Nogrimušo kuģi autovedēju sazāģē kopā ar mašīnām (+ VIDEO) 9

 

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

iAuto | 2.decembris 2020 16:16

Pērn pie ASV krastiem nogrimušo Golden Ray kravas kuģi sazāģēs kopā ar visām 4000 automašīnām. Kuģa izcelšanas operācija jau sākusies.

Atlantijas okeāna piekrastē Džordžijas (ASV) štata tuvumā uzsākta kravas kuģa Golden Ray izcelšanas operācija. Lai to paveiktu, negadījuma vietā ieradās speciāla tehnika, kas ar milzīgu ķēžu zāģi jau sākusi sadalīt 200 m garo autovedēju astoņās daļās.

Jau iepriekš bija zināms, ka Golden Ray tiks sazāģēts kopā ar visu kravu – 4200 pilnīgi jauniem Hyundai, Chevrolet un RAM automobiļiem. Lai gan kuģis nebija nogrimis pilnībā, bet tikai apgāzies uz sāniem, automašīnu glābšanas plāns tika atmests drīz vien pēc katastrofas, kā pārāk dārgs un nelietderīgs ieguldījums.

Tagad kuģi sagriezīs pa daļām un izcels ar gigantisku 7500 tonnu celtspējas mehānismu, kas tika izstrādāts 2010.gadā viesuļvētru sabojāto naftas platformu izcelšanai.

Aprēķināts, ka katra sazāģētā Golden Ray kuģa daļa svērs no 2700 līdz 4100 tonnām. Sākumā tās izcels ūdens virspusē un tad aizvilks līdz krastam, kur sadalīs mazākās frakcijās.

Kravas kuģis Golden Ray ar vairāk nekā 4 tūkstošiem automašīnu Atlantijas okeānā pie ASV Džordžijas štata krastiem apgāzās 2019.gada rudenī. Katastrofas laikā uz borta atradās 24 cilvēku apkalpe, pārsvarā Dienvidkorejas un Filipīnu pilsoņi. Visi jūrnieki tika izglābti, lai gan operācija bija sarežģīta un pēdējo trīs jūrnieku atbrīvošanai kuģa korpusā nācās izzāģēt caurumu.

 
Visi komentāri
 
Krotow 2.decembris 2020 16:41
1 0 Atbildēt

Nebūs pirmā reize. Pirms 18 gadiem Lamanšā apgāzās kuģis, kas veda krietni glaunākus vāģus. To arī sazāģēja kopā ar visu kas tur bija iekšā.

he 2.decembris 2020 16:49
3 0 Atbildēt

drīz būs labi lietoti auto ar alģēm zem apšuvuma))

ha 2.decembris 2020 16:57
2 1 Atbildēt

kāds oligarhs varēja sev nopirkt instalāciju dabīgā lielumā, nu , lemb, piemēram

WALA 2.decembris 2020 17:11
1 1 Atbildēt

Ne pirmais ne pēdējais tāds, mani tik interesē dituācija kur tads būs krauts ar vieniem.vienigiem BEV, vai tad šitā metode neuztaisīs smuku uguņošanu ...

Kanibaals 2.decembris 2020 22:03
2 0 Atbildēt

Pa to laiku bačas jau būs tukšas.

WALA 3.decembris 2020 15:33
0 0 Atbildēt

nu vispār jau nebūtu iemesla, jo klasiski īsajam vajadzētu notyikt pie pirmās saskaršanās ar ūdeni, būtu jānostrādā baterijas aizsardzības mehānikai, un baterija jāatslēdz no visa pārējā tīkla.

Tad baterijām būtu jābūt hermētiskām, attiecīgi iekšā nebūtu iemesla notikt īsajam. Tālāk jau pats saproti kapēc man tāds jautājums !

Conqueror 2.decembris 2020 19:10
1 0 Atbildēt

nupat jau super duper konteinervedējs vētrā pazaudējis lielāko daļu konteineru, tā ka turpinājums ir....

viencexperc 2.decembris 2020 19:36
4 0 Atbildēt

Auto ražotāji par šitādiem gadījumiem tikai priecājas. Visu kompensēja apdrošinātaji, bet vēl var uzražot tik pat, lai aizvietotu sabojātos.

Slinkais 3.decembris 2020 11:30
0 0 Atbildēt

bet īstnībā tīrās šausmas. kur skatās Grēta???!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti