turbopiile rakstīja: nu nesanāk man tā kompleksi pieiet tam jautājumam
pirmo ziemu nodzīvoju ar kamīnu, secināju, ka nav aršana
ievilku to joņu apkuri, baigi forši nospied podziņu, silti cik gribi un kad gribi.. sāku pētīt rēķinus, vairs tik forši nelikās
sāku no tiem stūriem, ko varēju atļauties.. vasarā izurbu grīdu, izrādās tur tukšums, plēšam nost.. betons, putoplasts utt.. tos pašus deļus atpakaļ un viss forši.. tā kā radiatori jau bija, negribējās vel pirkt grīdas apsildes iekārtu..
nākamvasar skatīšos talāk, ko būs iespēja uzlabot..
vispār jau jonu apkures katls ir pa tiešo sildīšana ar elektrību, tāpēc arī tādi apkures rēķini.... toties jamais ir lēts...
siltumsūknis ņem siltumu no apkārtējās vides, un jamais spēj paņemt 2-6 reizes vaiºak siltuma kā tiek iztērēta elektrība, ja sildītu pa taisno ar elektrību....
ja tev ir kautkas cits, nevis siltumsūknis. tad grīdai būs nepieciešams (vēlams) maisītājs ar termostatu... jo citādi grīda uzkarsīs tā, ka nevarēsi pastaigāt....
un ja tu jau biji nojaucis to grīdu un betonēji, tad kas tev traucēja iebetonēt trubiņas siltajai grīdai???? kolektoru varēji nelikt, ja pagaidām nav naudas...
es tieši nupat pirtī pabeidzu automatizāciju - ja vēlies vari atbraukt paskatīties kā tas izskatās un strādā, man tur pa visu pirti ir 10 cilpas grīdā un sienās, visa sistēma būvēta uz danfosa daļām - cirkulācijas sūknis ar termostatu siltums.danfoss.com/...
kolektori ar plūsmas rādītājiem, siltums.danfoss.com/...
telpu tepmeratūras sensori siltums.danfoss.com/...
kas vada izpildējmehānismus siltums.danfoss.com/...