Eiropā debitē Toyota bZ SUV koncepts (+ FOTO) 2

 

Foto: Toyota

Toyota | 7.decembris 2022 13:32

Ikgadējā Kenshiki forumā Toyota Motor Europe (TME) pagājušajā nedēļā iepazīstināja ar savu jaunāko veikumu, izceļot uzņēmuma vīziju, tehnoloģiju stratēģiju un atklājot jaunākos produktus un pakalpojumus, kā arī informēja par jaunākajiem soļiem uzņēmuma pārveidē par mobilitātes pakalpojumu sniedzēju.

Toyota globālā stratēģija ir cieši saistīta ar Eiropas klientu daudzveidīgo vajadzību apmierināšanu, tāpēc ražotāja modeļu klāsts ietver akumulatora elektromobiļus, ūdeņraža auto, kā arī hibrīda un uzlādējamā hibrīda transportlīdzekļus.

Jaunais bZ SUV koncepts

Jaunais Toyota bZ Compact SUV Concept sniedz priekšstatu par to, kāda varētu būt nākotne, paplašinot Toyota vīziju “bZ” (Beyond Zero) zīmola ietvaros. Tas ir viens no sešiem bZ akumulatora elektromobiļiem, ko paredzēts izstrādāt uz e-TNGA platformas un kas būs pieejami Eiropas tirgū.

Jaunais konceptauto ir pozicionēts C-SUV klasē, kas ir lielākais tirgus segments Eiropā. Jaunais pilnībā elektriskais bZ Compact SUV Concept līdzās C-HR Prologue ilustrē Toyota daudzfunkcionālo pieeju, kas ļauj klientiem samazināt oglekļa emisijas un apmierināt dažādās vajadzības, kā arī nodrošina ilgtspēju, paplašinot produktu piedāvājumu.

Toyota bZ Compact SUV Concept tika izstrādāts Toyota Eiropas dizaina un attīstības nodaļā (ED2) Francijā kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis (BEV), tā radīšanā izmantojot “clean-vital” jeb tīrā-vitālā dizaina pieeju. Tā izceļ transportlīdzekļa divējādību, kura izpaužas minimālisma stilā veidotā dizainā, ko varētu sagaidīt no BEV, un vienlaikus demonstrē nākotnes vitalitāti. Koncepts reprezentē nulles emisiju transportlīdzekli, kurā izmantoti ilgtspējīgi materiāli ar zemu ietekmi uz vidi, tiem nodrošinot dinamisku veiktspēju, modernas tehnoloģijas un modernu izskatu.

Koncepta aerodinamiskā forma izceļ tā futūristisko izskatu. Riteņi ir izstumti tālu uz stūriem, lai veidotu agresīvu stāju, un rada iespaidu, ka automobilis ir kustībā pat tad, kad stāv uz vietas. Īsās pārkares un slīpā aizmugurējā daļa ļauj tam izcelties kā progresīvu tehnoloģiju automobilim, savukārt aizmugurē sašaurinātā kabīne veido izveicīga auto veidolu ar zemu gaisa pretestību.

Izteiksmīgais stils turpināts interjerā ar augstākās kvalitātes apdari, veidojot rakstura pilnu izskatu. Turklāt dizaina komanda salonā ir iekļāvusi vairākus videi draudzīgus elementus, piemēram, sēdekļu apdari, kas, turpinot Beyond Zero tēmu, izgatavota no augu valsts un pārstrādātiem materiāliem. Automobilī iebūvētais personīgais asistents savieno vadītāju un pasažierus ar transportlīdzekli, izmantojot audio un vizuālos gaismas signālus, kas pārvietojas pa salonu, reaģējot uz priekšējo vai aizmugurējo pasažieru pieprasījumiem vai komandām.

Ar Beyond Zero vēstījumu Toyota paredz nākotni, kurā oglekļa neitralitāte tiks panākta, praktiski ieviešot produktu portfeli ar modernām alternatīvās degvielas un bezemisiju piedziņas tehnoloģijām. Eiropā Toyota plāno līdz 2026. gadam ieviest sešus bZ (Beyond Zero) zīmola modeļus. Daudzveidīgs elektrificētu produktu portfelis palīdzēs virzīt Toyota uz globālā mērķa sasniegšanu – pilnīgu oglekļa neitralitāti līdz 2050. gadam.

2022. gada Kenshiki forumā prezentētā konceptauto tehniskie dati:

Garums 4538 mm
Augstums 1560 mm
Platums1888 mm (neskaitot spoguļus)
Riteņu diski 21 colla

 
Visi komentāri
 
Nea 9.decembris 2022 0:50
0 1 Atbildēt

Kas tas par nosaukumu, kā bezdēt. Fū....

Tu 13.decembris 2022 12:00
1 0 Atbildēt

Tad nebezdē te

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti