Rosinās noteikt stingrākas prasības riteņbraucēju grupu braucieniem pa galvenajiem autoceļiem 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 27.oktobris 2015 12:20

"Latvijas Valsts ceļi" (LVC) rosinās noteikt stingrākas prasības velosipēdistu grupu braucieniem pa valsts galvenajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja LVC Komunikācijas daļa.

"Ceļu satiksmes noteikumos būtu jānosaka stingrākas drošības prasības grupu velotreniņiem. Pašlaik Ceļu satiksmes noteikumos ir teikts vien tas, ka riteņbraucēju grupu braucienos nepieciešams pavadošais transports, taču nav noteikts, kā tieši šim transportam ir jābūt aprīkotam. Noteikumos arī nav noteiktas nekādas stingrākas prasības attiecībā uz bērnu treniņu braucieniem," sacījis LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

LVC rosinās noteikt to, kā jābūt aprīkotām velotreniņu braucienu pavadošajam transportam, no savas puses piedāvājot aprīkot to ar divām bākugunīm, norādēm par to, pa kuru pusi jāveic kolonnas apbraukšana, kā arī citiem tehniskajiem līdzekļiem. Tāpat ir nepieņemama situācija, kad kāds no velobraucējiem atrodas aiz pavadošā transporta, nevis pirms tā, īpaši tas attiecas uz bērnu treniņiem.

LVC arī rosinās diskusiju par iespēju aizliegt bērnu un jauniešu velotreniņu braucienus pa valsts galvenajiem autoceļiem, uz kuriem ir visintensīvākā transporta kustība un visaugstākais atļautais braukšanas ātrums.

LVC savus priekšlikumus sniegs tuvākajā laikā un rosinās tos skatīt Ceļu satiksmes drošības padomē.

Autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš Latvijas Radio pieļāva vairākus iemeslus, kas varēja novest pie avārijas. Kā vienu no tiem Trēziņš minēja policijas attieksmi pret ārvalstu pārvadātājiem, kuri tiekot mazāk pārbaudīti, jo policisti nevēloties sevi apgrūtināt ar sarežģītākām formalitātēm.

Tāpat Trēziņš atzīmēja, ka Latvijas ceļu infrastruktūrā faktiski nav nodrošinātas iespējas autovadītājiem uz ceļiem atpūsties. Trēziņš šaubās, vai konkrētajā gadījumā problēmas varētu būt radījis tas, ka automašīna varētu būt "pārkrauta", jo lielo sodu dēļ dažādās valstīs starptautiskie pārvadātāji ar ko tādu parasti neriskējot.

Autotransporta direkcijā (ATD) skaidroja, ka kontroles veikšana, lai pārliecinātos, ka autovadītāji ievēro un atbilstoši reģistrē savu darba un atpūtas laiku, ir tikai un vienīgi Valsts policijas kompetences jautājums. Dati, kas reģistrēti tahogrāfā un attiecīgajā autovadītāja kartē, ja transportlīdzeklis aprīkots ar digitālo tahogrāfu, nav iegūstami attālināti. Tie pieejami tikai Valsts policijas darbiniekiem, kuri nepieciešamo informāciju - reģistrēto darba un atpūtas laiku, nobraukto attālumu un ātrumu - iegūst, izmantojot licencētu programmatūru, un fiksē pārkāpumus, ja tādi konstatēti. Savukārt ATD nodarbojas ar autovadītāja darba un atpūtas uzskaites kontrolierīces - digitālā tahogrāfa - karšu izsniegšanu, atjaunošanu, nomaiņu, apturēšanu vai anulēšanu, izsniegto karšu uzskaites datu bāzes uzturēšanu un konsultāciju sniegšanu par autovadītāja darba un atpūtas laika uzskaites jautājumiem.

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 27.oktobris 2015 13:01
11 3 Atbildēt

Uz vairāku joslu ceļa kā reiz riteņbraucēju grupas pārvietošanās ir daudz drošāka, nekā uz mazajiem ceļiem.

solaris 27.oktobris 2015 13:48
10 1 Atbildēt

Kāpēc gan viņi tur nevarētu braukt pa ļoti plato nomali?!

Kanibaals 28.oktobris 2015 19:20
1 0 Atbildēt

CSN to nepieļauj, tad jābūt izņēmumam. Pie tam vietā kur notika avārija nomale jau gāja uz beigām tā kā tāpat būtu spiesti pārkārtoties.

E.B. 27.oktobris 2015 14:17
7 3 Atbildēt

Apsurds,vēl ierosiniet aizliegt staigāt,braukt ar riteni gar šosejas malām un pārvietoties ar auto,iesakiet ķiverēs.Visos laikos riteņbraucēji ir trenējušies uz šosejām,vienīgais pavadošo auto vajadzētu aprīkot ar oranžajām bākugunīm un atstarojošiem elementiem.Puikām novēlu visātrāko izveseļošanos.

CRDI 27.oktobris 2015 14:26
10 0 Atbildēt

Un kā tieši tāda mirguļojoša spoža pavadošā a/m spēs pasargāt no vernoniem? Kuri gaida, ka kāds kaut ko garantēts, spoguļos skatās, bet uz priekšu nē

Raitis 27.oktobris 2015 19:42
1 0 Atbildēt

Sporta likuma 3. panta trešā daļa:

Sporta jomā ievērojami drošības princips, kas paredz, ka sporta pasākumi noris drošā vidē un tos organizē un vada kvalificēti sporta darbinieki.

Drīzu izveseļošanos cietušajie!

Aga 28.oktobris 2015 9:18
0 0 Atbildēt

Atkal kaut ko sarežģīs ļaujiet aprīkot pavadošo transpotu ar spilgtām zili sarkanām bākugunīm ebay nopērkams sākot no 5$ skatījos nu tādi normālāki sakot no 20$ bet ja šoferis ir akls tad nelīdzēs ne šis ne tas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti