas. Ak jā- vēl arī kovids. Neceriet, ka ļaus atslābt jūsu maciņiem. Problēma tajā, ka domā tikai 5%, vēl 10 domā ka viņi domā, bet pārējie ir vienkārši auni.

iciks 7.jūlijs 2021 23:35
0 0 Atbildēt

Es arī nevēlos, ka kaut grasi no maniem nodokļiem tērē kaut kādam atsevišķu izredzēto atbalstam, bet nu ko lai dara - tagad jau allaž tiek pateikts, ka vajag tikai mainīt attieksmi un būs labi.

felix65 8.jūlijs 2021 6:53
1 0 Atbildēt

Mēs pārāk bieži piekrītam visādām no augšas uzspiestām nejēdzībām mīļā miera labad. Kad beidzot iemācīsimies pateikt cietu nē uzspiestām ideoloģijām, sāksim dzīvot daudz labāk.

Renārs 8.jūlijs 2021 8:57
1 1 Atbildēt

Būtu man teikšana zaļie ekofašisti jau sen būtu aiz restēm un sabiedrībā nebūtu jautājums par obligātajām elektro misenēm,tās būtu tikai izklaides līmenī .Saražot vienu tādu miseni ir videi 100 reiz kaitīgāk nekā braukt ar liela motora džipu,vecumam nav nozīmes vispār ja motors nedūmo.

WALA 8.jūlijs 2021 9:04
0 0 Atbildēt

Tā gan ar nav līdz galam taisnība, jo elektrokastes ražošanai ja skatās tīri uz CO2 izmešu apjomu ir apmēram tikai 1.5 -1,7 reizes vairāk izmešu atkarībā no tā cik liela tā baterija. Tādēļ tiem kam der un var par savu piķi pirkt - lai pērk EV, ir vietas kur tas ir labi un pat strādās ekoloģijai par labu, bet kopsummā "šī visa izklaide" nedrīkst būt par "kolektīvo naudu" un uz līdzcilvēku ērtību rēķina ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti