"Tesla" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 55% 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.aprīlis 2024 10:44

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 1,1 miljarda dolāru peļņu, kas ir par 55% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Peļņas kritums tiek skaidrots ar sīvo konkurenci elektrisko automobiļu tirgū un pieprasījuma samazināšanos.

Tikmēr autoražotāja ieņēmumi ceturksnī sarukuši par 9% līdz 21,3 miljardiem dolāru, un tas bijis pirmais kritums pēdējos gandrīz četros gados.

"Tesla" pagājušajā ceturksnī piegādājis aptuveni 387 000 automobiļu, kas ir kritums par 8,5% gada griezumā un par 20% mazāk salīdzinājumā ar pagājušā gada pēdējiem trīs mēnešiem.

Vienlaikus "Tesla" vadītājs Īlons Masks pavēstīja, ka tiks paātrināta jaunu un lētāku modeļu laišana tirgū. Masks norādīja, ka šo modeļu ražošana tiks sākta 2025.gada sākumā vai 2024.gada beigās, nevis 2025.gada otrajā pusē, kā bija paredzēts iepriekš.

Sīkāku informāciju gan viņš atteicās sniegt, sakot, ka vairāk ar šiem plāniem iepazīstinās augustā.

Kā vēstīts, uzņēmums pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pasaulē likvidēs vairāk nekā 10% darbavietu, kas palīdzēs ietaupīt vairāk nekā miljardu dolāru gadā.

 
Visi komentāri
 
Jo 24.aprīlis 2024 20:23
0 1 Atbildēt

Kā diez klājās šitā kaijad spārnu auto pasažieriem nesenajā cīruļpļūtenī?

Vai sniegs tika aiz apkakles diez un vēlāk arī zem dibena izkusa?

Vai arī nesenās Sahāras smiltis?

ZZZZ 25.aprīlis 2024 11:59
0 1 Atbildēt

Jo šāds auto domāts tādiem, kas kaut ko saprot no auto. Ir ļoti vērts noskatīties šo materiālu, unJurčikam no speciem tur nav ko darīt un tikai padēt var.

Onsis 26.aprīlis 2024 15:15
0 0 Atbildēt

maskam savas problēmas, tapēc tāds?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti