Latv. praktiskais kreditētais!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Vakar ziņās teica, ka auto kredīti Latvijā kopā esot laikam 320 miljoni, tas ir 50 000 tūkstoši pa 6 K katrs. Savukārt vakardienas Domburšovā par nekustamajiem tika pieminēts, ka nekustamo īpašumu kreditēšana esot dižākā Latvijas ražošanas nozare un patēriņa - apēšanas kredīti esot par kārtu lielāki, nekā ražošanas līdzekļiem un modernizācijai ņemtie. Savukārt iegādāto dzīvokļu cena ir uzpūsta un daudzi no tiem nekad par tādu cenu netiks pārdoti, ja nu pēkšņi kas notiek. Daudzi no kredītņēmājiem esot ar problēmām samaksāt tos jau pēc vienas algas nesaņemšanas. Un ja nu šitas burbulis plīst!!!

1.. 62 63 64 65 66 67
core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja:

ezis71 rakstīja: Pirms 7 gadiem paņēmām dzīvokli,sākumā mēneša maksa bija 250 tagad 330,ikmēneša procentu summa lielāka par pamata summu.

Radinieks(30gadi)bija sakrājis pirmai iemaksai naudiņu dzīvoklim,atmeta ar roku un nopirka auto.

Pamatsumma ir stipri sadilusi. Incanti kā % maksājums pēc 7 g var būt lielāks par pamatsummu? Esi kko menedžējis ar līgumu?

Pirmajos gados nekas tur stipri nedilst. Man pēc 5 gadiem arī procentu maksājums pie esošajām likmēm ir stipri lielāks par pamatsummu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

core rakstīja:

eidis rakstīja:

ezis71 rakstīja: Pirms 7 gadiem paņēmām dzīvokli,sākumā mēneša maksa bija 250 tagad 330,ikmēneša procentu summa lielāka par pamata summu.

Radinieks(30gadi)bija sakrājis pirmai iemaksai naudiņu dzīvoklim,atmeta ar roku un nopirka auto.

Pamatsumma ir stipri sadilusi. Incanti kā % maksājums pēc 7 g var būt lielāks par pamatsummu? Esi kko menedžējis ar līgumu?

Pirmajos gados nekas tur stipri nedilst. Man pēc 5 gadiem arī procentu maksājums pie esošajām likmēm ir stipri lielāks par pamatsummu.

= anuitārais maksājums uz kautkādu fantastisku periodu. 

Ja paņemtu lineāro, ātri konstatētu, ka to īpašumu nevari atļauties. Tā pati situācija ir op.līze vs fin. līze. Tur arī ir kaudze pašbraucošu ierīču, kuras lietotāji (īpašnieki) nevar atļauties un pēc keisa, kur jāapmaksā pilna summa var nonākt parādu bedrē

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Ja pēc keisa, kur jāapmaksā pilna summa, pacients to var izdarīt, tad īsti to krītu nemaz nevajag.

Un nav jau nekāds fantastiskais periods tam anuitārajam maksājuma. 19 gadi, no kuriem 7 ir izmaksāti, manā gadījumā, pie šī brīža procentu likmēm, maksājuma summa dalās uz pusēm, puse pamatsumma, puse procenti.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

spainis rakstīja: Ja pēc keisa, kur jāapmaksā pilna summa, pacients to var izdarīt, tad īsti to krītu nemaz nevajag.

Un nav jau nekāds fantastiskais periods tam anuitārajam maksājuma. 19 gadi, no kuriem 7 ir izmaksāti, manā gadījumā, pie šī brīža procentu likmēm, maksājuma summa dalās uz pusēm, puse pamatsumma, puse procenti.

7 gadus maksāji (gandrīz) tikai procentus. No pamatsummas atmaksājis esi cik? Kādus 5000? Nepatīk man tie 'anuitārie' nosacījumi, nepatīk!

0 0 Atbildēt

eidis rakstīja:

core rakstīja:

eidis rakstīja:

= anuitārais maksājums uz kautkādu fantastisku periodu. 

Ja paņemtu lineāro, ātri konstatētu, ka to īpašumu nevari atļauties. Tā pati situācija ir op.līze vs fin. līze. Tur arī ir kaudze pašbraucošu ierīču, kuras lietotāji (īpašnieki) nevar atļauties un pēc keisa, kur jāapmaksā pilna summa var nonākt parādu bedrē

Tu laikam nezini kāpēc cilvēki ņem kredītu, tāpēc ka nevar uzreiz nomaksāt par to īpašumu. Un lai op līzi salīdzinātu ar hipotekāro, tur vajag īpašas prāta spējas.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Bet ir starpība vai Tu paņem max kredītu uz 30 gadiem pie 0 euribor un tagad grauz nagus, kad euribors ir 4%, vai paņem 10-20 gadus un mazāku summu, jo negribi vēl 5-10 gadus krāt. Abos gadījumos nevari nomaksāt uzreiz un ilgi jākrāj, bet abi gadījumi ir ĻOTI atšķirīgi.

Auto op līzings un finanšu līzings nedaudz līzīgi - daļai noteikti tā ir, ka ņem op līzingu, jo vnk mazāki mēnešmaksājumi un finanšu līzingu viņiem nedos, apzinoties, ka ar op līzingu beigās auto tāpat nevarēs izpirkt (vai būs jāņen vēl kāds auto kredīts tam).

0 0 Atbildēt

JanJan rakstīja: Bet ir starpība vai Tu paņem max kredītu uz 30 gadiem pie 0 euribor un tagad grauz nagus, kad euribors ir 4%, vai paņem 10-20 gadus un mazāku summu, jo negribi vēl 5-10 gadus krāt. Abos gadījumos nevari nomaksāt uzreiz un ilgi jākrāj, bet abi gadījumi ir ĻOTI atšķirīgi.

Auto op līzings un finanšu līzings nedaudz līzīgi - daļai noteikti tā ir, ka ņem op līzingu, jo vnk mazāki mēnešmaksājumi un finanšu līzingu viņiem nedos, apzinoties, ka ar op līzingu beigās auto tāpat nevarēs izpirkt (vai būs jāņen vēl kāds auto kredīts tam).

Nav starpība. Tu nevari 100% paredzēt kas ar tevi bus ne pēc 20, ne pēc 30 gadiem, tāpēc varbūt labāk ir paņemt uz 30 gadiem ar mazāku mēneša maksājumu, kuru tev grūtību gadījumā ir vieglāk nomaksāt.

Un tā krāšana pašam arī ir tāda apšaubāma vērtība. Es ņēmu dzīvokli pirms pieciem gadiem kredītā ar 5% pirmo iemaksu. Ja es būtu toreiz izlēmis vēl kādu laiku pakrāt klāt pirmajai iemaksai, tad es šobrīd būtu zaudētājos, jo mana dzīvokļa vērtība pa šiem 5 gadiem ir pieaugusi par +/-20k. Šis vērtības pieaugums man ar uzviju nosedz līdz šim visus samaksātos procentus pat ar lielo euribor. Un ja vēl pieskaita izdevumus par īres dzīvokli, ko es būtu šajos 5 gados samaksājis, tad es vispār šobrīd esmu milzīgos plusos.

Un vēlreiz saku salīdzināt hipotekāro ar jebkādu auto līzingu nav īsti gudri.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bet loģiski. Dzīvokļa vai mājas vērtība vairumā gadījumu paliks nemainīga vai pieaugs, kamēr jebkura auto vērtība (ar ļoti retiem izņēmumiem) neizbēgami tiecas uz nulli.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Kā nav starpība? Es biju domājis konkrēti par situācijām, kad cilvēks paņem anuitāro grafiku un 30 gadus, jo vnk pie citiem nosacījumiem banka rādīs vidējo pirkstu. Uzkāp procenti, krīze un psc iestājas. Otrā gadījumā domāju par situāciju, kad cilvēkam ienākumi atļauj ņemt lielus kredītus un attiecīgi netiek ņemts variants, kur maksās max procentus, bet koncentrējoties un pamatsummas atmaksu sakarīgā laika posmā. Man jau liekas, ka lielais vairums kādu 10 gadu laikā paspēj nomainīt dzīves vietu, attiecīgi pie sliktiem nosacījumiem esi maksājis šausmīgi daudz procentos.

Par ilgstošu krāšanu piekrītu, nauda zaudē vērtību.

0 0 Atbildēt

JanJan rakstīja: Kā nav starpība? Es biju domājis konkrēti par situācijām, kad cilvēks paņem anuitāro grafiku un 30 gadus, jo vnk pie citiem nosacījumiem banka rādīs vidējo pirkstu. Uzkāp procenti, krīze un psc iestājas. Otrā gadījumā domāju par situāciju, kad cilvēkam ienākumi atļauj ņemt lielus kredītus un attiecīgi netiek ņemts variants, kur maksās max procentus, bet koncentrējoties un pamatsummas atmaksu sakarīgā laika posmā. Man jau liekas, ka lielais vairums kādu 10 gadu laikā paspēj nomainīt dzīves vietu, attiecīgi pie sliktiem nosacījumiem esi maksājis šausmīgi daudz procentos.

Par ilgstošu krāšanu piekrītu, nauda zaudē vērtību.

Un pie lineārā grafika nevar iestāties psc? Ja tas notiek pirmajos gados pēc kredīta paņemšanas tad iestājas vēl lielāks psc, jo maksājums tā jau ir lielāks.

Un ne vienmēr garāku termiņu ņem jo savādāk banka nedos, es ņēmu garāku lai mazāks mēneša maksājums, kas mazāk ietekmēs manus ikmēneša izdevumus.

1.. 62 63 64 65 66 67

Lasītākie raksti

Jaunie raksti