Eiropā izlaists pēdējais Volkswagen Polo 13

 

Ilustratīvs attēls Foto: Volkswagen

iAuto | 7.jūlijs 2024 15:14

Volkswagen koncerna rūpnīca Spānijas Pamplonā pārtrauksi mazauto Volkswagen Polo ražošanu. 40 gadu laikā no konveijera noripojuši vairāk kā 8,4 miljoni populārā mazauto eksemplāru.

Gadu desmitiem Volkswagen Polo bija Navarra rūpnīcas balsts, taču pienācis laiks pārmaiņām – 2. jūlijā tika pavadīts pēdējais Polo eksemplārs, izgatavoto automašīnu uzskaiti apstādinot pie 8 422 161.

Zināms, ka pēdējais eksemplārs ir zilas krāsas hečbeks ar 1,0 litru turbo motoru un piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, pieticīgajā Life komplektācijā. Automašīna nav paredzēta saglabāšanai muzejā – to laidīs pārdošanā turpat Spānijā.

Uzņēmums tagad gatavosies kompakto Škoda un Volkswagen elektroautomobiļu ražošanai, bet Polo entuziasti Eiropā var neuztraukties – mazauto joprojām ir pārdošanā, tikai pircējiem to piegādās no Dienvidāfrikas.

Interesanti, ka nesen Volkswagen vadītājs Markus Šēfers apstiprināja, ka ekoloģisko normatīvu mīkstināšana ļaus šo modeli paturēt piedāvājumā pat līdz desmitgades beigām.

 
Visi komentāri
 
msh 7.jūlijs 2024 18:23
6 2 Atbildēt

Ekofašisms visā krāšņumā - pseidodžipus ražot var bez problēmām, šitādus ņem nost no ražošanas. Fordelis, protams, vislabākais piemērs.

Nja 7.jūlijs 2024 19:01
5 1 Atbildēt

Ko Tu vari muldēt. Ražo to pēc ka ir pieprasījums. Jeb Tev saprotamā valodā. Ražo to ko var pārdot!

0pis 7.jūlijs 2024 19:09
7 1 Atbildēt

Tak apzināti pieradināja pircējus pie penšu pseido-džippiem. Ja varētu nopirkt tikai kompaktos un universālus, tad pirktu kompaktos auto ka prieks.

Nja 7.jūlijs 2024 20:06
1 0 Atbildēt

Ka tad. Kur problēma. Ņem golf un passat. Bet visi ņem visādus roc un cros un ko tim vēl ne.

Kanibaals 8.jūlijs 2024 13:47
2 0 Atbildēt

Mode nāk un pāriet.

msh 8.jūlijs 2024 23:54
7 1 Atbildēt

Ražo to, pēc kā ir pieprasījums? Tev laikam atmiņa pašvaka kā ražotāji pirms dažiem gadiem radīja šādu pieprasījumu, laikā kad mašīnu ražošana bija ierobežota... Kā arī tā mazā problēmiņa ko sauc par klīrensu - kas normālajiem hečbekiem ir pilnīgā dirsā, un tāpēc jāpērk wannabe pseidodžips, lai dabūtu parasta hečbeka klīrensu - kā tev šķiet, kas ir radījis šādu situāciju?

Onsis 7.jūlijs 2024 19:35
1 0 Atbildēt

Tirgus regulē situāciju, SUV mazauto pilsētā ļoti labi, bet ārpus arī ar polo nepabrauksi, tas pats Taigo vai kā tur dēvē ir tas pats Polo tikai paaugstināta bāze.

Kas 8.jūlijs 2024 15:45
0 0 Atbildēt

vainas pllo vai taigo ārpus pilsētas? 

Pat Itālijā un Vācijā brauc pa maģistrālēm uz 150

un nesūdzas.

Lietotājs 7.jūlijs 2024 20:53
0 1 Atbildēt

Kad iestājās degvielas krīze, tad parādījās šis:

en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_1-litre_car

Atsākās "treknie" laiki un vairs nevajag.

msh 8.jūlijs 2024 23:55
4 0 Atbildēt

Kāda vēl tev nah degvielas krīze? XL1 izlaida citos laikos, un tas ir kliedzošs piemērs tam, ka varētu ražot ekonomiskas mašīnas - ja vien kāds būtu ieinteresēts tās ražot...

Lietotājs 10.jūlijs 2024 11:25
0 0 Atbildēt

Paskaties degvielas cenu grafiku:

www.creditdonkey.com/gas-price-history.html

Tā iespaidā 2009. gadā tika uztaisīts XL1 koncepts. Kamēr sāka ražot tos dažus eksemplārus, cenas nokrita.

650 7.jūlijs 2024 22:12
0 1 Atbildēt

Kāds (tāds pieklājīgāks) Valodnieks varētu izskaidrot atšķirbrību starp jēdzieniem "pēdējais" un/vai "beidzamais".

0pis 8.jūlijs 2024 9:22
3 0 Atbildēt

Daudz lasījušie saka "krajņij" jebšu "malējais" (nejaukt ar malēniešiem!), lai nerastos nevēlamas associācijas ar pēdējo elpas vilcienu un tmldz. drūmām padarīšanām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad ceļu nogriež kolēģis (+ VIDEO) 9

Kravinieka šoferis Kanādā sastopas ar bīstamu rīcību no kolēģa puses. Lasīt vairāk

 

Vēlreiz mēģinās panākt sodīšanu par minimālu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu 64

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums. Lasīt vairāk

 

Ķīnas mūris kļūst biezāks. GWM turpina ar lieljaudas krosoveru (+ VIDEO) 1

Great Wall Motor (GWM) Ora jeb Ora ir vispārdotākais jaunais elektromobilis Latvijā. Tagad kārta ir GWM saimes flagmanim, ko sauc WEY 05. Tas ir premium lādējamā hibrīda krosovers. Lasīt vairāk

 

50 Volkswagen Golf GTI Dienvidāfrikas policistiem (+ FOTO) 3

Dienvidāfrikas pilsētas Durbanas Metro Police Service (DMPD) dienests ticis pie pieciem desmitiem pilnīgu jaunu Golf GTI automašīnu, kas papildinās likumsargu autoparku. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti