Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 8

 

Foto: Nissan

iAuto | 17.aprīlis 2024 16:10

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai.

Jaunāko Qashqai viegli atpazīt pēc “zvīņveida” restes, kas veidota kā kareivīgo samuraju bruņas un tādā pašā stilā veidotām piecu segmentu dienasgaismām, kas atrodas nedaudz zemāk par ļoti šaurajiem galvenajiem lukturiem.

Priekšējos lukturos iebūvēts adaptīvs tālo gaismas modulis, ko papildina mazāks bloks plašākai gaismas staru izplatīšanai. Šis risinājums uzlabo redzamību naktī vai miglā.

Foto: Nissan

Automašīnai paredzēti 18 collu riteņu diski, taču dārgākās versijas var aprīkot ar 19 un 20 collu formātu. Salons uzlabots ar augstvērtīgākiem materiāliem, komforta izgaismojumam būs 64 varianti, bet jaunā 4 kameru apkārtskata tehnoloģija ar 3D funkciju ļauj izvēlēties no astoņiem dažādiem kameras leņķiem, kā arī izmantot iespēju “redzēt caur motora pārsegu”, saskatīt priekšējos riteņus un atvieglot manevrēšanu.

Foto: Nissan

Noderēs arī "Parking Slot Location Memory", kas saglabā biežāk izmantoto stāvvietu pozīcijas, atpazīst tās, pateicoties GPS, un palīdz vieglāk novietot automašīnu.

Nissan Connect multimediju iekārta tagad atbalsta Google pakalpojumus, paklausīs balss komandām, bet dažas svarīgākās funkcijas joprojām varēs regulēt ar fiziskiem taustiņiem.

Foto: Nissan

Piedziņas klāstā izmaiņu nav - 1,3 benzīna četrcilindru turbomotors (140 vai 158 ZS) ar 12 voltu starteri-ģeneratoru sākuma versijām vai e-Power sistēma dārgākajiem Qashqai. E-Power sistēmā 1,5 litru 157 Zs turbodzinējs darbojas kā ģenerators, bet par riteņu griešanu atbild 190 zirgspēku elektromotors.

Nissan plāni attiecībā uz Eiropas tirgu nav mainījušies – no 2030.gada piedāvājumā tikai elektriskās piedziņas modeļi.

 

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Foto: Nissan

 
Visi komentāri
 
Hmm 17.aprīlis 2024 16:26
5 4 Atbildēt

Kašķis paliek arvien smukāks, lai gan - pa gabalu Opel atgādina.

felix65 17.aprīlis 2024 20:24
5 1 Atbildēt

Tas ar katru paaudzi paliek ujobiščnāks, ja neskaita pirmo neglīteni.

Po 17.aprīlis 2024 21:05
2 0 Atbildēt

Tagad skaidrs, kāpēc bieži vien glauns auto aizņem divas stāvvietas. GPS kļūdās parkojoties...

ZZZZ 18.aprīlis 2024 9:12
1 1 Atbildēt

Nē tak, gribās cilvēcīgi izkāpt. Tā lai nav jāspraucas gar netīru virsbūvi un cits lohs tāpat neiesit bukti sānos. Un Po uz tādiem pareizajiem licejiem, kas dēļ strīpiņas uz visu gatavi.

Ābols 18.aprīlis 2024 11:02
5 0 Atbildēt

Tehnoloģijas paliek gudrākas, cilvēki stulbāki.

Pat 'lidl' stāvlaukumos kur ir atstāta ir šī starpa starp kabatām, bieži ir gadījumi, ka indivīdi ieparkojas tā ka blakus esošajam iekāpt grūti.

Slobā 18.aprīlis 2024 11:25
1 1 Atbildēt

100%tev piekrītu un sliktākais, tas vispārējais pofigisms visvairāk izpaužas tieši gados jaunākos cilvēkos, no kā secinu, ka glāstāmie telefoni "atsit" smadzenes.

Tā gan nav 18.aprīlis 2024 11:52
2 0 Atbildēt

Mūsdienu vidējie jaunieši,  ar dažiem izņēmumiem,  ir diezgan pieklājīgi un arī bailīgi.  Diemžēl tieši gados vecaki ļaudis kļūst visatļautīgi,  neuzmanīgi un naidīgi pret visu pasauli.  Diemžēl.

Viktors 25.aprīlis 2024 19:18
1 0 Atbildēt

Šīs paaudzes Qashqai dizains ar gandrīz ideāls, tik dizaina meistaram tā nopietni iznācis kļūdīties ar priekšējo daļu. Saskatījies no Hyundai, tik sanācis vēl sliktāk, kaut kas no japāņu geišu vēdekļa. Bet cerēsim, ka potenciālajiem pircējiem patiks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti