Ar diviem ledusskapjiem un trim ekrāniem – BYD piesaka piecmetrīgu luksusa GT 12

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina/

iAuto | 6.jūlijs 2024 10:12

Ķīnas autobūves gigants BYD, kas būvē savu ražošanas rūpnīcu arī Eiropā, pieteicis jaunu modeli Denza Z9 GT, kas būs pieejams pilnībā elektriskā un hibrīda modifikācijās.

Jaunais modelis, kas tiek virzīts kā BYD apakšzīmola Denza shooting brake līnijas flagmanis, tirgū nonāks tuvāk rudenim, bet pagaidām ražotājs atklājis vairākas jaunas detaļas Denza Z9 GT komplektāciju.

Pēc izskata automašīna līdzinās Porsche Taycan Shooting Brake modelim Cross Turismo, diezgan ievērojami pārspējot vācu ražojumu izmēros. Denza Z9 GT ir 5,18 m garš (Porsche – 4,97 m) un apveltīts ar 3,10 m garenbāzi (Porsche – 2,90 m).

Denza Z9 GT izceļas ar piezemētu korpusu, bezrāmju durvju stikliem, slēptiem durvju rokturiem, uzlādes porta logotipa gaismām, digitālajiem ārējiem spoguļiem un elektrisko aizmugurējo spārnu. Visas durvis var atvērt manuāli vai elektriski. Komplektu papildina 20/21 collu diski un vara krāsas bremžu skavas. Salonā būs LCD mērinstrumenti, centrālais skārienekrāns un vēl viens ekrāns priekšējam pasažierim.

Viduskonsolē atrodas kristāla braukšanas režīmu svira, dzērienu turētāju ligzdas un divas bezvadu uzlādes virsmas viedtālruņiem. Turpat arī viens no diviem ledusskapjiem ar 4 litru ietilpību. 10 litru ietilpības ledusskapis iebūvēts aizmugures sēdekļa viduskonsolē. Abos tilpumos var uzturēt temperatūru no -6 līdz +50 grādiem.

Komplektācija ietver panorāmas jumtu 2,1 kvadrātmetru platībā, komforta izgaismojumu 128 variantos, elektriski regulējamus aizmugures sēdekļus ar ventilāciju, apsildi un masāžu 10 punktos.

Denza Z9 GT elektriskais variants ir aprīkots ar trim elektromotoriem (viens priekšā, divi aizmugurē), kombinētās sistēmas jaudai sasniedzot 710 kW (952 ZS). Zināms, ka šīs versijas maksimālais ātrums ir 240 km/h, bet oficiālās akumulatora un diapazona specifikācijas vēl nav paziņotas.

Spraudņa hibrīda versiju darbina 2.0 litru benzīna dzinējs un trīs elektromotori, kas savienoti pārī ar 38.5 litija dzelzs fosfāta akumulatoru. Iekšdedzes dzinēja maksimālā jauda ir 203 Zs, savukārt elektromotoru kopējā jauda ir 640 kW (858 ZS). Automašīna var sasniegt maksimālo ātrumu 230 km/h un ar elektrību ceļot līdz pat 161 km (pēc WLTC).

 
Visi komentāri
 
0pis 6.jūlijs 2024 10:18
1 1 Atbildēt

Tad jau diršampodam ar būtu jābūt? Vai maisiņā un pa logu?

0pis 6.jūlijs 2024 10:20
1 0 Atbildēt

Spraudņa hibrīda versiju - ē, kas tas par spraudni? Plug-in būtu drīzāk štepseļhibrīds, ko lādē no tīkla.

650 7.jūlijs 2024 12:46
10 2 Atbildēt

Nav starpības.Un kas vispār ir Spraudnis.Tas, ko sprauž, jeb tas kurš (kurā,kuram) sprauž.Vai viņi cits/citam sprauž(skauž) un beigās visi sanāk vienādi:

Krotow 9.jūlijs 2024 9:55
0 0 Atbildēt

tu tak esi pa dzivi pidars

imzz 6.jūlijs 2024 11:09
23 0 Atbildēt

Ar diviem ledusskapjiem un trim ekrāniem -- tas ir tas, ar ko mūsdienās sāk auto reklāmu, ekrānus gan vajadzēja minēt pirmos. Turklāt tam, kurš var atļauties izdot naudu šim ķīniešu šoseju kreiserim, noteikti stacionāri ledusskapji ar visām uzkodām un dzērieniem jau priekšā visās vietās, uz kurieni dodas.

didzisk 6.jūlijs 2024 12:21
2 0 Atbildēt

Jā, bet vai īstu ledusskapi ar šito varēs mājās aizvest?

Džeina Bonda 6.jūlijs 2024 22:48
1 0 Atbildēt

Nav tam domāts. Cilvēciņi kas pirks šito un brauks būs vai nu kompānijas kas sabiedrības krējumu pārvadās vai pats krējums, un viņi samaksās lai kāds dpd vai vēl kas aizved.

650 6.jūlijs 2024 14:54
3 1 Atbildēt

Poršus iecienījušajiem vadošajiem vācu audiVAG-baronu pēctečiem jau drīzzumā nāksies "pārsēsties" uz šo.Misters Dziņ Dzeņ Piņs jau nākam gad dibinās k-pārtijas filiāles Ingelštatē,Dīzeldorfā un/vai B-avārijā.Jā.

Ledusskapjus tagad jau no kādā tā 25tā vajadzēs samazināt/tilpumā, sekojot vispārājajai (deleģētajai) eurodirekDīvai (ar kuru maina iepiekš noteiktos naciOnālās ēšanas paradumus).Mazāk ēdīsi- mazāk drirsīsi.Vai otrādi.

ZZZZ 6.jūlijs 2024 17:20
0 1 Atbildēt

Gaidam kad šos atvedīs uz Norvēģiju. Varēs braukt. Ar viņu numuriem un rgistrāciju, tik mūsu CSDD atļauju 1.40 un vālē.

Hshd 6.jūlijs 2024 18:02
0 1 Atbildēt

Normāli, auksts aliņš vienmēr pa rokai, labs auto.

Onsis 7.jūlijs 2024 10:42
3 0 Atbildēt

Kad būs tukš akumulators varēs dzert siltu kolu un blenzt uz melnu ekrānu

sviesc 8.jūlijs 2024 13:05
1 0 Atbildēt

Mož tad uzreiz attiestatam visus auto un ražojam, pērkam tikai kemperus? tad varēs katrs lielīt savējo: cik liels tv, zelta pods, cik leduskapji un mikrene. kuram gulta platāka, matracis foršāks utt. 😄

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu, Vācija uzskata, ka tā ir kļūda 1

Neraugoties uz Vācijas paustajām bažām, lielākā daļa ES valstu ir atbalstījušas papildu tarifus līdz pat 35,3% apmērā. Lasīt vairāk

 

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu elektromobiļu importam no Ķīnas

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien atbalstījušas papildu tarifus elektromobiļu importam no Ķīnas, lai gan pret to iebilda bloka lielākā ekonomika Vācija, atklājuši avoti ES diplomātiskajās aprindās. Lasīt vairāk

 

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO) 6

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Circle K: Irānas uzbrukums Izraēlai cēlis naftas cenu; globālais patēriņš samazinās 10

Irānas raidītie raķešu uzbrukumi Izraēlai ir paaugstinājuši naftas un naftas produktu cenas pasaules tirgū, un tas var ietekmēt degvielas cenu izmaiņas arī Latvijā. Tajā pašā laikā globālajam pieprasījumam ir tendence samazināties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti